Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiotkaKlotka

czy po 2 tyg. od zapłodnienia lekarz wykryje ciążę?

Polecane posty

Gość monika34123
usg robione miałam 8 tygodni od stosunku a 10 od miesiaczki nie stwierdzono u mnie ciązy mam nadzieje ze sie nie pomylono

Gość marina901
kochane licze na wasza odpowiedz bo wariuje juz. okres spóznia mi sie juz 3 tydzien kiedys zdazył mi sie nie miec okresu 2 miesiace ale teraz jest mi nie dobrze mam nnudnosci ale nie wymiotuje ma lekko podwyzszina temperature i wlczy apetyt zdarza mi sie równiez ze nie czuje smaku. Czy moge byc w ciazy bardzo sie tego boje:(

Gość buziaczkaa
WIESZ. JESLI OKRES CI SIĘ ZATRZYMAŁ TO MYSLĘ ŻE MOŻESZ BYĆ...LPIEJ ZRÓB SOBIE TEST. A TYM BARDZIEJ IŻ NA POCZĄTKU CIĄŻY WYSTĘPUJE GORĄCZKA 37ST.

Gość bimka
słuchjcie wszyscy co panikują ze są w ciązy,to ze okres spóznia siewam dwa lub trzy dni nie oznacza ciązy,lekarz jest w stanie wykryć ciązy w 5-6 tyg napewno robiąc usg dopochwowe,nie koniecznie wynik testu pozytywny oznaczać moze ciąze wiec proszę was nie panikujcie odczekajcie swoje i idzcie do lekarza,dzieci to najlesze co moze spotkac człowieka w zyciu,wiec jesli nawet juz jestescie w ciazy to bez paniki kochani kazdy ale to kazdy da sobie radę, zapamiętajcie moje słowa:::: JEZELI PODEJRZEWASZ CIĄZĘ TO POPROSTY UDAJ SIE DO LEKARZA NIE STRESUJ SIEBIE I INNYCH NIE POTRZENIE!TESTY CIAZOWE SĄ MYLNE W KAZDĄ STRONĘ WIEC ZAUFAJCIE SWOJEMU LEKARZOWI ONI ZNAJĄ SIE NA SPRAWIE ,NIGDY NIE POWIEDZĄCI ZE ŻLE ZROBIŁAS A WRECZ ODWROTNIE POPROWADZĄ CIE TAK ŻEBY I TY I TWÓJ EWENTUALN BOBAS ZDROWO PRZESZLI PRZEZ OIKREZ 9MIESIECY:) BUZKII

Gość majeczka23
Hej dziewczyny! Pytacie czy ginekolog po dwóch tygodniach wykryje ciąże? U mnie było tak poszłam do ginekologa na podstawowe badania i też żeby upewnić się czy nie jestem w ciąży zbadał mnie zrobił USG i powiedział że ciąży nie ma i jest wszystko w porządku a byłam akurat trzy dni po miesiączce to pomyślałam że jednak nie mogłam być w ciąży,ale słyszałam że to możliwe więc ten lekarz mnie upewnił,ale po miesiącu zaczęłam mieć objawy ciąży nie wierzyłam w to,że to może być to,ale dla upewnienia poszłam po test i okazało się że jestem w ciąży.W następnym miesiącu poszłam do lekarza jak zaczęłam się czuć gorzej na kontrole bo wcześniej nie było takiej potrzeby i za bardzo możliwości.Ginekolog mnie z szokował powiedział że jestem trzy miesiące w ciąży a ja myślałam że nie cały miesiąc.Jednak tamten lekarz po mimo ze przeprowadził badania i byłam już miesiąc w ciąży jeszcze tego nie wykrył tym bardziej ze przez dwa miesiące miałam normalnie miesiączkę dopiero w trzecim miesiącu już nie.Myślę że to zależy od organizmu bo potrafi robić takie niespodzianki ze nawet najbardziej pewni mogą się zdziwić.Przez te dwa pierwsze miesiące nawet nie przyszło mi do głowy że mogę być w ciąży nic kompletnie po sobie nie czułam,nie chudłam jak niektórzy ani nie tyłam i co najlepsze miałam regularne miesiączki tak jak pisałam wcześniej więc dziewczyny nic innego jak tylko test i do ginekologa,jak czujecie,że jest coś nie tak.Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!

