Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abdrzejjj

jak po kąpieli na czysta, wymytą skórę twarzy, posmaruje sie kremem i mnie skóra

Polecane posty

Gość abdrzejjj

ta piecze to znaczy ze zly krem czy co ? w ogole mam straszna cere, nie wieczy czy mydla złego uzywam czy woda jest do dupy. cholera mam straszna cere, jakies wypryski, zaczerwienienia, pryszczy nie mam ale te wypryski i zaczerwienienia. poradzcie cos, acha nie jestem kobieta, jestem facetem

Gość czym roznia sie wypryski
od pryszczy?

Gość abdrzejjj
wydaje mi sie ze pryszcze to takie duze krosty z bialym zaropialym zakonczeniem, a wypryski to takie malutkie krosteczki. sam nie wiem nie znam sie na tym :-(

Gość abdrzejjj
widze ze sie nie znacie, szkoda :-(

Gość ollla22
hmm zmien ten krem, ja bym ci radzila zebys zaczal uzywac kremu NIVEA ;) ale tylko na noc..jest rewelacyjny

jak cie skora piecze, to znaczy, ze krem ci nie pasuje - moze masz wrazliwa cere, albo jakis skladnik tego kremu cie podraznia. Na takie wypryski kup sobie kremik dla dzieci bambino - na pewno cie nie podrazni, a ma w skladzie cynk wiec i wypryski powinny zniknac.

Gość muuuu
Może masz skórę podrażnioną i stąd te problemy.Bardzo możliwe,że używasz złych preparatów do codziennej pielęgnacji skóry.Może też masz jakieś uczulenie.

Gość ala1234
OPCJE: 1.Krem bambino to dobra rzecz-cieniutka warstwa na noc. 2. krem erisa matujaco-nawilzajacy 3. nie kremuj sie 4. krem nivea -zwykly

a jaki to krem? i mydła w ogóle nie używaj, lepiej kup sobie żel do mycia twarzy.

