Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

silvia27

Implast Driver 4XL czy X-lander X3 ??

Polecane posty

Dowa => Na pewno w nowych wozkach xa rozkładany jest podnóżek przez co dla mniejszego dzieciaszka wygodniej bo to wiadomo jest przedłużenie siedzonka. Co do rozłożenia całkiem na płasko oparcia to nie pamietam ale jak jutro dobiorę nasz wózeczek to na pewno napiszę co i jak :) Kolorki się na razie nie zmieniły. Nowe mają wejść w lipcu. Jednak ten lemon nie był dostępny, a może inaczej, nie było go widać w sklepach bo sprzedawcy stwierdzili że te kolory są \"jakieś nie takie\" i dlatego ich nie zamawiali. Jednak teraz na wiosnę właśnie ten kolor jest najbardziej rozchwytywany :) Ten sprzedawca u którego my zamówiliśmy wózek chyba z 10 razy się pytał czy na pewno chcemy ten kolor, bo on w zeszłym roku to tylko 1 szt sprzedał. Musiałam go prawie prosić b\y go dla nas zamówił ;) No i zamówił ale tylko 1 szt lemon właśnie dla nas a jak dziś do mnie zadzwonił to sam powiedział że rozpakował wózek z ciekawości i by zobaczyć (przypomnieć sobie ;) jak on wygląda na żywo i stwierdził że jest bardzo ładny :) W tym czasie przyszli jacyś klienci i tak im się spodobał że chcieli go od razu kupić :) ale niestety on czeka do jutra na nas :D Nie wiem może ludziom się już oklepały inne kolory a ten ma taką soczystą zieleń że w sam raz na wiosnę ;) Ważne że mamy i model i kolor taki jak chcielismy :D Pozdrowionka :)

Gość beata1
witajcie. w zeszłym roku urodziłam córeczke,kupiłam dla mniej wózek X-landerx3! i szczerze to jestem bardzo z niego zadowolona,wada ta taka ze mieszkam na 4 pietrze i jest troche ciezki do wnoszenia.ale polecam te wozki mamom które urodziły dzieci w lato.moja corcia wazyła prawie 4 kg i do marca woziłam ja w gondli, a co do spacerowki to wcale nie jet za płytka.zreszta kazdy ma swoj gust.ja mowie jak jest w praktyce, naprawde polecam te wozki,sa super!! w tej chwili własnie zamierzam sprzedac wózek/tanio.wydlada naprawde bardzo dobrze,prawie jak nowy,jak sa chcetni to zapraszam na meila.pozdrawiam

zastanawiem sie nad kupnem x-lander xt jest to wozek trzykolowy wyglada swietnie. prosze o opinie jesli ktos taki wozek posiada. boje sie o ten podnozek bo juz nie wiem czy jest rozkladany czy nie a przedstawiciel nie odpowiedzial mi na emaila.prosze o pomoc

Gość Lamar
Cze. Chcemy z żoną kupić wózek... dobry wózek. Co radzicie? wózki znanych firm są drogie i powiem szczerze, że nie wiem czy warte swojej ceny po tym jak już wypróbowałem kilka opcji. Proszę o jakieś sugestie. Będe wdzięczny.

Gość jjj
Niedługo będę kupować wózek. Mam dylemat: kupić Drivera 4XL czy x-lander X1. Czy ktoś może poradzić, który jest lepszy i dlaczego?

Gość aseik23
nikt nei napisze :( :( :(

Bardzi polecam Wam 4Xl! Jest świetny, bardzo wygodny i praktyczny... Spacerówka wystarcza na długo, jest wygodna, np. pod pokrowiec można włożyć poduszeczkę dzięki czemu oparcie jest super, zalety skrętnych kół i amorków poczuć można dopiero gdy wózek jest dociążony dzieckiem, idealny na każdą trasę, gondolka wygodna, wyprofilowana z przyjemnym materacykiem, budka którą zaciąga się bardzo daleko, dzięki czemu dziecko jest idealnie zabezpieczone przed wiatrek podczas niepogody, duży kosz na zakupy (świetny)... długo można wymieniać jego zalety...ale jak wszystko ma on też swoje wady (żeby nie było za dobrze ;)) Niestety budka opuszcza się wydając odgłos klik-klik co może rozbudzać śpiące dziecko (choć ja uważam, że malec nie powinien być przyzwyczajany do idealnej ciszy - dla dobra rodziców ;), bardzo niewygodnie prowadzi się go tyłem, więc w zasadzie nie polecam tego robić i ostatnia rzecz to tylne koła są bardzo szeroko rozstawione (przednie mniej), a co za tym idzie- często nie mieszczą się w drzwiach...np.windy (istotne dla kogoś kto mieszka w bloku) Mimo tego, ja z wózka jestem bardzo zadowolona, moje oczekiwania spełnia na tyle zadowalająco, że mogę wybaczyć mu drobne wady.... Jakby co-pytajcie!!! ;)

