Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiotkaKlotka

czy po 2 tyg. od zapłodnienia lekarz wykryje ciążę?

Polecane posty

Gość CiotkaKlotka

Witam mam podejrzenia, że moge być w ciąży, okres spóźnia się juz 2 dzień. Fakt, że ostatnio miałam mnóstwo stresów, ale nigdy wcześniej mi się to nie zdażyło. Jakies 2 tyg. temu byłam u ginekologa, robił mi m.in cytologię, czy to możliwe, że mógł nie zauważyć jeszcze ciąży? Czy po 2 tyg. od zapłodnia ginekolog jest już w stanie to stwierdzić, zwłaszcza przy cytologii? Napiszcie proszę, jak to jest.Ciąża w mojej obecnej i złej sytuacji zdrowotnej będzie najgorszym co może mnie spotkać.

Gość CiotkaKlotka
najpierw zrobię test ciążowy, test z krwi to już ostateczne potweirdzenie. Chciałam tylko uzyskać informacje, czy po 2 tyg. od zapłodnienia ginekolog przy standardowym badaniu jest w stanie wykryć ciążę? Jakoś nic nie powiedział, dodatkowo robiłam cytologię, chyba tez powinno coś wyjść.

Jak ja podejrzewalam ciaze to ja bylam hmm w 4 tyg od stosunku w dni plodne ale bylam zabezpieczona ale sie balam sie to powiedzial ze jak narazie to moge zrobic test bo macica nie koniecznie mogla sie powiekszyc wiec nic mi nie powie...a mowie Ci ze mialam stracha okres dostlam po 4 dniach spoznienia skapy i wogole na 3 testy jeden poztywny i okazalo sie ze nie bylo ciazy a roznie to u kobiet z ta maciczka jest u mnie w 100% brak ciazy wykazalo badanie w 7 tyg od stosunku bo wtedy sie tam pojawilam u gin

Gość wdowa_po_franku_f
a usg macicy? od kiedy sie robi? 3 miesiac??? jak to jest wlasnie z ta miesiaczka w czasie ciazy.. wycyztalam gdzies ze moze byc do 3 miesiaca krwawienie przypominajace ja .. znajoma mialam przez 5 miesiecy... czy mozna nie zauwazyc? co z brzuchem kiedy sie pojawia??? odpisze bo ja tu niedlugo padne na zawal.. :( nigdy wiecej seksu :(

Tak moze sie pojawic plamienie ale rowniez inne objawy jak mdlosci i bol piersi ktore sie powiekszaja....bo ja mialam 2 miesiac skapy okres i poprostu tak mi sie poprzestawialo :) a brzuszek to chyba 3-4 miesiac a zreszta jak juz jest dawno po stosunku i sie boisz to test lub ginekolog bo macica sie napewno powiekszyla wiec nawet jak cie tylko zbada to moze juz cos wykryc

Gość wdowa_po_franku_f
robila mi usg macicy bo mowila cos o moim endometrium... i pecherza moczowego(?) chyba by zauwazyla to 3 miesiac.. nie pytalam jej o to nic jej na ten temat nie mowilam. dostalam teraz takiej dziwnej miesiaczki jakby jej w ogole nie bylo, zwykle mialam 5 dni i ostrą jazde (bol brzucha, duzo krwi) teraz 3 dni i prawie czysto....sama nie wiem

Gość CiotkaKlotka
no a jak to jest z wykryciem ciąży przy cytologii? można ją wykryć czy nie?

Gość wdowa_po_franku_f
nie mam pojecia...... przykro mi ale Ci nie odpowiem, moze po prostu zaserwuj sobie test.. ja tak chyba zrobię.. od miesiąca sie zbieram i ne moge sie odwazyc...

Ja mialam kiedys cytologie ale to raczej nie na ciaze....i raczej nie wykrywa hmm napewno lekarka by cos powiedziala :) jestem tego pewna z masz jakies inne objawy ?

Gość wdowa_po_franku_f
ja czy Ciotka Klotka? bo jesli ja to oprocz tego dziwnego okresu i wilczego apetytu to nie... ale tak sobie to wbilam do durnej glowy ze niedlugo skonczy sie to jakas choroba psychiczna. albo urojona ciaza... aha no i wydaje mi sie ze moj brzuszek troszke urosl ale moze to przez to obzeranie sie.?????

Gość wdowa_po_franku_f
aha no i chodze sikac srednio raz na pół godziny :/ chociaz nic mnie nie boli

Cytologia to nie jest badanie, które wykryje ciążę, ani ginekolog nie jest w stanie przy badaniu stwierdzić tak małej ciąży. Natomiast test ciążowy i owszem, wykryje ciążę dwutygodniową jak najbardziej. A więc, jeśli masz jakieś podejrzenia zrób test, bo jak będziesz się tak stresować to okres jeszcze bardziej Ci się przesunie.

