Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowany

jeszcze trądzik?

Polecane posty

Gość zdenerwowany

mam poważny problem - tak mi się przynajmniej wydaje - mam prawie 24 lat jestem facetem a cały czas mam dużo krost na plecach, rękach, szyi i twarzy. Jest to normalne w moim wieku?? Powinienem może udać się z tym do specjalisty? Proszę o poważne opinie

Gość zdenerwowany
nikt nie może mi pomóc?

Gość kotka666
W tym wieku trądzik bardzo często ma podłoże psychosomatyczne, w ten sposób "wyłazi" stres albo nie rozwiązane problemy. Trzeba wyluzować i oczyścić się z trujących emocji.

Jeśli to wygląda tak jak na zdjęciach na tej stronie- to musisz zrobić odpowiednie badania- koszt ok 20zł. http://www.rozanski.henryk.gower.pl/demodex_choroba.htm Jeśli nie, no cóż- spróbuj sie umówić u kosmetyczki-moja mi wspaniale pomogła-świetnie oczyściła skórę..Niedługo idę na peeling. Idź do dermatologa, może masz jakąś uporczywą formę trądziku-choć mi dermatolog nie pomógł;/ Tylko Pani Beatka z Wizażu. Walcz z tym ile się da. Wiem jaki to jest problem i jak bardzo można się tego wstydzić i krępować... Dlatego trzeba z tym walczyć. Nie jedz w żadnym wypadku chipsów, czekolady ciemnej, nie pij koloroych płynów typu orenżada i inne bardziewia, unikaj ostrych przypraw-typu chili, ni ejedz zypek chinskich ani im podobnych sztucznych posiłków----> Najczęściej te potrawy wszystkie wzmagają wystepowanie krost. Ja sama kocham czekoladę,ale musiałam ją zastąic białą- nawet jkak jest gdzieś odrobinka kakaa, albo czekolady-odmawiam-WARTO> Plus oczywiśćie odpowiednie zabiegi na skóę. Nie wstydź się umowic u dobrej kosmetyczki. I luknij na ta stronę o Demodeksie-jesli to jest to, to żaden lek przeciwtrądzikowy Ci ni epomoże. Pozdrawiam serdecznie:)

Acha- I NIECH RĘKA BOSKA BRONI WYCISKAĆ TE ROPNIAKI!!!!!!!!!!!!! tutaj masz żel do kupienia w necie-ja kupiłam u mojej kosmetyczki-wspaniały-po wizycie u niej i oczyszczeniu skóry-uzywasz tego żelu i skóra jest bardzo ładna:) Mi juz nie wyskakują te prychoe-mam sliczną cerę:) Zobaczy,y jeszcze w okresie okolo miesiączkowym;) Ale na ta chwilę jest super. Używam go już miesiąć..Niom miesiąć...:) Jest bardzo wydajny, bo gęsty-tzreba to ładniew cierać w ropniaki min2razy dziennie. Ja na to stosuję dodatkowo Baleneum krem dla dzieci-ok22zł w Tesco kupiłam;) I skórę mam wspaniałą.. Nie to co przedtem-fuj:( Polecam odwiedzić kosmetyczkę i uzywac do tego jeszcze tego zelu:) DZIAŁA!!:) Pozdrowionka i powodzenia:)

Gość zdenerwowany
Buczyna Bardzo Ci dziękuję za Twoje informację - pójdę najpierw do dermatologa a później umówię się z kosmetyczką. Ten trądzik z linku podobny jest do mojego - choć mój jeszcze nie jest aż w tak poważnym stadium. Jestem studentem no i jem wszystko na co mnie stać - a jak sama się domyślasz to stać mnie na zupki, no i przestanę wyciskać :( Jeszcze jedno te badania to ja sam muszę powiedzieć że chcę? - czy lekarz się zorientuje Dzięki jeszcze raz

Wybacz że tak późno, ale zajęcia a potem imprezka;) Najlepiej iść samemu-dermaltolog niekoniecznie może to zalecić-ale lepiej dla swojej pewnośći i spokoju badanie zrobić. Jest tanie-więc czemu nie właściwie:) Kosmetyczka pomoże Ci wyczyścić wągry. Ropne krosty zostawi a może je jedynie zasuszyć łagodnie. Ni etykaj ich brudnymi, spoconymi palcami. Nie podpieraj głowy ręką podczas pisania czy coś. A zupki odstaw w kąt. Wiem jak się zywa studenci-sama nim jestem;) Ale można się ratowac gotowanymi ziemniakami, musli z jogurtem (dużo witamin B i błonnika-wspaniałe na twarz) Cóż jeszcze, chleb pełnoziarnisty z serem TWaróg jajecznica z czymś:) SOki owocowe marchewkowe sa tez dobre0byle nie za duzo;) Szkladnka-2 dziennie wystarcza:) Bierz wspomagająco tabletki ze skrzypu polnego-2x dziennie po jeden- jedna rano, druga popołudniu. w aptece dostaniesz:) żadnych produktów wymienionych wcześniej:) Dodoatkowo jedz mniej tych słodkich bułek-typu drożdżówki, pączki-one tez maja mało błonnika, a duzo cukru. Kaszę jedz wszelka z okrasą-mniam, mniam pychota:) dieta w leczeniu trądziku jest bardzo istotna:) A badanie mozesz zrobic sam-pójść do kliniki prywaciarzy-spółkarzy i zrobić. U mnie w Szczecinie jest tzw\'Medicus\'-za 20zł robią:) Pozdrowionka raz jeszcze.. Idę spać bo juz dobrze po północy,a rano na 7zajęcia:) Papaptki:)

Chyba nie wszedł link do tego żelu:( Immuno acne-dr Wilsz Norel.. Dam stronke z tym żelem i ogólna tego sklepu w którym on jest- kosmetyki do twarzy->zele http://sklep.cosmetic.pl/product_info.php/cPath/74_80/products_id/158 http://sklep.cosmetic.pl/product_info.php/cPath/74_80/products_id/158 http://sklep.cosmetic.pl/product_info.php/cPath/74_80/products_id/158 Pozdrowionka:)

Gość sylwek2104
BUCZYNA probowałam wejsc na ta podana przez ciebie storone i o to co tam zastałam .....Niestety, strona o podanym adresie nie istnieje. Zapraszamy na stronę główną serwisu. czy moze mi ktos powiedziec czy ten zel norel dr.wilsza z seri na tradzik mozna kupic w normalnej aptece? i i czy moga go sprowadzic bo czesto jak czegos nie było to mi mowili ze mam przyjsc za 2 dni to bedzie ...?