Gość magja39
Okazyjnie kupiłam gondole ze stelażem x-lander x3, mam dylemat czy dokupić siedzisko spacerówki do tego wózka?? czy może kupić inną spacerówkę w tej cenie...Moja córcia przejeździ jeszcze całą zimę w gondoli...już sama nie wiem...

Gość kjklugyf33
podnosze temat

Gość domi_aa
Witam wszystkich. Mam wózek x-lander x3 od 15 miesięcy i mówiąc szczerze jestem bardzo nie zadowolona z niego ponieważ: - moja córeczka mając 5 miesięcy musiała jeździć już w sapcerówce ( chociaż nie siedziała jeszcze sama aż tak pewnie i dobrze że to już był marzec a nie zima), ponieważ gondola jest jakaś krótka , w zimie ledwo mieściła się w gondoli ( miała na sobie kombinezon) więc według mnie jest również wąska. A co do spacerówki to już wogóle porażka, chodząc na spacery z moją koleżanką, która ma wózek inglesiny ( może spacerówkę przekładać przodem lub tyłem w kierunku jazdy, ewentualnie ciągnąć wózek), to w spacerówce x-landera jest to nie możliwe, moja mała dostawała szału latem bo slońce świeciło jej prosto w twarz a jak chciałam zasłonić ją albo pieluchą albo dokupioną paraolkę to ściągała to wszystko bo chciała widzieć co się wokół niej dzieje. W sapcerówce te siedzenie jest rzeczywiście jakieś dziwne i tak jak to ktoś wcześniej napisał bardzo płytkie. Dlatego jako troche już doświadczona w wózkach sprzedaję ten wózek tylko po to aby kupić już taki który ma to wszystko czego x-landerowi brakuje ( alo to i tak już na przyszłość dla drugiego maluszka), a teraz dla mojej córeczki kupiłam wózeczek parasolkę inglesina zippy.Pozdrawiam wszystkich!!!!

Gość Joana31
Implast Driver 3XL- było mi ciężko się z nim rozstać!!! witajcie dziewczyny, właśnie do wczoraj byłam posiadaczką szcześliwą Drivera 3XL. Ja w nim nie widziałam żadnych wad. Wózek od samego początku był rewelacyjny. W lecie używałam gondoli wraz z fotelikiem i adapterami. Super rozwiązanie. Gdy dziecko zasnęło w aucie, nie było problemu z zamontowaniem fotelika i dzidzia dalej słodko spała. Dzięki pompowanym kołom i amortyzacji, dziecko nie dozna wstrząsów. Super się prowadzi wózek na wertepach i nierównościach. Przednie skrętne koło o 360 jest super. Gdy jedzie się po nierównościach można go blokować, robiłam to rzadko, gdyż mimo fatalnych stanów naszych chodników, dawałam radę. Gondola duża, moja niunia mieściła się do niej do 5-tego miesiąca, gdyby było lato, jeździłaby dłużej, bo nie miałaby na sobie kombinezonu. Potem w spacerówce, aż do wczoraj czuła się jak księżniczka. W tym roku byliśmy na wczasach w Bieszczadach i moja niunia, spała w nim, nóżki wyłożone na pałąku. Nam jeździło się super tym wózeczkiem i go polecam wszystkim jak najbardziej. X-landery są cieższe, a Mutsy czy Quinny o kg lżejsze. Jeśli chodzi o wagi wózków, to producenci napiszą tylko wagę stelaża a nie wezmą innych rzeczy pod uwagę.Ja go musiałam sprzedać, bo po prostu juz nie dawałam rady z wciąganiem wózka na 4-piętro. Trochę mi ciężko, ale gdybym miała windę, czy mieszkała niżej, to ten wózek posłużyłby mi na pewno do 3 lat. Teraz wybrałam Quinny Buzz i po przeczytaniu opini innych na jego temat, boję się, że to niewypał. Jutro go mąż mi przywiezie, aż się boję, że za kilka miesięcy będe musiała go sprzedać.Jakbyście miały jakieś pytania to chętnie odpowiem.Pozdrawiam!!!

