Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjąca z bólu

MIGRENA ???pomóżcie

Polecane posty

Gość wyjąca z bólu

bardzo boli mnie głowa, w zasadzie w jednym miejscu. nad prawym okiem tak pośrodku czoła, takie kłucie. patrzenie na światło potęguje ten ból, który juz jaką tępy rozchodzi się po całej głowie. dodatkowo mam mdłości. czy to może być migrena, czy może lepiej wybrać się na jakiś dyżur do lekarza ??

Gość wyjąca z bólu
nikt nic nie wie o bólu głowy ?

Gość mary_narka
a czy wcześniej miałaś podobne problemy?

Gość mi pomaga
lykniecie dwoch rozpuszczonych aspiryn

Gość mary_narka
objawy typowe dla migrenowców-ale jeśli u ciebie to coś nowego i czujesz, że nie dasz rady, to może konsultacja z lekarzem wskazana

Gość wyglada na migrene
wypij aspiryne przeciwmigrenowa i powinno troche przejsc

Gość wyjąca z bólu
miałam migrenę raz. ale całkiem inaczej to odczuwałam niż teraz. wtedy bul był pulsacyjny teraz jest kłujący w jednym miejscu i tępy w całej czaszcze :/

mnie tylko pomaga pyralgina i aviomarin-ma dzialanie przeciwwymiotne

Gość wyjąca z bólu
brałam 2 tabletki ibupromu max i wypiłam kawe, co podobno miało pomóc, ale nic sie nie zmieniło. czy po 3-4 godzinach od przyjęcia ibupromu mogę już aspirynę ??

Gość mary_narka
ibupromu max nie mozna mieszac z innymi przeciwbolowymi

Gość mary_narka
a dwa maxy na raz to za duza dawka-jesli to nie pomoglo to juz nic nie pomoze...zreszta z bolem głowy jest tak, że tabletki przeciwbólowe należy brać gdy zaczyna boleć, bo w momencie zaawansowanego bólu one potem nie działają

lekarze zalecaja dluzsza przerwe-6-8 godzin

Gość wyjąca z bólu
wziełam od razu jak zaczęło boleć :/ tylko,ze ten ból od razu był taki mocny

Gość mary_narka
Wiem jak się teraz czujesz bo takie napady mam regularnie raz w tyg. jak już nic nie pomaga idę do łóżka i wyję z bólu aż nie zasnę..chodzenie i ocieranie się teraz o ściany nic nie da...męczysz się tylko..może masz amol --chwilowo zawsze pomaga i łagodzi..mi pomagają troszkę bardziej drastyczne matody---głupie i masochistyczne ale.....spinam sobie brew taką klamereczka do włosów wtedy ognisko bólu staje się mniejsze i bardziej rozproszone.....bóle głowy mam od zawsze więc metoda wypracowana z czasem..

Gość magdaaaaaaaaaaa
mam podobnie strasznie czesto boli mnie głowa i zawsze w jednym miejscu, biorąc tabletki czesto przechodzi, ale nie chce cale zycie byc na tych zasranych tabletkach, nie wiem czy to migrena czy zatoki, czy co? ale czasami juz sie wytrzymac nie da. mam to odkąd pamietam!

Gość mary_narka
masz możliwość zmierzenia ciśnienia?

Gość magdaaaaaaaaaaa
ja mam zawsze niskie cisnienie pomimo picia kawy i palenie papierosów :/ czesto ponizej 90/60

Gość olowek
mnie pomaga masowanie glowy olowkiem.moze sprobuj, ryzyko niewelkie

Gość mary_narka
olowek-ale którą stroną--ja zawsze tą zaostrzoną ;-)

