Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bcd

Ile to uszczerbku na zdrowiu?

Polecane posty

Czy ktoś wie, ile uszczerbku zdrowia \'\"przyznawane\" jest przy złamaniu lewej ręki w nadgarstku? Gdzie szukać takiej informacji? Pani w pzu była b.niesympatyczna, miała ciekawsze zajęcie, niż rozmowa ze mną, ograniczyła się do wydania druku zgłoszenia.

Gość Ja dostalam
jakies 4 lata temu 200 zl za skrecony nadgarstek. Ile uszczerbku- nie wiem.

tu w opisie mam \"złamanie wieloodłamowe\".

Gość gggggggggg
ja sie dowiedzialam ile procent uszczerbku na zdrowiu dostalam dopiero po komisji lekarskiej z pzu, takie panie od wydawania druczków nic nie wiedzą - nie ma sie ich co pytac, btw: ja za pekniecie potylicy dostalam 6% trwalego uszczerbku i 300 zł - porażka...

Gość szmaciana lalka
To będzie pewnie w okolicach 5 %/ Moja siostra raz się wywaliła z sofy na szklankę stojącą na podłodze i przecięła sobie przy tym plecy - dostała 4%. Rok później złamała nogę i też w tych okolicach , aż odwołania pisała , bo gdzie to zeby te oba uszkodzenia tak samo ocenić. Ale nic nie wskórała

Gość łoboszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ja złamałam kiedyś palce w obu rękach- naraz! Złamały się w stawach, hjako efekt kontuzji sportowej. Jeden z nich nie zgina się do końca do tej pory, gdyż po zdjęciu gipsu kawałek kości, który niby już przyrósł, odpadł spowrotem. JUest to akurat odprysk w stawie, więc palec się nie zgina do końca i boli czasami, kiedy się go NORMALNIE używa (np. nie mogę na nim powiesić nawet lekkiej siateczki, nie mogę nic nim ściskać. A dostałam za to... 209zł....

Są chyba jakieś tabele czy \"widełki\", ale nie wiem, gdzue ich szukać.