Gość CiotkaKlotka
Czajka dziękuję Ci za odpowiedz, pozdrawiam

Gość monton
wdowa_po_franku_f przy usg dopochwowym widziałabym chociaż pęcherzyk płodowy już po 6 tyg. jeśli mówiła Ci coś o endometriozie - to znaczy że możesz mieć cyste - opowiem Ci moją historie po krótce, bo przypominasz mi mnie :) ja też bałam sie że mogłąm być w ciąży - strach siegnał zenitu kiedy nie dostałam miesiączki - poleciałam do lekarza a ten wykrył cyste - tzw endometrioze, która, jeśli jest doiśc duża (ok 4cm) "zachowuje " sie jak ciązą - tzn, naciska na pęcherz moczowy - i sikasz non stop, powiększa się brzuch i nawet może blokować miesiączke - ja tak miałam, ale na dodatek boli brzuch, podbrzusze lub jajniki. jeśli miałaś usg w 3 miesiącu po stosunku niepewnego to na bank by Ci wykryła. co Ci powiedziała dokładnie o Twoim endometrium?

Gość wdowa_po_franku_f
monton dzieki ze odpisalas :) powiedziala mi tylko tyle ze jest podwyzszone . aha no i nie robila mi dopochwowego usg tylko normalnie na podbrzuszu..... myslisz ze wykrylaby??? myslisz ze moglaby to przeoczyc 4 miesiac... no a sikam faktycznie czesto... i brzuszek jakby bardziej okragly ale moze po prostu przytylam?...

Gość monton
wdowa_po_franku_f powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia, ale napewno by coś widziała. znalazłam to na jakiejś stronie www: "Do pewnych objawów ciąży można zaliczyć: - Obecność płodu wykrywalna przez USG ( 4-6 tydzień ) - Wyczucie ruchów płodu ( po 16 tygodniu od zapłodnienia ) - Wykrycie czynności serca płodu ( 10 - 20 tydzień )" a skoro to 4 miesiąc czyli 16 tydzień to by Ci juz biło w brzuszku serduszko :) więc wyluzuj. jeśli chcesz sie upewnić to zrób test, albo usg dopochwowe. ale ta miesiączka jest faktycznie bardzo dziwna. radze Ci sie upewnić - może to nie jest ciąża, ale coś może sie niedobrego dziać. Trzymaj sie. pozdrawiam.

Gość pelusia
Hej jestem tu pierwszy raz i borykam sie z podobnym problemem tzn. pierwszego dnia po okresie miałam wpadkę z prezerwatywą i wszystko wylało sie w moim organizmie, ponadto odstawiłam antykoncecję i to była pierwsza miesiączka. Powiedcie mi wpadłam czy to raczej nie możliwe?

Gość pelusia

Gość kalaka
hej !! mam takie pytanie. ja i moj chlopak ostatnio chyba za daleko posunelismy sie. nie doszlo do stosunku ale wlozyl go tak troszeczku a ja mialam dni polodne. nie doszlo do wytrysku ale boje sie ze moglam zajsc w ciaze. czy to jest mozliwe?? Aha ja nadal jestem jeszcze dziewica. nie wiem co mam o tym myslec, boje sie :((

kalka po pirwsze od czego są tabletki lub prezerwatywy a po drugie nie jestes w ciąy do autorki topiku nie wykryje ciąży po 5 tygodniach od zapłodnienia usg można zobaczyc mała kropeczke a i wtedy macica rozpulchniona jest

Gość paulinka18
bylam dzis u ginekologo po tabletki antykoncepcyjne..ale jestem jeszcze mloda i powiedzial ze nawet nie bede mogla przy nich palic. bylam tez z drugiego powodu:( czy jestem w ciazy??!! masakra boje sie ale mysle ze dam sobie rade:) nie mozna sie zalamywac. w poniedzialek ide na badanie dopochwowe. nie wiem czemu nie moze mi odrazu powiedziec??

Gość Tyśka1989...
hej wam ,mam problem w sumie tak jak wy wszystkie :) tylko przedstawie go inaczej... miesiac temu kochałam sie z moim facetem bez zabezpieczenia no poniosło nas przyznaje jednak był to statunek przerywany i w pore wyjety wiec raczej sperma tam nie dotarła jednak ze okres spozniał mi sie tydzien dostałam go 28 sierpnia i miałam go tylko do poniedzialkowej nocy i to taki skromny w dodatku a od wczoraj mam tylko takie skąpe brązowe plamienia(normalnie mam 5 dni okresu normlanego)...nie mam zadnych objawów typowo ciążowych. boje sie kupic test.czy jest taka mozliwosc zebym była w ciazy ?