Gość majeczka23
BIMBKA bardzo fajna i mądra wypowiedz!!!!!

Gość majeczka23
oj sorki BIMKA a nie bimbka

Gość buziaczkaa
Nie masz się co martwić napewno nie jest!!!!!!!!!! po okresie są od razu dni nie płodne. Nie ma szans aby zaszła tym bardziej ze "wyskoczyłes" a nie zrobileś tego w nią!!!!!

Gość samantha19
dziewczyny ja mam juz jakas paranoje.ppoczytajcie moja historie;/ Uprawialam sex z prezerwatywa(nie pekla,nie zsunela sie,moj facet daje sobie glowe uciac ze nic sie nie wylalo itd) pomimo tego,balam sie i poszlam po vtabletki do 72 h(gravsitat 250 dostalam) po paru dniach dostalam okres,byl dluzszy niz zwykle,skonczyl sie i bolaly mnie strasznie piersi i ja sobie juz wkrecalam ze to ciaza.poszlam do ginekologa,zbadala mnie,zrobila usg dopochwowe i powiedziala,ze w ciazy nie jestem. to bylby jakis 4 tydzien jak mnie badala. Matko ja sie boje,ze i tak moge byc w ciazy,przeciez to jest nienormalne. Mysle,tak bo mnie jakos dol brzucha boli...;/ Napiszcie co o tym myslicie

Gość mizzza
może masz np. torbiel na jajniku, której wcześniej nie wykryła??? idź jeszcze raz. DZIEWCZYNY!!! Nie bójcie się iść do lekarza, lepiej wiedzieć o ciąży w jej 6 tyg a nie 20!!! Jeżeli jesteście w ciąży to już tego nie zmienicie a jak nie jesteście to będziecie wiedzieć od razu. Testy nie dają 100 pewności ale warto je zrobić!!! Kupić nie jest trudno, kosztują ok 10zł w każdym rossmanie. Można schować pod szamponem i tonikiem w koszyku jeśli się wstydzicie i tyle:)

Gość Angelllll
też jestem tego zdania trzeba chodzić do lekarza. Ja mam taki problem,że ginekolog nie jest pewien czy bede miała jedno dziecko czy bliżniaki a jestem w 7 tyg ciąży, czy jest to możliwe że jedno kryje drugie?

Gość Angelllll
najlepsze jest to że z obliczeń wg ostatniej miesiączki była bym w 12 tyg ciąży a wg USG mam 7 tydz jak to możliwe? Okres miałam zawsze regularny

Gość Angelllll
Czesc to znowu ja poszłam do innego lekarza i okazało się ze mam puste jajo, jutro ide jeszcze raz do ginekologa jesli potwierdzi sie to ze nie mam dziecka to bede musiała isc na czyszczenie. Tak bardzo chcę tego dziecka chce mi sie cały czas plakac ale pocieszam sie że już niedługo znów bede w ciąży

Gość Angelllll
Hej to znowu ja szkoda że nik mi nie odp na tamten temat. Już jestem po oczyszczeniu pustego jaja płodowego. Zabieg miałam 22 stycznia od tego czasu nie miałam jeszcze okresu mój ginek kazał mi odrazu zajść w ciąże robiłam testy na owulacje dni płodne przypadły mi na 1-5 marca czekam z niecierpliwościa jeśli za dwa tyg nie dostane @ to pędze po tęścik pozdrawiam

Gość ania w strachu
boze ciota mi sie spóznia juz o 5 dni zle sie czuje jakies mdlosci kochalam sie z chopakiem i cos zsunela guma ale pore wyja mam sliz bardzo gest i taki bialy robilam test wyszedl negatywnie i bylam u cipologa i nic nie wykryla robila usg i zwykle badan czy to mozliwe ze bede mamusia cala sie trzese ze srachu a brzuch mam wydety ja bania boze co mam robic starzy mnie zatluka albo ja siebie mam strach dziewczyny pomocy

Gość ania w strachu
spac nie moge przez to co robic napiszcie mi na kome 660819502