Gość pomorzanka1978
Przeczytałam cały topik, bo zastanawiam się nad zakupem drivera 3xl. Jednak na stronie producenta juz nie ma tej serii, pojawiły się nowe: VOLANT oraz BOLDER. Szczególnie ten drugi wydaje mi się fajny. Budka jest jakby zgrabniejsza niż w 3xl. Co myślicie o BOLDERZE? Proszę o opinie

Gość klimag74
Witamm mam do sprzedania X-landera X3 używana tylko gondola ale w ogóle nie zniszczona, dbałam o nią.Osoby zainteresowane proszę o maila: gabriela.klimanska@wp.pl

Gość bolder 4 owner
my mamy boldera ale 4 kołowego 3 kołowe też są zero zastrzeżeń co do jakości (narazie) - powiedzmy drobiazgi jak np nieróno dobite nity w gondoli. brałem pod uwagę również atlantica firmy baby design. implast robi dobre wózki. poecam sklep o2o.pl - można dokupić śpiworek do spacerówki na zimne dni

Gość bolder 4 owner
poprawka 2o2.pl

Gość bolder 4 owner
waga w rzeczywistości - wersja głęboka z pustą torbą i parasolką 16,2 kg.

Gość maltry
My używaliśmy Boldera 4 przez 14 m-cy, teraz zamierzamy go sprzedać jednak nie ze względu na gabaryty czy ciężar ale dlatego, że niestety zawiódł moje oczekiwania. Chociaż nie, źle się wyraziłam. Jako wózek DLA DZIECKA był super - obszerna gondola (moje dziecko nie jest kruszynką ale przejeżdziło w gondoli od sierpnia do początku marca, do spacerówki przesiedliśmy się dlatego, że mała nie chciała już w gondoli jeździć :) ), okienko wentylacyjne w budce, świetna amortyzacja, możliwość regulacji wysokości oparcia w gondoli, możliwość montażu siedziska w obu kierunkach, wygodna obszerna spacerówka no i ten wzór w kwiaty :) - same plusy :) Jednak z punktu widzenia RODZICA uważam, że wózek ten nie był wart swojej ceny, za mniejsze pieniądze można było kupić coś równie wygodnego dla dziecka ale bardziej trwałego po prostu. Stelaż wygląda jakby miał kilka lat, pordzewiały śruby, koła z przodu i z tyłu są scentrowane (to nie tylko w moim wózku, w moim mieście jeżdzi kilka takich i we wszystkich widać te wady kół), bardzo bardo trudne jest zablokowanie przedniej osi, "nawala" też hamulec tylnich kół. Pomijam fakt, że wózek był trzykroteni w naprawie ponieważ blokowała się przednia skrętna oś, przez co wózka nie dało się prowadzić na wprost bez zblokowania osi (za trzecim razem wymieniono całą skrętną oś i już było ok) - to można uznać za mojego pecha po prostu. Teraz będę sprzedawać komplet (gondola, spacerówka i fotelik) praktycznie w cenie fotelika (mam taką nadzieję, że uda mi się taką cenę osiągnąć) bo jak już pisałam ze względu na stan stelaża wózek za wyższą cenę "nie pójdzie" pomimo tego, że fotelik i gondola są idealne. W okresie gdy kupowaliśmy Boldera były one nowością i nie miałam możliwości sprawdzenia, jaki jest on w eksploatacji Podsumowująć - zastanówcie się poważnie zanim podejmiecie decyzję o zakupie Boldera 4, nie jest to tani wózeczek i moim zdaniem niestety nie jest wart swojej ceny.

