Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dung

Oriflame - Wasze dobre i złe doświadczenia-proszę o pomoc!!!

Polecane posty

a i wlasnie ile kosztuje katalog? czy moge sie w kazdej chwili wypisac? czy jesli jeszcze kogos zwerbuje na konsultanta mam jakies z tego korzysci? prosze odpowiedzcie na moje pytania

W bielsku jest filia jesli chcesz odbierac zamówienia tam to obowiązuje Cie tylko opłata detaliczna 4 zł . Od zamowienia do odbioru mijają jak sie niemyle 2 dni. Konsultantki mają cennik w którym każdy produkt ma przypisaną wartośc PP . Skąłdajac zamówienie przez internet też od razu widzisz ile masz pp i czy wszystko jest akurat dostęopne na magazynie. 1 pp to ok. 1,75 czaem mniej czasem więcej ale zawsze krązy to koło tej kwoty. Ktalogi mają rózne ceny w zalęznosci od ilosci jeden katalog zawsze dostajesz gratis do zamówienia. 1 szt katalogu 2,00 2- 9 szt 1,20 każdy 10-49 0,90 każdy 50 i więcej 0,60 Oczywiscie ż emożesz sie zaws eywpisac , a nawet niemusz tego robić bo system sam Cie wykreśli gdy przez rok nie będziesz skąłdac żadnych zamówień. Jesli zwerbujesz kogoś to tworzysz sobie grupkę z którą wspołpracujesz. I to już z zalezności od ilosci pp masz odpowiedni zarobek . Czasem sponsor niema nic z tego gdy osoba zapisana pod nią jest bardziej obrotna. I chwala za to bo czemu ktoś ma dostawac kasę za nic.

a wiesz gdzie w bielsku? dla mnie to ma znaczenie czyli reasumujac: jesli odbiore sobie zamowienie sama to nie palce nic? Tylko te 4 zl i to tylko wtedy kiedy mam zamowienie ponizej 100 punktow? czy moge zamowienie za kazdym razem skaladac przez internet a odbierac w tym punkcie detalicznym? czy jesli przestane skladac zmowieni to beda jakies konsekwencje? w czym dokladnie pomaga sponsor? dzieki za odpowiedzi ktorych juz udzielilas

aha i czy katalog tez moge zamowic przez internet i czy wtedy musze go odebrac w ounkcie na ile mniej wiecej jest jeden katalog?

marcy, w Bielsku jest filia przy ul. Harcerskiej. tak, płacisz 4 zł tylko wtedy, gdy nie masz 100 PP. tak, możesz składać zamówienia przez Internet i odbierać w filii. możesz też składać zamówienia telefonicznie, faksem, mailem i smsem :) nie ma żadnych konsekwencji, jeśli przestaniesz składać zamówienia. sponsor powinien Ci pomagać we wszystkim tym, w czym potrzebujesz pomocy, np. na początek zaopatrzyć Cię w katalogi, dostarczać Ci ulotki, odpowiadać na wszystkie Twoje pytania, wyjaśnić, jak składać zamówienia, podsuwać pomysły na zwiększenie sprzedaży czy budowę grupy... po prostu wszystko, czego będziesz potrzebować jako konsultantka. ale tak działa dobry sponsor - bo są i tacy, którym zależy tylko na tym, żebyś się zapisała i na tym ich rola, a czasami nawet kontakt, się kończy.

No i zapomniałąm na jedno odpowiedzieć . Tak zamóienia mozesz zawsze skłądac przez internet a tylko odbierać w filii. Ja sama tak robie bo widze wtedy czy wszystko dostanę i ile mam dokłądnie pp. Asia

aha, a 1 katalog obowiązuje przez 3 tygodnie, oprócz ostatniego katalogu w roku, który jest na 4 tygodnie. i myślę, że warto takie informacje umieszczać tutaj, a nie tylko na maila, żeby więcej osób mogło to sobie poczytać.

Oriflame na maila dlatego ze i tak byłam w trakcie odpisywania na maila od marcy :) więc tylko dodałąm kilka zdań i wysłałam :)

dziekuje za wszystkie informacje sa bardzo przydatne musze przyznac ze na wasz temat trafilam zupelnie przypadkiem wiec musze sobie to wszystko jeszcze przemyslec jeszcze tylko jedno pytanie: w czym pomaga sponsor? i powtorzenie - czy katalog tez zamawia sie przez internet? aha i jesli przd uplywem roku sie zrezygnuje i nie bedzi sie chcialo jez zamaiwac to i tak trzeba zaplacic to 19 zl za opuszczenie katalogu - czy wysttarczy sie wypisac?

w czym pomaga sponsor - napisałam w poprzednim poście. katalog można zamówić przez Internet, ale można go też kupić na miejscu w filii, bez wcześniejszego zamawiania. jeśli po roku nie ponowisz opłaty członkowskiej, to automatycznie zostaniesz wypisana, nie będziesz musiała jej płacić, żeby móc się wypisać ;) ale opłata ta nie zawsze wynosi 19 zł, bo są promocje, kiedy wynosi np. 1 zł. a jeśli opuścisz w ciągu roku tylko 1 katalog, to wcale nie musisz ponosić po roku tej opłaty.

