Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna 28

łozeczka turystyczne

Polecane posty

Mam pytanie do rodziców, ktorzy posiadaja łożeczka turystyczne Chcialabym sie dowiedziec jak sie sprawdzaja w praktyce i czy trzeba do niego dokupić osobmno materac, jaki rozmiar pościeli pasuje i wogóle. Kompletnie sie na tym nieznam wiec prosze o rady, doświadczonych rodziców

Ja kupiłam łóżeczko turystyczne razem z materacem. Pościel pasuje mi taka sama rozmiarowo jak do łożeczka drewnianego. Oba łożeczka mają rozmiary 60 na 120 cm. Kupiłam łóżeczko turystyczne ze względów na wyjazdy. W domu sprawdza się jako kojec i córka nie ma odciśniętej główki;) jak miała szalejąc w łożeczku drewnianym, uderząjac się o strzebelki. Ja jestem zadowolona. 🌼

a czy spud jest sztywny bo ja tez mylalam o takim luzeczku. no i czy bedzie praktyczny dla niemowlaka

witam, łózeczka turystyczne bardzo spodobały się mojemu mężowi i zaczyna mnie namawiać na kupno takiego i jednocześnie rezygnację z drewnianego - mamy małe wynajmowane mieszkanie i pewnie jak dzidzia skończy ze 3 mce będziemy się przeprowadzać - stąd pytanko czy takie łóżeczko sprawdzi się również dla noworodka ?

Kroma- a Ty masz to łóżeczko tylko na wyjazdy, a w domku tylko jako kojec? Bo ja planuje kupić takie do domu i niewim czy nadaje sie ono dla niemowlaka? a z tego co czytałam to to łóżeczko ma cieniutki materac, czy musze kupowac dodatkowo grubszy? Tutaj wklejam link do tego lóżeczka http://www.allegro.pl/item82052698_lozeczko_turystyczne_kojec_przewijak_super.html powiedz mi jeszcze dlaczego jest tyle rozmiarow pościeli, bo co oglądam to inny rozmiar . Gubie sie w tym wszystkim

Ja głównie kupiłam to łóżeczko na wyjazdy. Narazie w domu służy tylko jako kojec, gdyż córka zaczyna raczkować. Narazie córa śpi w drewnianym łożeczku. Jednak, gdy zacznie wstawać to drewniane łożeczko schowam i turystyczne będzie również do spania. Turystyczne ma twardy materac i nadaje się do spania. Jednak ja mam z jednym poziomem i dlatego narazie kładę córę spać w drewnianym, ale już niedługo, gdyż córa zaraz będzie miała 7 miesiecy i zacznie sama wstawać, drewniane do piwnicy, a turystyczne będzie na codzien i noc;) co do pościeli to ja się nie orientuję, gdyż mam wiele po starszym dziecku ,sama przerabiam, zeby pasowała mi do kołderki. Jak dla mnie to łożcezko,które jest na zdjęciu to wypas dla noworodka:p Pierwsze dziecko wychowałam w drewnianym i synek miał całą główkę poobijaną ( bardzo ruchliwy :o ) Dlatego ja osobiście jestem za łożeczkami turystycznymi, ale jak się sprawdzają przy noworodku to nie wiem. Na pewno dla dziecka 6 miesięcznego to wspaniałe rozwiądzanie, szczególnie, gdy szkrab ruchliwy. 🌼

Kroma - dziękuje za odpowiedz i buziaki dla Ciebie i dzieciaczków 😘 [kiss 😘

Gość małe problemiki
Dziewczyny nie umiem sobie poradzic z rozłożeniem łóżeczka turystycznergo (nie mam instrukcji). Boki załamują się w połowie i nie umiem ich zablokowac :o Męczę się pół godziny :o

Czarna=> w szkole rodzenia położna nie polecała łóżeczek turystycznych z tego względu, ze nie widać przez jego boki spiacego dziecka, że by je zobaczyć, będziesz musiała za kazdym razem wstawać i pochylać się nad łóżeczkiem :O

Ja mam turystyczne - bardzo podobne do tego z linku. Sprawdza się doskonale. Dziecko widać, bo boki są z siatki. Nie mam kłopotów z nóżką zablokowaną między szebelkami, odciśniętą główką, rozciętą wargą itd. bardzo chwalę. Dla noworodków sprawdza się super, bo ma podwieszany wyższy poziom. Do tego jest moskitiera i dziecko całe lato może spać na tarasie lub w ogrodzie i nie boisz się, że coś je pokąsa. REWELACJA. Później sprawdza się doskonale jako kolec, a na końcu jako świetne miejsce do zabawy. Te boki ( też miałam z tym jazdę :) ) to trzeba we właściwiej kolejności, inaczej się nie uda. Ten środek musi być u góry - znaczy nie udeptany napłasko. Wtedy się prostuje wszystkie boki ( każdy w ten sam sposób, czyli podnosząc ponad poziom i opuszczając. ) A dopiero jak już wszystkie boki są sztywne \"udeptuje\" się ten środek. Inaczej się nie uda. pozdrawiam