Gość 3647
słuchajcie może to i śmieszne wam się wyda ale nie mam pewności robiłam test 2 tygodnie po stosunku był negatywny potem po 3 dniach zrobiłam kolejny również wyszedł negatywny a po 2 dniach od tego testu dostałam okres brzuch mnie pobolewał tak jak podczas każdej miesiączki była normalna trwała 5 dni czy mogę być pewna że w ciąży nie jestem proszę o odpowiedź piersi które mnie bolały po nadejści @ odrazu przestały

Gość
z kazda babka jest inaczej mi okres spoznia sie juz 3 tygodnie. zrobilam po tygodniu od spodziewanego terminu miesiaczki test i wyszedl pozytywnie na drugi dzien tez wyszedl pozytywnie jak poszlam do ginka to powiedziala ze to 35dc i ze to za wczesnie zeby cos wykryc, kazala przyjsc za dwa tygodnie, wiec ide jutro. brzuch mnie boli czasem bardzo mocno jakbym miala zaraz dostac okres i babka powiedziala ze to ze test wyszedl pozytywnie to nic nie znaczy bo rownie dobrze zarodek moze sie wlasnie zagniezdzac w macicy a rownie dobrze moge jeszcze dostac okres. i wyszlam z gabinetu totalnie zmieszana. rodzinka juz nastawila sie na bobasa a ja praktycznie nic nie czuje, tzn mialam troche problemow z zeladkiem ale wydaje mi sie ze sobie troche uroilam to wszystko. a tak ani pecherz, ani piersi no nic takiego ne czuje cobymoglo wskazywac na to ze jestem w ciazy

Gość panikara199
dziewczyny, niewiem co ma robic niewiem o czym mam myśleć zeby nie mysleć O TYM, ja chyba popadam w paranoje,to jest juz fobia.Kochałam sie z moim chłopakiem(z prezerwatywą ale była takze palcówka) ostatni raz 13 lipca(pmietam dokładnie) dziaj mamy 7 sierpień,okres dostałam tzn. taki był troche inny ale ja takie jzu wczesniej miewałam bo to chyba efekt odchudzania(tak mi sie przynajmniej zdawało/zdaje),nie mam zadnych omdleń wymiotów, no napady głodu to mam ale mam bulimie wiec to raczej nie od ciazy.Wczoraj zrobiłam test,wyszedł negatywny(tylko ze nie rano a popołudniu ale na tescie pisało ze niema znaczenia od pory dnia,no ale najwieksze stezenie czegos tam ma sie rano,ale emocje wzieły góre i musiałam zrobic odrazu),śluz wczoraj był gesty i biały,dzisiaj przeźroczysty i bardzo skąpy, własciwie niepokoji mnie tylko ten ból piersi,bolą mnie sutki jak je tak dotkne.Bardzo duzo cwicze po 3h na siłowni codziennie,byc moze to dlatego? sama juz niewiem poradźcie cos! w przysżłym tyg. mam umówiona wizyte u ginekologa,myslicie ze po 4tyg. da sie juz okreslic czy kobieta jest w ciazy?

Gość ada22
Cześć, mam podejrzenie, że jestem w ciąży, ale nie wiem czy te oznaki sa prawdziwe. Kochałam się z moim chłopakiem 16 dni temu bez zabezpieczenia. Byłam wtedy 1 dzień po okresie. Od dwóch dni mam stan podgorączkowy, jest mi cały czas nie dobrze i ciągle chce mi się spać. Czy po takim krótkim czasie mogą to być oznaki ciąży?

Gość DlaczegoJa....
Cześc mam pytanie robilismy to z moją dziewczyną (dostałem się na to forum przypadkiem) z prezerwatywą i na koniec stosunku wyjąłem przed wytryskiem, czy jest możliwośc zajścia w ciążę?? ps. ostatnio mi napisała że ma "zgagę" i że boli ją głowa .... a jesteśmy około 13 dni po 1-szym razie bardzo zależy mi na tym aby ktoś mi odpisał bo dostanę zawału zaraz !!!!!!!!

Jeżeli kochaliście się z prezerwatywą i nie została ona uszkodzona lub się nie zsuneła to nie ma obaw,że jest ona w ciąży..I jeszcze do tego wyciągnełeś przed dojściem .. Nie martw się :] Pozdrawiam :]

Gość mon 23
czesc zrobilam 2 testy ciazowe i wyszly pozytywnie dzisiaj mam pierwsza wizyte u lekarza i jestem przerazona prosze mi napisac co mnie czeka czy zagrozona ciaza jest odrazu wykrywalna z gory dziekuje