oj wiedze ze sie powtorzylam w paru miejscach przepraszam

Tak katalogi też można zamawiać prze interentr ale mozna takze pujśc i od razu na miejscu kupic :) Jesli nie beziesz zamawiać to niebędziesz musiała płacić tych 19 zł one doliczają sie do pierwszejgo zamówienia po twojej rocznicy wpisania. A jak nie złożysz zadengo zmaówinia to niemusisz nic płącić ;) Sponsor pomaga ci w zdobywaniu materiałów, udziela ci wszelkich informacji, informuje o promocjach, jeśli chcesz zanbiera cie na promocje np. w jakchś hipermarketach. Po prostu stara sie ci pomóc ale nie narzucac się :)

rozumiem ze sponsor niekoniecznie musi byc z tego miasts co ja czy wy jestescie sponsorkami dla dziwczyn ktore poznalyscie przez internet? czy znacie bardzo dobrze wszystkie kosmetyki? jesli ktos was pyta o produkty czy potraficie doradzic? czy sa organizowane z tego szkolenia?

Siemanko Marcy-ależ rozgorzała dyskusja:))) Mój sponsor najpierw mi opowiedział wszystko o firmie, a raczej ciągle to robi, przyjedzie specjalnie do mnie z Wrocka, żeby mnie zabrac do głównej siedziby i tam pokazać wszystkie narzędzia pracy, kosmetyki, foldery i inne \"motywatory\". Jestem z nim w kontakcie cały czas i tak powinna wyglądac jego rola. Twój sponsor powinien byc moim zdaniem Twoim mentorem. Nie zostawic Cie tuz po wprowadzeniu tylko \"prowadzic za ręke cały czas\".I wiesz co? Z osób, które sie tu wypowiadaja na swojego sponsora wybrałabym Oriflame, gdybym to ja miała wybierać...Ori w moich oczach jest profesjonalistką...Chociaż znam ją tylko z forum, ale udziela rad i odpowiedzi bezinetersownie i oto chodzi:) Tylko troche ma daleko do Ciebie:) Wybacz Asiu P. ale mam wrażenie, że pojawiłas sie nagle gdy padło pytanie Marcy :)))

a ty dung zapisujesz sie po 6.03? chcesz zarobic czy miec dostep do kosmetykow po lepszej cenie? masz juz jakies doswiadczenia z dzialnoscia tego typu?

- czy wy jestescie sponsorkami dla dziwczyn ktore poznalyscie przez internet? owszem, wiele moich konsultantek poznałam przez Internet :) - czy znacie bardzo dobrze wszystkie kosmetyki? wszystkich nie da się poznać osobiście, bo nie ma sensu, żebym mając cerę mieszaną testowała kosmetyki do cery suchej itp., ale sama tych kosmetyków używam, bo to ważne, żeby je znać. - jesli ktos was pyta o produkty czy potraficie doradzic? mam nadzieję, że tak :) opinie o kosmetykach zbiera się od klientek, znajomych, jak czegoś nie wiem, to pytam swojej sponsorki. - czy sa organizowane z tego szkolenia? tak, są szkolenia z pielęgnacji, makijażu, prezentacje nowości kosmetycznych, szkolenia z metod sprzedaży... większość szkoleń jest bezpłatna, oprócz szkoły makijażu (40 zł).

Ja jestem sponsorką paru osób spoza mojego miasta a nawet z drugiego końca Polski ;) Myśle że bardzo dobrze ukłąda się nam współpraca Oriflame organizuje w swoich placówkach darmowe szkolenia w kórych mozna brać udział (nie obowiązkowo) Ja jestem z Tychów i u mnie w mieście jest biuro regionalne żałuz eże nie mam pod nosem fili albo odzziału bo tak jedank sa trochę czesciej szkolenia ;) A więdze myśle ż eposiadam duża na temat naszych kosmetyków ;) DUNG wybaczam :P ci choć na tym forum jestem chyba odrobinkę dłuzej niż Oriflame a nieuważam za słuszne po prostu powtarzać odpoweidzi poprzednika :) A skoro na pytanie mercy nikt wtedy jeszcze nieopodzia o odpowiedziałąm ja :)

Dung, miło mi słyszeć taką opinię ;) dzięki temu widzę, że to, co robię, ma sens :) ale na pewno Asia też jest profesjonalistką i posiada cenną wiedzę :)

