Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cera tłusta

Pytania do dziewczyn z bardzo tłustą cerą

Polecane posty

Gość Cera tłusta

Dziewczyny,mam do Was kilka pytań: 1.Jak często stosujecie peeling do twarzy i co to za peeling? 2.czym matujecie twarz w ciągu dnia.? 3.Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy krem nawilżający do cery tłustej.? 4.Czy macie z powodu swojej tłustej cery kompleksy?Co was najbardziej w niej denerwuje? Ja powiem krótko,że cera tłusta wolniej się starzeje i niejedna z Was w przyszłości doceni ten fakt:)

Witaj!! Jestem posiadaczką wybitnie tłustej cery, dlatego chętnie podzielę się z Tobą swoim doświadczeniem. 1. Na razie nie stosuję żadnego peelingu, ponieważ nie zauważyłam, żeby miał on jakiś wpływ na moją cerę. Mój ulubiony peeling do, którego wkrótce mam zamiar wrócić to peeling z morskimi minerałami Nivea Visage Young. Skóra po jego zastosowaniu jest gładka, a sam peeling ma piękny, świeży zapach. 2. Kiedyś próbowałam zmatowić twarz pudrem w kamieniu i robiłam to za każdym razem, kiedy poczułam, że mam na twarzy tłustą powłokę. Teraz widzę, że to był błąd, pod koniec dnia gąbeczka była brudna, a ja miałam maskę na skórze. Polecam przykładanie chusteczki higienicznej, albo bibułki matującej. 3. Na dzień nie nakładam kremu nawilżającego, ponieważ moja skóra błyszczy się po nim jeszcze bardziej. Polecam krem matujący, nie wiem LRP, albo Vichy, natomiast skórę nawilżać wieczorem. Dobry, silnie nawilżający krem to Aqua Stop. 4. Argument, że skóra tłusta wolniej się starzeje niestety do mnie nie przemawia. Po co mi na starość skóra bez zmarszczek?? Przez pewien czas brałam Diane 35 skóra nie świeciła się prawie wcale, ale jak przestałam brać Diane problem powrócił:(

Gość majeczkaaaa
ja tez mam cere tlusta ... rano i wieczor myje twarz zelem do tlustej cery ...kilka dni temu zaopatrzylam sie w zel lirene matujacy polecam , na dzien smaruje twarz kremem nivea visage matujacym lub vichy normaderm jest swietny dla mnie , potem smaruje buzie pudrem lirene nature matte, wieczor zmywam wszystko zelem potem tonik i krem nawilzajacy.polecam maseczke z glinki zielonej do kupienia w aptece , swietnie matuje buzie , sciaga i pomaga tez leczyc krostki , oprocz tego wlasnie bardzo zadowolona jestem z kremu vichy normaderm :P

Gość majeczkaaaa
ja tez mam cere tlusta ... rano i wieczor myje twarz zelem do tlustej cery ...kilka dni temu zaopatrzylam sie w zel lirene matujacy polecam , na dzien smaruje twarz kremem nivea visage matujacym lub vichy normaderm jest swietny dla mnie , potem smaruje buzie pudrem lirene nature matte, wieczor zmywam wszystko zelem potem tonik i krem nawilzajacy.polecam maseczke z glinki zielonej do kupienia w aptece , swietnie matuje buzie , sciaga i pomaga tez leczyc krostki , oprocz tego wlasnie bardzo zadowolona jestem z kremu vichy normaderm :P