Gość piotrg
OPINIA X-LANDER X3 Używam tego wózka ponad 3 lata z pełnym kompletem akcesoriów (kompatybilny fotelik samochodowy dla niemowlaków macsi-cosi) i jest to najlepszy wózek dla osób spedzających aktywnie czas w terenie na długich spacerach i wycieczkach nawet w trudnym terenie. Nigdy nie miałem z nim żadnego problemu. Myśle że z powodzeniem wytrzyma drugiego malucha, którego oczekujemy (jest to jedyny nasz wózek na wszelkie okazje). Wózek sprawdził się na bezdrożach leśnych, stromych podejściach, łąkach, kopnym śniegu i na plaży załadowany całym ekwipunkiem łącznie z leżakami. Skrętne koła ułatwiają jazdę, lecz nieco przeszkadzają np przy podejściach na ścieżkach z korzeniami lub dużymi kamieniami, na zmrożonym błocie pośniegowym, na turzycowiskach - ale jest to udany kompromis i nie widze lepszego rozwiązania. Co najważniejsze wózek ma cztery duże koła o wyjątkowo małym rozstawie (na szerokość) co ułatwia jazde w terenie i pakowanie oraz umożliwia pokonanie najwęższych drzwi - z czym inne wózki zwlaszcza trójkołowe mają problem, pozatym rozstaw kół jest jednakowy na przedniej i tylnej osi co pozwala jechać w piachu lub śniegu po 2 koleinach a nie np: 3 lub 4 - jest lżej. Najwiekszą zaletą tego wózka jest najwiekszy jaki widziałem w spacerówce kosz na zakupy, który na spacerze jest nieoceniony - mieści torby, prowiant, kurtki. Do tego dochodzi kieszeń z tyłu (ja używam do aparatu i lornetki) , ale zdarza się że wieszam jeszcze torbe lub sakwe z boku. A teraz troche ograniczeń. Wózek nadaje się tylko do samochodu, do którego wejdzie bez składania (vany, suwy, itp) Codzienne składanie go jest bez sensu - jest to czynność nie tyle uciążliwa co niewiele dająca gdyż bez odpinania daszku i kół niewiele zmniejsza jego wymiary a i wymaga troszke siły. Pozatym wożąc niezłożony wózek możemy nie opróżniać jego kosza. Natomiast w długie podróże możemy z łatwością rozebrać wózek na części które poupychamy pomiędzy bagażami. Przy wysokim pozimie bagażnika włożenie wymaga nieco wysiłku -drobne panie mogą narzekać. A teraz największe ograniczenie: jeżeli ktoś musi go wnosić po schodach to będzie bluźnił za każdym razem. Tylko dom jednorodzinny lub miejsce postojowe w przyziemiu. Nie polecam foliowej osłony przeciwdeszczowej - użyliśmy tylko raz. Polecam dołączany fotelik macsi-cosi zamiast oryginalnego. Podsumowując: Dla mnie najlepszy wózek, spełnia moje wszystkie potrzeby, i jest niezastąpiony w terenie, ale jeżdżę dużym samochodem (przy dziecku każdy jest mały) i parkuje wózek na parterze domu (swojego jak i obojgu rodziców). Jak ktoś mieszka pod lasem z polnymi i lesnymi drogami, lub co weekend wyrusza na wycieczki mniejsze i wieksze to nie ma lepszego wózka. gondola za mała ? - nie miałem problemu nie widze potrzeby aby w spacerówce dziecko miało jeździć przodem do rodzica od słońca stosuję parasolke przy silnym wietrze może być problem - ale w wichury sie nie spaceruje brak przekładanej raczki? - dla mnie zbędna za płytka spacerówka? - nie miałem problemu

Gość anowi2605
Ja właśnie zakupiłam x-landera x3 w wersji spacerowej jak na razie jestem zadowolona wcześniej miałam CHICCO TRIO ENJOY i spacerówkę trzykołową GRACO jedyną moją radą z doświadczenia jes to że trzeba popatrzeć się gdzie się mieszka ja mieszkam w domku jednorodzinny drogę dojazdową mamy nie utwardzoną więc chicco bardzo żle mi się jeżdziło za to po markecie super trzykołowy natomiast nie sprawdził się na nierównym terenie żle się prowadził natomiast x-lander x3 sprawdza się super jeśli ktoś mieszka w bloku jest ciężki do wniesienia ale lekko się prowadzi dlatego proszę zwrócić uwagę na teren i czy często jest pakowany do samochodu bo gabarytowo jest dość duży ja jestem zadowolona x -landera

Gość anowi2605
zgadzam się z piotrg wszystko co pisze sprawdza się

Widzę, że rozwiwacie o cenach. To Wam powiem jak zaoszczędzić. Działa taka firma Nextway.pl, która skupuje wózki X-Landera. jakoś najwięcej można dostąć 650 zł, ale to i tak fajnie. Potem te pieniądze można sobie zabrać, albo wymienić na wózek spacerowy

Gość gość
{Chciałbym|Chciałabym|Chcę|Wartoby|Trzeba zarekomendować fotelik do samochodu marki recaro i joolz.{Jest|Fotelik jest|Jest on niesamowicie bardzo komfortowy i wygodny i błyskawicznie się go montuje http://www.babyland.pl/producent/6234/Joolz.html