Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajaj...

krem do twarzy a oczy

Polecane posty

Gość ajajaj...

Dlaczego po posmarowaniu buzi jakimkolwiek kremem nawilżającym momentalnie łzawią mi oczy,dlaczego pieką i są zaczerwienione? Mogę pozmarować tylko policzki a reakcja jest taka jakbym nawaliła sobie kremu prosto w oczy:( Mam nie używać kremu do twarzy?:(

a jaki to krem? To prawdopodobnie jest uczulenie. Radzę przestac aplikować.

Gość zielona herbata
praktycznie po każdym kremie tak mam:( tylko te dla dzieci tak na mnie nie działają...

musisz mieć uczulenie na jakiś składnik lub grupę składników. Te dla dzieci są mniej wypachne chemią. Spróbuj z Rossmanna kremu do twarzy : babydream w niebieskim słoiczku(na półce dla dzieci). Jest tani i składowo dobry.

Gość zielona herbata
dzięki:) mam nadzieje,ze pod oczy tez go będę mogła stosować,bo nie chcę nie nawilżac tego obszary twarzy

a jesli i ten cie uczuli to radzę iść do dermatologa. Odkupać..

Gość Odkupać..
??????

o matko przepraszam :D:D:D Odpukać ^^\"

Gość a kremem powinno
sie smarowac takze pod oczami ,,,i powieki tez?(czyli całe oczy wraz z rzesami)?

pod oczy można, czemu nie. Ale na powieki nie radzę.

Gość do Moka
a dlazcego nie mozna na powieki? ja na noc smaruje kremem cała twarz łacznie z całymi oczami i rzesy przy okazji tez

skóra powiek ma inną strukturę niż ta na twarzy. Można nabawić się uczulenia , jęczmienia czy czegoś innego. A do rzęs lepszy jest olejek rycynowy albo odżywka keratynowa firmy Gal w ampułkach.

Gość do Moka
czyli powiek nie smarowac kremem? to w takim razie niczym nie smaruje sie powiek?

można nie smarować i można smarować ale kremami które są pod oczy lub na powieki. Skóra pod oczami i na powiekach jest tak samo delikatna

ja tez tak mam po niektorych kremach - wracam wtedy z podkulonym ogonkiem ;) do bambino. A na takie podraznione oczy dobry jest zel ze swietlikiem - w aptece ok 5 zl kosztuje.;)

Mam jedną radę sprawdzoną na sobie - używaj najprostszego Nivea, tego w niebieskim pudełku. Na pewno Cię nie uczuli, a jest równie dobry jak te inne wynalazki. :)

Gość no to moze zaraz
najzwyklejsza oliwe z oliwek. Kobieto nie przesadzaj, Niwea to nie ambrozja

Gość ajajaj...
Raz posmarowałam się kremem pod oczami i na powiekach...Oczy od razu czerwone jak buraczki a łzawiły mi aż po policzkach ciekło...Zmyłam z twarzy krem i dopiero sie wszystko uspokoiło... Faktycznie tylko bambino albo nivea nie szkodzi moim oczom

Używam praktycznie tylko Nivei, a mam cerę nie gorszą a nawet śmiem twierdzić, że lepszą, niż moje koleżanki, które używają innych, droższych. I nie robię tego z tego powodu, że mnie na drogi krem nie stać - po prostu prawie każdy jeden mnie uczulał. Poeksperymentowałam - ze szkodą dla mojej twarzy - i wróciłam do starej dobrej Nivei, żadna soft, ta zwykła najzwyklejsza. Dla mnie to jest ambrozja - bez innych kremów jestem w stanie przeżyć, bez Nivei - nie :)

Gość ajajaj...
no to bede musiala wrocic do najprostszych i najdelikatniejszych kremikow...i juz:)