gosiaCek 0 Napisano Luty 22, 2006 HeY kobietki mam pytanko!!!Chce zaczac brac tabletki ale boje sie troszQ chodz zaufane mi osoby tlumacza mi ze nie ma co sie bac ze mozna \"isc na całosc\" I nie ma mowy ze sie zajdzie !!Jednak ja nie jestem taka ufna jesli chodzi o te sprawy !!!! I dlatego zwracam sie do was z pytaniem ....Czy ufacie tabletka anty... ?? Czy mialyscie jakas porazke???Czy jednak nie warto ich brac ..???Lepsze sa prezerwatywy czy tabletki???Komu bardziej ufaC...???(tabletka czy prezerwatywa)?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otylka 0 Napisano Luty 22, 2006 Jesli chodzi o skutecznosc to tabletki maja na pewno wyzsza niz prezerwatywy, a poza tym jak dla mnie prezerwatywa jest niewygodna, mimo ze to nia ja ja mam na sobie ;) Ta nieufnosc dziewuch do pigulek chyba bierze sie stad, ze ich nie widac podczas seksu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niferdil 0 Napisano Luty 22, 2006 Brałam tabletki przez 5 lat od 19 roku życia. Ufałam producentowi i myślałam że nic mi nie grozi zwłaszcza że przepisał mi je kompetentny lekarz po szczegółowym wywiadzie zdrowotnym. Raz na pół roku robiłam przerwę kontrolną i było OK. Ładniejsza cera, pełniejszy biust, krótsze miesiączki no i przede wszystkim bezstresowy seks z moim partnerem. Były też minusy - spadek libido, suchość pochwy i kilka kg więcej, jednak wygoda i pewność jaką dają tabletki były dla mnie ważniejsze. Śmiałam się z osób które ostrzegały mnie przed skutkami ubocznymi i przytaczały przykłady z życia. Uważałam że są nie na czasie, że to jakieś mity z ubigłego stulecia. Problemy zaczęły się po odstawieniu. Lekarz stwierdził całkowite rozchwianie hormonalne. Przez dwa lata nie miałam w ogóle miesiączki, później długo cykle bezowulacyjne.Leczyłam się, dużo czasu i pieniędzy pochłonęło doprowadzenie mojego organizmu do normy. Mam problemy z zajściem w ciążę. Nie potępiam dziewczyn które stosują tabletki i pewnie większości z Was nic takiego się nie przytrafi. Na pewno jest to jedna z najpewniejszych metod, o niebo skuteczniejsza niż prezerwatywa. Jednak pamiętajcie że to czynna ingerencja w gospodarkę hormonalną waszego organizmu. Nie ufajcie ślepo w zapewnienia o całkowitej nieszkodliwości tabletek. Jest też mnóstwo przeciwskazań i ignorowanie ich może prowadzić do ciężkich powikłań. Teraz robicie wszystko żey nie zajść w ciążę ale przyjdzie czas, kiedy zrobicie wszytko żeby w nią zajść. Nie wierzcie, że zawsze jest to możliwe od razu po odstawieniu, czasami trzeba naprawiać przez długie lata to co pigułki \"zepsuły\". Oczywiście jest dużo osób którym hormony nie zaszkodziły jak i takich które mają problemy a nigdy nie brały tabletek. Niemniej w wielu przypadkach tabletki to winowajcy, więc ostrożnie z ingerencją w tak delikatny i niestabilny system jak nasz orgnizm . Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach