Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

silvia27

Implast Driver 4XL czy X-lander X3 ??

Polecane posty

Chodzi o taki jak piszesz, Joanka. Nazw bardzo nie znam, bo ja dostałam Implast, ale to jest starszy typ. Mój mały jest z czerwca i od dwóch miesięcy sobie jeździ na siedząco, jak chce spać to rozkładam na płasko i po krzyku. U mojej córki z kwietnia też się bardzo dobrze sprawdziło.

Judyta a na kiedy masz dokładnie termin i skąd jesteś ? Może jednak dołączysz do nas zawsze fajnie pogadać z tymi co są na tym samym etapie co my ;) Powiem Wam że ja od początku chciałam taki uniwersalny tzn. spacerówka z nosidłem ale później tak mi namieszali w głowie że stwierdziłam że chcę taki z typową gondolą. Na początku chciałam Graco Quattro delux. Jest na prawdę bardzo dobry i ma dużo dodatków ma też jako jeden z nielicznych uniwersalnych możliwość zamontowania fotelika samochodowego. Ma jednak bardzo małe i dziwne nosidło ?!? Co prawda moja koleżanka ma właśnie taki wózek. Jej córka urodziła się w lipcu zeszłego rku i bardzo chwali sobie ten wózek -kjoleżanka oczywiście ;) W ogóle wyczytałam kiedyś dużo bardzo pozytywnych opinii na jego temat. Do takich uniwersalnych z dużymi kołami należy też Orion Polaka. Też sprawdzony przez znajomych tyle że jest dość ciężki. Uniwersalne są też Deltimy i Tako. Ja na chwilę obecną nie wiem już na jaki się zdecydować i mam straszny mętlik w głowie :((

aha, czyli dobrze myslalam no to z tego co ja wiem, to wszystkie Implasty mozna kupic w obu wersjach - i takiej z gondola i takiej uniwersalnej tzn na 100% oba drivery - wtedy wersja nazywa sie \"sport\" tak jak pisalam ale i Roy i Techno tez w takich wersjach sa nie wiem, jak BuggyBob (czy ja on tam sie nazywa - ten 3-kolowy bez skretnego)

Gość haha
graco to najwieksza porazka jest ciezki, duzy po zlozeniu, ten wklad dla noworodka malutki, a tak wogole teraz wiekszosc wozkow posiada mocowania do fotelika.Polecam IMPLAST, QUINNY BUZZ, MUTSY

Do haha - a dlaczego polecasz akurat te 3 wózki ? Masz jakieś doświadczenia czy po prostu tylko ze słyszenia wiesz że są dobre ??

Gość haha
mialam Mutsy, siostra miala graco deluxe ma jeszcze plastikowe kolka masakra zwlaszcza na wybojach dziecko cale lata w tym wozku teraz jestem w cizy i kupie chyba Mut sy lub quinny buzz.Nie podbaja mi sie tako i deltimy driver jest fajny podoba mi sie bardzo wielu osob je chwali.Zalezy tez za jak kwote chcesz kupic wozek Mutsy caly zestaw ok 3000zl, implast 1200zl ale bez fotelika, buzz 1500zl bez fotelika i gondoli

Dzięki haha za odpowiedź. Mnie też Tako się nie podobają ale jednak wiele osób wybiera te wózki chyba ze zwgl. na niską cenę. Quinny (bardzo lekko się prowadzi - przynajmniej w sklepie ;) ale ma jedną wadę (jak dla nas) jest 3 kołowy a my chcemy wózek 4 kołowy. Mutsy - zdecydowanie nam się nie podoba spacerówka (co jest rzeczą gustu oczywiście). Natomiast Graco mają znajomi i bardzo go chwalą.

Na początek Wam napisze, że Wam bardzo zazdroszczę tego etapu :) Kupowanie wózka, mmmmm :) Moja córka ma już 16 miesięcy, więc wożę ją w spacerówce - parasolce, ale coraz częściej spacerówka sobie, a Martynka sobie :) A patrzyłyście na wózki ROAN? Moja koleżanka ma taki - jest to polski zestaw, gondola i spacerówka, gondola jest bardzo obszerna i ma funkcję podnoszenia oparcia, troszkę, spacerówka tez jest duża. Ma duzy kosz na zakupy, sztywny. Mi się podoba kolorystyka. Acha - wadą jest to, że nie ma przekładanej rączki... I do Silviii - czemu nie chcesz wozić Synka w czerwonym wózku? :) Będzie miał potem ognisty temperament ;) Pomyślnych wyborów, Dziewczyny i Szczęsliwego rozwiązania! ❤️