Gość Jarek99
Sluchaj dzis musisz jakos to przezyc , najlepiej palec w buzie i zwroc to co masz w zoladku nie wazne moze bedziesz zwracac sama woda ale musisz to zrobic bol sie nasili na 2minuty ale potem oslabnie i po pol godziny zniknie wogole. Masz podrazniona blone sluzowa migrenowcy w 99% maja problemy z blona ktora tak reaguje na jedzenie a dokladnie na mieszanie jedzenia i toksycznosc. Gdy zwrocisz popij woda mineralna smieszne ale najlepiej gazowana. A glowe posmaruj amolem i wez nato mokry recznik -zimny na czolo , zas do nog przygotuj sobie przed zwracaniem ciepla butle i poloz pod koldre. Bedzie Cie trzeslo po wymiotach ale oznacza ze organizm sie oczyscil. Dobrze jakby ktos byl przy tobie zeby Ci nasmarowac czolo,polozyc zimny recznik i dobrze obtulic koldra. Jutro gdy bedzie lepiej zadzwon do labolatorium i tu wykonaj takie badania z krwi na bakteri Helickobakter Pylori-moze masz mutanta w zoladku i z kalu badania na pasozyty w kale zaznaczam ze nie wychodza odrazu, moze bedziesz poterzebowala trzech badan kalu. Od lekarza ogolnego rzadaj skierowania na Gastroskopie ona Ci powie jak naprawde wyglada twoja blona sluzowa. Bo inaczej bedziesz zyla cale zycie w bolu. Daj zac jaka decyzje podjelas.

Gość magdaaaaaaaaaaa
u mnie to moze byc bardzo prawdopodobne, ze mam ta bakterie bo i ojciec ją ma i babcia, czesto bol głowy mam jak czuje, ze zolądek mi nawala, mam kwasy i w ogole...

Gość olowek
mary_narka: zaostrzona strona ale nie moze byc calkiem ostra, tylko juz jak wypisany troche:) No i oczywiscie sa jakies zasady tego masazu,ale jak sie pojdzie na intuicje co przynosi ulge to powinno byc dobrze. Masuje sie glowe najpierw jedna polkule potem druga. nie przejezdza sie z jednej strony na druga olowkiem dopiero na plecach. mozna tam sobie przeskoczyc z jednej lopatki na druga. Nie chodzi tyle o olowek a o wegiel, z tym ze olowek jest pod reka najczesciej a nie kazdy ma wegiel:) I nie kazdy ma sie ochote upackac weglem.

Gość wyjąca z bólu
cześć, poszłam wczoraj spać, dziś jeszcze trochę boli ale już nie tak jak wczoraj :). dziękuję wam wszytskim za rady :) do niektórych ( np. badania) na pewno się zastosuję. Jeszcze raz wielkie dzięki :)

Gość kka
Witam forumowiczki (cze), też mam problem z migrenami, zdarzają mi się tak + - raz na pół roku. Ja mam wcześniej pewne objawy (mroczki przed oczami, drętwienie rąk, kłopoty z wymówieniem zdań, itp) i wtedy od razu biorę tabletki pbólowe, a najlepiej działa aspiryna przeciw migrenowym bólom głowy. I koniecznie trzeba się położyć w ciszy i przeleżeć to. A jeśli chodzi o wymioty, to w moim przypadku nie trzeba ich wywoływać, niestety zdarzają się same....pozdrawiam ciepło :)

Gość taktoja
a czy któraś z Was ma migreny podczas owulacji i miesiączki?

Gość tukan
Jarek dobrze radzi, oprócz tego spróbuj automasażu punktowego (akupresura lub su-jok na dłoniach lub stopach). Ostatecznie znajdź lekarza-naturalistę.

mi pomaga Ketanol forte 100mg super tabletki na bol ale tylko na recepte idz do lekarki niech Ci przepisze papa

Gość Jarek 99
I jak dzis sie czujesz zalozycielko topika?

Gość wyjąca z bólu
Dzięki, za troskę :) jeszcze od czasu do czasu zaboli, ale generalnie wróciłam do żywych. chodź teraz mam zawrotu głowy niemiłosierne. ale to też przejdzie. a jutro robię badania. pozdrowienia

Gość Jarek99
Jesli chodzi o zawroty glowy to moze byc cos powazniejszego, jak np.cisnienie tzw.ukryte ktore zwyklym cisniomierzem mozesz nie zauwazyc,rade isc do lekarza z zawrotami i cisnieniem nie ma zartow ono pocichu rozwala zyly i serce.