Gość a ja ci polecam
dermatolog mi polecila, wszelkie zaczerwienienia i wypryski oraz podraznienia znikly - Physiogel do mycia twarzy i Physiogel krem do twarzy. Linki o zelu ponizej http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=446 o kremie: PHYSIOGELŽ Krem hipoalergiczny do piel´gnacji twarzy i ca?ego cia?a PhysiogelŽ krem zosta? opracowany przy wspó?pracy naukowców i dermatologów PhysiogelŽ krem jest inny ni´´ zwyk?e kremy. Posiada opracowanŕ przy najnowoczeĘniejszych technologiach, niezwyk?ŕ, warstwowŕ struktur´ DMS (Derma-Membran-Struktur). Dzi´ki mej sk?adniki kremu Physiogel - lipidy i ceramidy mogŕ zostaç przetransportowane do g?´bszych warstw skóry, przez co zabezpieczajŕ skór´ przed utratŕ wody, nie ulegajŕ efektowi wymywania, a skutek ich dzia?ania jest d?ugotrwa?y. PhysiogelŽ krem zalecany jest do * skóry wra´´liwej * skóry suchej * skóry alergicznej * wra´´liwej skóry dzieci i niemowlŕt Physiogel kremŽ jest hipoalergiczny, poniewa´´ zawiera tyle sk?adników, ile wymaga Paƒstwa skóra. Physiogel krem nie zawiera: Substancji zapachowych, Ęrodków konserwujŕcych, barwników, konwencjonalnych emulgatorów, silikonu, lanoliny. Krem Physiogel - harmonia ze skórŕ: Drogocenne bioczŕsteczki pozwalajŕ zachowaç naturalnŕ równowag´ skóry: trójglicerydy (z oleju Palmowego), ceramidy (z dro´´d´´y), fosfolipidy (z oleju sojowego), skwalen (z oliwek), sterole (z orzechów mas?osza). Wynikiem dzia?ania kremu Physiogel jest: * g?adsza skóra * przywrócenie naturalnej bariery ochronnej * d?ugotrwa?e, przyjemne uczucie g?adkoĘci i mi´kkoĘci skóry Brak efektu wymywania Krem Physiogel dzi´ki wyjŕtkowej metodzie produkcji nie zawiera konwencjonalnych emulgatorów. Zwyk?e kremy nawil´´ajŕce majŕ emulgatory, które mogŕ przytwierdzaç si´ do skóry i podczas mycia powodowaç nadmierne usuwanie w?asnych lipidów skóry (efekt wymywania), czyniŕc skór´ bardziej suchŕ. Klinicznie i dermatologicznie przetestowany Testy kliniczne z kremem Physiogel wykazujŕ znacznŕ popraw´ w zakresie g?adkoĘci skóry, jej napi´cia oraz stopnia nawodnienia nawet w 72 godziny po zastosowaniu preparatu. Badania potwierdzi?y równie´´ wyĘmienitŕ tolerancj´ skóry. Pozytywna opinia IMiDz Krem Physiogel posiada pozytywnŕ opini´ Instytutu Matki i Dziecka. Sposób u´´ycia: NanieĘç cienkŕ warstw´ kremu Physiogel raz dziennie na skór´. W razie potrzeby mo´´na stosowaç cz´Ęciej. Krem Physiogel jest wydajny, szybko wnika w skór´ i pozostawia przyjemne uczucie. Program piel´gnacji i oczyszczania skóry za pomocŕ produktów serii Physiogel. W celu uzyskania optymalnego dzia?ania produktów piel´gnacyjnych na skór´ wa´´ne jest, aby skóra wra´´liwa by?a przemywana za pomocŕ ?agodnych, hipoalergicznych Ęrodków myjŕcych. W serii Physiogel firma Stiefel oferuje: Physiogel - hipoalergiczny ´´el myjŕcy skutecznie myje i delikatnie nawil´´a skór´. Szczególnie zalecany do piel´gnacji skóry nietolerujŕcej myde?, kostek dermatologicznych lub mleczka kosmetycznego, skóry wra´´liwe, podatnej na podra´´nienia. Physiogel Szampon - bardzo ?agodny szampon przeznaczony do codziennego mycia delikatnych w?osów. Physiogel Szampon Plus- bardzo ?agodny szampon z od´´ywkŕ przeznaczony do regularnego mycia i piel´gnacji w?osów delikatnych lub zniszczonych. Produkt testowany dermatologicznie Pozytywna opinia IMiDz Nr ZF/K/2/2002 Dost´pny tylko w aptekach Tubka 10 mli 75 ml WYTWÓRCA: STIEFEL Laboratories (UK)Ltd., Holspur Lane, Wooburn Green, Bucks HP10 OAU MIEJSCE WYTWARZANIA: STIEFEL Laboratories (lreland) Ltd., Finisklin Industrial Estate, Sligo, Irlandia čród?o: "http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Physiogel"

Gość latara
1. nie myj woda z kranu tylko przegotowana lub mineralna 2. krem nakladaj dopiero 10- 15 minut po umyciu twarzy- jesli robisz to zaraz po umyciu wtedzy moga tworzyc sie pryszcze

Gość ja nie toleruję
zadnego kremu tylko Bambino -rewelacja

Gość baletnica25
jak dla mnie pambino jest za tłuste do całej twarzy więc smoaruje tylko jak mam bardzo podrażnioną,a tak to żel do twarzy i krem z AA są świetne,hypoalergiczne

ja tez mialam takie problemy ze skora ciagle wyskakiwaly mi pryszcze i inne swinstwa na twarzy az skonczylam myc ja woda.Do mycia twarzy stosuje tylko i wylacznie tonik powod otoz nasz skora ma odczyn lekko kwasny a woda zasadowy tak wiec nie bardzo to wspolgra ze soba:) zycze powodzenia w walce z tymi paskudstwami:*

Gość mam tak samo baba
wiec w ogole od zawsze na twarz nie uzywam wody i mydla,tylko mleczka. Nalewam do dloni, myje, reszte scieram papierem toaletowym. Po wodzie wariuje. Cere mam bardzo ładna.