Dzięki Jonka, koleżanka też mi ostatnio powiedziała coś w tym stylu :)) A tak poważnie to jeśli się zdecydujemy na tego Implasta to chyba rzeczywiście przyjdzie nam kupić czerwony bo wszędzie gdzie pytamy to są czerwone, szare (widzieliśmy -brzydki :( oraz zielone ale takie \"odblaskowe\" a to nie dla mnie ;) Moja przyjaciółka ma wózek Roan i rzeczywiście bardzo go chwali - wersję głęboką bo spacerówkę dopiero zaczną używać na wiosnę ;) My jednak byśmy chcieli wózek w bardziej \"sportowym\" stylu ;)

A próbowałaś przez internet kupić? Może w magazynach sklepów internetowych będą mieli inne kolory? I może będzie taniej? Bo we Wrocku to jestesmy skazane na 3 sklepy na krzyż ;)

Jonka, kupiłabym przez Internet ale najpierw chciałabym zobaczyć kolor za żywo. Wiesz jak to jest z kolorami w komputerze, bardzo często zdaża się że odbiegają one \"trochę\" od rzeczywistości. Implas w Internecie spodobał mi się taki niebieski jeans a jak zobaczyłam go ostatnio w Bajce to porażka :( Strasznie brzydki. Dlatego trochę boję się kupować coś w \"ciemno\". Tak samo jest z X-landerem. W katalogu podoba nam się kolor \"lemon\" (granat+zieleń), w Internecie znaleźliśmy ten wózek i kolor jest już jasno niebieski+zielony. Tak więc trudno powiedzieć jak wygląda na prawdę.

Czesc :) Po wczorajszej wizycie w sklepie zapadla decyzja: x-lander xa. Co do Graco Quattro Deluxe - szef odradzil nam zdecydowanie, mowiac, ze nosidlo jest bardzo male (nie pamietam dokladnie, ale chyba mniej niz 65cm dlugosci). Poza tym stwierdzil, ze jest slaba amortyzacja - amortyzatory sa tylko na tylnej osi a to podobno niewiele daje. Natomiast jesli chodzi o implast driver 4xl to zaskoczyl nas wiadomoscia, ze po 2 latach producent rezygnuje z tego wozka! Nie mielibysmy problemu z zakupem, ale poradzono nam zebysmy nie pakowali sie w cos co ma byc wycofane z produkcji. To chyba wszystko, czego sie dowiedzielismy... Pozdrawiam :)

silvia - a co do koloru x-landera, to u nas stoi taki jeden w sklepie - wlasnie granat + jasna zielen. Ten granat to naprawde granat :) a zielen jest taka dosyc ostra (ale nie razaca), tak samo jak pomaranczowe wstawki, ale calosc mi sie podoba :)

Byłyście może na stronce dot. x-landera, są teraz jakieś wyprzedaże i ceny duuuużo nizsze, ciekawe czemu, może jakieś nowe modele albo kolory będą wchodzić? www.deltim.com.pl

silvia - sprostowanie co do koloru \'lemon\' - tam chyba nic pomaranczowego nie ma ;) Tyle wozkow sie naogladalam wczoraj, ze juz mi sie myli ;) judyta - spojrze na ta stronke

Lolcia, napisz proszę w jakim sklepie widziałaś tego X-landera. Nazwa sklepu i dokładny adres. Z góry wielkie, wielkie dzięki !!!!!

Lolcia, napisz też coś więcej o XA, tzn. co z siedzeniem w spacerówce, mierzyliście może jak jest głębokie i szerokie ?? Na jaki kolor się zdecydowaliście ? Jonka, nie widzę nic o wyprzedażasz X-landera na tej stronce deltima :(

silvia - ten x-lander jest w Olsztynie, wiec nie wiem czy przyda Ci sie adres. Co do XA to tylko porownywalismy gondole z Implastem - jest mniejsza, to fakt, a jesli chodzi o spacerowke to szef sklepu powiedzial, ze nie jest az taka mala. Poza tym w XA dopiero teraz wprowadzili regulowany podnozek wiec gdyby cos moze on sluzyc za przedluzenie siedziska.Nic jednak nie mierzylismy. Co do koloru to do tego sklepu maja sprowadzic wszystkie - wiec gdy zobaczymy je \'na zywo\' to dopiero zdecydujemy. Mnie podoba sie \'lemon\', mezowi \'sand\', ale moze zdecydujemy sie na cos zupelnie innego ;) http://www.xlander.com.pl/pl/ - chyba o ta stronke Jonce chodzilo.