Tak Marcy mam doświadczenie, jestem w innej firmie juz od 9 lat (chociaż mam swoich 27:). I jest to mój pomysł na razie na wolny czas, poza praca zawodową, ale mówiąc szczerze uwielbiam kosmetyki i marzy mi sie naprawde wysoka pozycja w tej własnie firmie. Oriflame wydaje się być naprawde profesjonalny, ma tyle narzędzi, z których możesz korzystać. Tutaj po prostu proszą Cię o to, żebys z nimi była, kupowała itp. Mojego sponsora z Ori znam własnie z poprzedniej firmy, w której jesteśmy razem od lat. Jest wspaniałym człowiekiem z charyzmą, dlatego bardzo się ciesze, że on mi to wszystko powiedział, przekazał zachęił, po prostu wiem, że moge mu ufać i mnie nie \"wyroluje\" mówiąc brzydko. A od czego chcę zacząć? Najpierw chciałabym wziąć troszkę kosmetyków dla siebie, mieć swoje hity i porazki (bo pewnie w każdej firmie takie są). I wtedy pokażę katalog innym i moge powiedzieć Basiu, Kasiu Mariolko- to jest fajne, tamtego nie ruszaj... Fajnie, że tu na miejscu mam Centralę to chyba spore ułatwienie. A może własnie kiedyś tu sie spotkamy? Albo na konferencji międzynarodowej bo i takie są:) Ekstra, że mają próbki. S A co Ty o tym myslisz?

Przeprosiny w stronę Asi- tu ma być fajnie:) Tak więc Asiu bądź z nami i dziel sie radami- a my będziemy łądnie słuchać:) No widzisz Mercy jakie fajne babki sa w Oriflame. Ja bede od piatku już w firmie, a to dlatego, że mój sponsor zachachmęcił jakies kalendarzyki z Twojego Stylu (dodatek na listopad 2005) i wchodze tez za złotówke- jakies tam były kuponiki na tą znizkę (pisała o tym Oriflame). Powiedział, że ma tego więcej, więc może starczy, gdy np wśród moich znajomych będą chętni na wejście:) Aha i Oriflame- nie jestem wazeliniarką- po prostu rzeczowo i wyczerpująco odpowiadasz:)

Asiu, a skąd znasz mój staż na tym forum? ;) a poza tym, nie sam staż się liczy, ale i aktywność :D a forum kafe znam już chyba ze 3 czy 4 lata.

pomysl mie sie podoba ale z natury jestem ostrozna wiec do 6 sobie wszystko przemysle nie mam zbyt wiele wolnego czasu bo pracuje od 8 do 17 a potem jeszcze daje korepetycje wiec w domu jestem ok 20 mysle ze dla mnie to przede wszystkim okazja zeby samemu zaopatrzyc sie w kosmetyki ale kto wie pracuje w firmi, gdzie pracuje ponad 500 kobiet co prawda ja w biurze a one na produkcji ale moze jakos by sie to dalo wykorzystac zobaczymy najbardziej zalezy mi aby nie wplatac sie w cos z czego w kazdej chwili nie bede mogla zrezygnowac bo wiem jak krucho jest u mnie z czasem wiec moze sie okazac ze nie bede go miec zbyt duzo na kosmetyki a moze sie tez okazac ze to wypali lepiej niz sie spodziwam

Wydaje mi sie że kojarze kiedy ty pisałaś z eniedawnos iez apisalas :) NA kafe zaglądam ale niestety niemmam tyle czasu by spędzać tu tyle czasu co bym chciała :) Tak wiec odpowiadam z reguły wtedy gdy nikt jeszcze nie odpoweidział Niechę sie nikomu wcinać I niemartwcie się napewno będę sie tu jeszcze wypowiadac :))

a wiesz jak ja pracuję? od 9 do 17.30 od pon do pt.A teraz np jestem w pracy i prowadze tez sklepik internetowy i gdy tylko ma wolne w biurze to administruję ten sklepik itp. I wychodze z tego samego założenia co Ty, nie mam za dużo czasu po pracy. Ale mam duzo znajomych i to mnie nic nie kosztuje więcej niz czas, który w to wkładam... Barrrrdzo natomiast lubie ludzi z inicjatywą. Ty wpadłaś na ten pomysł, może jako pierwsza w swojej firmie i może własnie wygrałas los na loterii, kto wie... A efekty? Myślę, ze jak wszędzie tak i tu w duzym stopniu zależą od Ciebie:) Oczywiscie przemysl wszystki za i przeciw. Ja myslę, że nic tu nie stracę, a ma wszystko taniej dla siebie i mam katalog, z którego moge dowiedzieć się o promocjach, z poradnika pielegnacji, które kosmetyki sa własciwe dla mnie itp. Nie muszę biegać po sklepach i wyszukiwac na półkach. Siedze w domu, przegladam. wybieram kupuję. Bedziemy zaraz miec jeszcze mniej czasu na chodzenie po sklepach więc myslę, że własnie my możemy ludzi od tego wyręczyc wreczając np katalog Ori:) Ale sie rozgadałam

bardzo mi sie podoba twoja wypowiedz dung a powiedz mi, jak sprzedajesz przez internet? o ile to nie tajemnica? sprobuje poniwaz tez mi sie wydaje ze niec na tym nie moge stracic nawet jak zarobie 50 zl to tez zawsze jakas kasa czy musze zapisac sie przez sponsorke? oriflame, asia skad jestescie?

Marcy a kiedy slubujesz? Możemy wiedziec?

ale jestem nierozgaarnieta 22 lipca? Musimy zamówic Ci zaraz pogodę:)))