GRATULUJĘ WYSOKIEJ KULTURY OSOBISTEJ! JESLI TWOJE DZIECKO BĘDZIE BRAŁO Z CIEBIE PRZYKŁAD, TO żYCZĘ POWODZENIA :)

Gość dymek smigaj do dymka
a nie piernicz mi tu smutasow

Gość ta wypowiedz
do Ciebie brzuchata77

Gość małe problemiki
Już, złożone :) Dzięki za podpowiedz - nie przypuszczałam ze w pierwszej kolejnosci robi się boki a dopiero później dno. Właśnie składamy łóżeczko tradycyjne i wynosimy je do piwnicy :D Turystyczne duzo bardziej nam się podoba - szybko sie składa i rozkłada, dzięki moskitierze mozna je wystawiac na zewnątrz, mozna je też ze sobą wszedzie zabrac(znajomi, rodzice, wczasy etc). Bardzo cennym elementem są kółeczka - łóżeczko w kazdej chwili mogę bezszelestnie przesunąć! Córcia od razu zaakceptowała i słodko w nim śpi :D Oczywiście dziecko bardzo dokładnie widzę, nie muszę wstawać i zaglądać;) Pozdrawiamy 🌻

Tak, z tym dnem opuszczanym na końcu to jest niezła zagadka jak się nie ma instrukcji :) Cieszę się, że się udało. Słodkich snów dla maleństwa!

Gość Baaaaaaaaśka
A jeśli dziecko będzie uczyło się wstawać, to na czym sie podeprze, jeśli nie ma szczebelków?

Gość małe problemiki
Moje starsze dziecko nie spało w tradycyjnym łóżeczku, po prostu nie chciało (spało z nami a pozniej w swoim normalnym łóżku). Szczebelki zatem nie były pomocne w nauce chodzenia. Ja akurat nie widzę w tym problemu.

Gość alealeu
ale czy taki noworodek moze tezw nim spac ?

ja mam GRACO z takim specjalnynm podwieszanym koszykiem i przewijakiem wlasnie dla niemowlaczka tez dostosowanym bardzo sie sprawdzal i przyznam ze to byl jeden z najtrafjniejszych prezentow jakie dostalismy materacyk tez byl juz razem z lozeczkiem ponizej linki na podobny model http://www.allegro.pl/item94189970_kojec_graco_dzwieki_oswietleniem_wibracje_z_usa.html moj jest bez tych melodyjek i wibracji, czyli znacznie tanszy :P

Gość do Baaaaska...
... wiekszosc lozeczek turystycznych ma po bokach paski, na ktorych dziecko moze sie podciagac do gory, wiec problemu nie ma

Gość moje zdanie jest
ja też się zastanawiałam nad takim łóżeczkiem, ale po konsultacjach z doświadczonymi koleżankami stwierdziłam żed jednak nie, ponieważ bardzo szybko się brudzi tzn. dziecko zwymiotuje albo zabrudzi rączkami i nie da się tego domyć a w takim tradycyjnym to szczebelki umyję i jest ok

Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno do Was pytanie, czy kupowałyście osobne materacyki do tego łóżeczka, czy korzystałyście z tego co bylo do lóżeczka?

Na wyjazdach używamy tylko materacyka \"turystycznego\". W domu wkładam do łóżeczka materac kokosowy. Myślę, że dzięki temu małemu jest wygodniej. :) I jest te kilkanaście centymetrów wyżej, co ma znaczenie dla mojego kręgosłupa. Łóżeczko można ładnie wyprać. Nasze doskonale służy już 3. mojemu dziecku. :D

Gość rudolek
witam poinformujcie mnie gdzie moge dokupic ten podwieszany materacyk bo dostałam łóżeczko turystyczne bez i teraz szukam po sklepach i hurtowniach w internecie i nic a naprawde potrzebuje bo bez tego nie dam rady pomóżcie czekam na informacje wysyłajcie maile beatarudol@interia.pl z góry dziękuje za informacje

Gość rodzice77
Nasza dwójeczka wychowywała się na łóżeczku Baby-Love. Mają piękną, niespotykaną kolorystykę: http://www.auta-dla-dzieci.pl/kojce2010/kojceglowne.jpg Są w pełni wyposażone. Mają kołyskę, daszek z moskitierą, lampkę z wibracjami i melodyjkami, bezpieczny przewijak i półeczki. Mają też otwierany bok - świetne rozwiązanie dla dorastającego malucha... Pomaga to odciążyć kręgosłup mamuśki ;) Sklep importera można znaleźć tutaj: http://auta-dla-dzieci.pl/lozeczka-turystyczne/24-lozeczko-turystyczne.html

Gość gość
Poszukaj na gearbest.com , tam jest dużo fajnych gadżetów dla prawdziwego podróżnika i turysty :)