Od kilku tygodni przymierzamy się do implasta i X- landera ale trójkołóewk ale cały czas pojawiają się jakieś problemy. Implast jest rzeczywiście większy ale x- lander jest znacznie ładniejszy (delikatniejszy i ma ładniejsze kolory). Niestety tylko jeden model ma regulowany podnóżek a te modele 3 kołowe mają strasznie wysoko- boję się, że jak dziecko bedzie troszkę większe to bedzie miało kolana pod szyją... Mam w związku z tym pytanko czy ktoś uzytkował model X2, Xt lub X4 i czy miał jakieś problemy z tym podnóżkiem, i kiedy spacerówka robiła się dla dziecka mała. A i jeszcze czy to, że nie ma możliwości zmiany kierunku jazdy (xlandery) sprawiało komuś problem latem- czy słońce zbytnio nie śiweci.? Ps. Słyszałam że mają coś zmienic właśnie z tym podnózkiem ale trzeba czekać do końca marca a jak już mówiłam dzidzia powinna już być.

Dzięki Lolcia za odpowiedź. Wczoraj byliśmy w sklepie i też zdecydowaliśmy się na XA :) Widzieliśmy kolor Lemon na żywo tak jak chciałam i rzeczywiście jest ładny :) Sand też mi się podoba ale będzie się strasznie brudził bo jest jasny więc weźmiemy Lemon a jak nie będzie to weźmiemy Blue :) Tyle że zaskoczyłyście mnie dziewczyny tą informacją o ruchomym podnóżku bo nam sprzedawca nic na ten temat nie powiedział a to rzeczywiście był by duży plus bo w tym modelu co oglądaliśmy wczoraj to XA nie miał niestety regulowanego podnóżka :( Może żeczywiście pod koniec marca pojawi się ta nowsza wersja ?!

silvia - nowe wersje XA (z regulowanym podnozkiem) juz sa, to chyba tylko kwestia tego, czy Twoj sklep je zamierza zamowic teraz czy pozniej. U nas dostawa ma byc kolo 15tego. A co do \'sand\' to tez wydaje mi sie, ze bedzie sie brudzil, no ale na pewno jakos dojdziemy z mezem do porozumienia :)

Będę tam dziś dzwoniła i dowiem się czy będą mieli tą nową wersję i kiedy :) A ile u Was kosztują te XA ??

Gość JOLKA 22
CZEŚĆ!MAM X-LANDERA X1,FAKTYCZNIE GONDOLA JEST MAŁA, ALE WYSTARCZY DO 5-6 MIES.OBECNIE MAM DZIECKO W WIEKU 5 MIES,WAŻY PONAD 8 KG I SIĘ MIEŚCI.JA JESTEM ZADOWOLONA,JEDYNYM PROBLEMEM DLA MNIE JEST TO ŻE ROZSTAW KÓŁ TYLNYCH JEST SZERSZY NIŻ ROZSTAW PRZEDNICH I MAM PROBLEM Z WEJŚCIEM DO POCIĄGU,MUSZĘ WÓZEK SKŁADAĆ.

silvia - nie pamietam dokladnie, ale chyba cos ponad 1300. Jolka - wlasnie takich wypowiedzi tu brakowalo, fajnie, ze wyrazilas swoja opinie :)

Oj to troszkę się zmartwiłam tą małą gondolką. Wychodzi na to, że zimą będę skazana wyłącznie na spacerówkę bo bobas się już nie zmieści-. No ale i tak czekam z kupnem bo może coś ciekawego deltim zaoferuje-nie tylko nową kolorystykę- a jak nie bedzie nic ciekawego to może przynajmniej ta stara kolekcja będzie tańsza...

silvia - mala poprawka - u nas kosztuje 1290zl. aneczka - chyba nie bedzie tak zle, predzej czy pozniej i tak dziecko wyrasta z gondoli wiec trzeba sie z tym zmierzyc. A jezeli termin masz na wiosne to chyba zadna gondola nie jest tak duza, zeby dziecko przejezdzilo w niej jeszcze cala zime. Pozdrawiam 🌻

aneczka - to cena calosci. Sama gondola o ile dobrze pamietam kosztuje 350zl.

Co sklep to inna cena - u mnie \"w promocji\" wychodzi coś koło 1200, ale jest już tylko jeden model xt- ja się bardziej napaliłam na x2, a jak patrzyłam po sklepach internetowych to czasami za spacerówkę chcą tyle np; http://www.naszedzieci.pl/index.php?cPath=16&sort=1a&page=8&osCsid=698d53f31102bfdcd252dc9dab0e6dc9 Właśnie dzwoniłam do \"mojego\" sklepu i mówią ze deltimie nie ma już x landerów, i dalej nic nie wiedzą o nowej kolekcji. Troszkę niepoważna jest ta firma.