Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniunitka

UZALEŻNIENIE od słodyczy

Polecane posty

mogłabym je jeść dniami i nocami bez przerwy. Wogóle nie mogę się opanować. Czy macie jakiś sposób aby pozbyć się tego uzależnienia??? Jak powstrzymać apetyt i oszukać głód?

Gość niestety też tak mam
:-(nie mogę sie opanować przed zjedzeniem czegoś słodkiego,najbardziej jestem chyba uzależniona od czekolady:-oOd innych słodyczy dużo mniej,jednak to moje czekoladowe uzaleznienie bardzo przeszadza,nie tylko ze wzgledu na figurę(bo akurat nie mam nadwagi)ale ze względu na cere,zęby(cukier w koncu powoduje próchnicę:-o)No i z powodu kasy,nie chcę wydawać całego kiesoznkowego na słodycze😡

Gość Czekoladka...
Ja też tak mam - i dobrze mi z tym!!! :-) Każdy posiłek musze zagryźć czymś słodkim, no i między posiłkami także :D Nie zamierzam z tym walczyć, poza tym mam niedobór magnezu i to poczęści dlatego :-( Konczę, bo musze coś przekąsić, mniemmmm, może Snickers? :D

Gość hmmmm zjadłabym Snickersa
;)Też tak mam i tez nie zamierzam z tym walczyc;)Dobrze jest mi z tym,ja takze mam niedobór magnezu a w czekoladzie jest mnóstwo magnezu więc teraz cwinam czekoladki bez wyrzutów sumienia;)

No wlasnie znacie jakies dobre tabletki zeby oszukac glod???Caly czas jem.Juz zoladek Mnie nawet boli ale nie potrafie sie oprzec!!!Dobrez ze przynajmniej nie tyje.

Gość mary_narka
a co z Wasza waga? bo jesli przemiana materii jest oki- to tylko gratuluje...druga sprawa to zabki i ogolnie wartosc odzywcza tych pysznosci :)

Gość Czekoladka...
ja to jestem taka szczupła, że niektórzy podejrzewają mnie o anoreksję, a ja nie tyllko czekoladki jem bez opanowania, chociaż głównie, w ogóle odżywiam się tłusto i ogólnie niezdrowo. Po figurze tego nie wydac, ale cholesterol!!!! prawie o 100 przekroczony :-(

też bym z tym nie walczyła ale tu chodzi o moją cerę bo robi mi się na niej jeden wielki pryszcz. co tu zrobić żeby powstrzymać ten apetyt?

Gość mary_narka
oj-ciężko jest--jedyne wyjście znależć jakąś sensowną motywacje..

Gość taki owaki
Na takie uzaleznienie najbardziej pomaga chrom w tabletkach.

Gość hi hi hi hi hi
a BROM pomaga na inne uzależnienia :D :D :D :D

Gość ana-konda___80
to brom czy chrom??????????

Gość kama-ka
ja też uwielbiam czekoladę i cukiereczki czekoladowe. TO JEST NAŁÓG. Co jakiś czas robię sobie jednak odwyk - tak żeby organizm odpoczął. Nie tykam słodyczy - po prostu ZERO. Przez pierwsze dwa dni jest ciężko, potem jest OK. Nie jem czekolady przez 3 m-ce. A potem muszę wrócić, bo inaczej mam anemię - tak już od kilku lat. A jednak wolę czekoladę niż żelazo w tabletkach. Zatem jem czekoladę przez 2 m-ce, potem 3 m-ce przerwy.

Jezooooooo.... a ja myslałam że ja sama jestem. Najlepsze jest to że czasami robie sobie odwyki i wiecie nie przetrwałam dnia bez slodyczy no nie potrafie i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!Ograniczam czasmai np do 4 wafelkow dziennie albo do pół tabliczki czekolady ale to tylko jak mam nie złą mobilizacje, na szczęście, jestem farciarą jeżeli chodiz o figurę...wprawdzię brzuszek wystaje i znim walczę poza tym nie miałabym wątpliwości i jadłabym bez końca ;P Czasami mnie to denerwuje strasznie...i mam wyrzuty.... ale cóż nałóg !!!!!!!!!!!!!

Jezooooooo.... a ja myslałam że ja sama jestem. Najlepsze jest to że czasami robie sobie odwyki i wiecie nie przetrwałam dnia bez slodyczy no nie potrafie i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!Ograniczam czasmai np do 4 wafelkow dziennie albo do pół tabliczki czekolady ale to tylko jak mam nie złą mobilizacje, na szczęście, jestem farciarą jeżeli chodiz o figurę...wprawdzię brzuszek wystaje i znim walczę poza tym nie miałabym wątpliwości i jadłabym bez końca ;P Czasami mnie to denerwuje strasznie...i mam wyrzuty.... ale cóż nałóg !!!!!!!!!!!!!

A najlepsze jest to że jak ma slodycze to jem do końca wszystko, chociaż mi niedobrze, jem aż do końca a potem cierpię oj bardzo cierpię głupia ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chciałabym oszukac to jakos ale jak?????????????

Gość kiciatycia

Gość wy macie
drożdżycę układu pokarmowego i stąd to zapotrzebowanie na cukier!!!!!

cale liceum przelecialam na batonikach..lion,grzes,princessa bo takie mieli w szkolnym sklepiku...nigdy nie mialam problemow z waga ani z cera wiec ignorowalam tony cukru...skonczylo sie na problemach z awtroba:((( i ochydnych papkach ...jem teraz duzo pestek od dyni,pistacji,owocow..a kiedy mam ochote na cos slodkiego robie sobie sorbety:))...albo szaszlyczki z owocow..jem yogurty..staram sie oszukac sama siebie...

Gość czemu się nikt nie oddzywa

Gość Czekoladka...
Bo delektujemy się słodyczami :D to chyba oczywiste :D

Gość -NOVA-
Jezuuuu!!! i ja tak mam! ja to nawet w nocy sie budze i jem-ciasteczka, wafelki, itp-co tylko jest slodkie. I tez nie tyje a chcialabym troszke przytyc bo jak wieszak wygladam...