Gość ania w strachu
aha i mnie wysyfilo

Gość czarnulka23
hey mam pytanie robilam test ciazowy po 14 dniach od odbytego stosunyku i pierwszych minutach nic nie wyszlo jedna kreska:(: po 10 15 min spojrzalam w tes i mialam juz dwie kreski w prawdze ta druga wskazujaca na ciaze byla troszke jasniejsza i nie wiem co mam myslec bo ju po nocach nie moge spac:(caly czas o tym mysle.podkresle tez ze spolzylam w dni plodne,jedynym objawem jaki ma to 2 dniowy brak pkresy i boloce piersi sa spore jak nigdy i strasznie wioczne sa na nich zyly moze ktos mi powiedziec co myslec.z gory dziekuje

Gość czarnulka23
jest tu ktos kto moze doradzic bo juz szalu pomalu dostaje:(

Gość Gratulacje
myślę, ze jesteś w ciąży a 99,9% II kreseczka nawet jeśli jest jaśniejsza oznacza ciążę. Jeszcze raz gratuluję!

test jest nie ważny po 5 minutach..jednak Twoje objawy wskazują na ciążę..idź do gina. ania w strachu ten "cipolog " mnie rozwaliłxD

Gość denimara
Czesc ! moze moje pytanie bedzie sie wydawalo glupie i nieprawdopodobne , ale prosze odpowiedzcie mi. Nigdy nie miala stosunku, jestem dziewica, nie mam chlopaka. Pod koniec lutego pod prysznicem ogolilam okolice intymne, i niestety mnie ponioslo, i wlozylam uchwyt golarki do pochwy. Wiem ze to niemozliwy scenariusz, alejesli naprzyklad pól godziny przed mezczyzna uzyl by tej samej golarki do golenia równiez okolic intymnych, i znalazlo by sie na niej pare nasion, mogly by one powodowac u mnie ciaze ? Mialam i mam czasem bardzo wzdety brzuch, od grudnia nei mialam okresu , potem w kietniu mialam taki dziwny, brazowe plamy, a zawsze mam obfity. Tak kolo 15-17 kwietnia kupiam test ciazowy, wynik byl negatywny. POtem w drugim tygodniu maja kupilam jeszcze dwa, i rówzniez byly negatywne. POtem 23 maja poszlam na USg jamy brzusznej, ale lekarz nie wykryl powiekszenia macicy. Inny lekarz równierz mówil ze raczej chodzi o uklad trawienny. Potem poszlam do ginekologa 25tego maja, zbadal mnie (reka), ale powiedziala ze nic nie czuje, ze sciana endometryczna nei jest powiekszona. Czy byloby mozliwe ze nie wykrylo by to wzstyko ciazy ? dzikeuje z góry za odpowiedzi.

Gość Sandraa3
Sluchajcie mam problem. Mam objawy ciazy. Mdlosci, zgaga, apetyt... Nawet nie moge pic juz alkoholu,bo po jednym piwie jest mi niedobrze. Na poczatku moich objaw przez jakis tydzien nie moglam wogol jesc. Bylam u ginekologa i wtedy bym mogla byc w 10 tyg ciazy,ale on nie widzial nawet pecherzyka,ale martwi mnie to,ze stwierdzil,ze to zawczesnie zeby bylo cos widac,ale nie pytal o ostatni stosunek tylko o ostatnia miesiaczke i kazal mi przyjsc za 3 tyg. i zachowywac sie jak ciezarna. Czy to mozliwe zeby tak pozno nie bylo nic widac na USG?

Gość ale czemu
a kiedy był ostatni stosunek? W 10tc za wcześnie? Co za brednie, ja byłam w 7tc (6tc i 4d) i biło już serce dziecka.

Gość Sandraa3
No tak, stosunek byl 10 tyg wczesniej. No wlasnie, kazdy mi mowi,ze to niemozliwe. Kierowal sie ostatnia miesiaczka a nie ostatnim stosunkiem. Powiedzial,ze nic nie widzial,ale mozliwa jest ciaza

A robiłaś test? Chociażby ten z moczu? Koszt 10zł, a trudno, żeby na tym etapie nie wykrył ciąży.

Gość Sandraa3
Robilam i wyszla mi taka niewyrazna kreska, prawie niewidoczna

Gość Sandraa3
Robilam i wyszla mi taka niewyrazna kreska, prawie niewidoczna

Gość Sandraa3
Robilam i byla prawie niewidoczna kreska

Gość Sandraa3
Tak robilam i wyszla bardzo niewyrazna kreska