Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuuuza

drukarka

Polecane posty

Gość zuuuza

Moja drukarka Canon 1000 bardzo kiepsko drukuje, blado, niewyrażnie Próbowałam przeczyścić głowice, zmieniłam obcje drukowania, tusz też Co robić? Jaka tego może być przyczyna?

Gość zuziaaaaa
nie mam pojecia, ale na pewno ktos ci pomoze

Gość zuuuza
Bardzo bym chciała bo w Media straszą mnie wymianą głowicy. Kiedy zapytałam ile kosztuje to mi powiedzieli że tyle co nowa drukarka. A ja nie mam pieniążków buuuuuuuuu

Gość pierdziel
podaj adres, może pomogę....

Gość zuziaaaaa
ja tez mam canona, ale ip 2000, na szczescie chodzi bez problemu:)

Gość zuuuza
Moja też chodziła bez problemu ale w końcu przestała. Najgorsze że wtedy kiedy jest mi najbardziej potrzebna

Gość zuuuza
kto pomoże ?????????????????????

Gość jakaś taka bylejaka
Dokładnie wczoraj to przechodziłam ze swoim canonem z tym że ja mam i 550.Przestał drukować.Cały czas grzebałam w komputerze. Zadzwoniłam do serwisu canona ,żeby usłyszeć,że to pewnie głowica i kosztuje to około 500 złotych.Oczywiście pojechałam do sklepu ,żeby sprawdzić aktualne ceny nowych tym razem laserowych i okazało się,że za 500 już można coś kupić. Nie przeliczałam tylko kosztów eksploatacji.W rezultacie wyszłam ze sklepu z baterią oryginalnych tuszów za 200 złotych i tyle. Ale jeśli okaże się to głowicą,to nie tak długo mi służyła. Jakieś 3 lata.

Gość zuziaaaaa
tak sobie mysle ze wiekszosc ludzi oglada teraz mecz i nikt ci nie pomoze:) moze jutro sie uda-powodzenia zycze

Gość zuuuza
Moja tylko rok..... szkoda. Jutro będę pytała co robić. Ajeżeli miałabym kupić to jaką ?

Gwarancja jest zwykle na rok max 2 lata. I z tej przyczyny w sklepach jest tyle drukarek. Moje rady: 1. kupować drukarki w których głowice są razem z tuszem, poniważ jak zaschnie głowica w takej ze stałą to naprawa nie opłacalna. 2. można kupować zamienniki lub tzw. regenerowane, wychodzi taniej a tuszu jest czasem 2x tyle 3. najlepijej kupować take w których każdy kolor jest oddzielnie, możesz mieć zółty i różowy prawie nie użyty a niebiekiego brak, ponieważ do drukowania typu najlepsze i normalane zużywany jest właśnie niebieski (radę sieprzyjżeć wydrukowi pod lupą) 4. kupować druakrki które mają kolory w skrócie CMYK C cyjan (ang. Cyan) M madżenta (ang. Magenta) Y żółty (ang. Yellow) K czarny (ang. blacK) http://pl.wikipedia.org/wiki/CMYK nie mylić z CMY, w których czarny powstaje ze zmieszania tych kolorów.

Coś z serii canon pixma, np. iP 1500 lub 2000. Te dwa modele różnią się właściwie od siebie tylko tym, że ta druga d. drukuje o jedną stronę więcej/min. Bardzo ładnie drukuje zdjęcia, a na allegro można kupić zamienniki tuszy, 6 zł komplet.

Gość jakaś taka bylejaka
No nie wiem z tymi zamiennikami.Oryginalne są bardzo drogie. Próbowałam tańszych,ale w sumie na jedno wychodziło,bo mało tuszu.Ja teraz chyba już na canona się nie skuszę. Jeśli to głowica to sądzę,że po 3 latach to przesada.

Gość jakaś taka bylejaka
Zuuuza jesli tylko rok to może masz jeszcze na gwarancji?

Gość zuziaaaaa
do mojego canona 2000 ip czarny zamiennik kupilam za 9 zl, a kolorowy za 12, dobra juz uciekam -dobranoc😴

Można na allegro kupić magiczne płyny do udrażniania głowic ;] Często się dzieje, że głowica się zpaycha. Nawet jeśli często drukujemy to może nastapić. Gdy drukujemy mało to też może nasąpić sytuacja, że zaschnie nam tusz wewnątrz głowicy. Umiejętnie zastoswane płyny udrażniające mogą przywrócić do życia pojemnik z tuszem, który leżał np rok ;) Taki zestaw tych płynów kosztuje na allegro ok 15zł z przesyłką :) Niestety trzeba się na tym trochę znać.. Ale warto pokombinować :) ja w ten sposób uratowałem naboje sobie oraz kilku znajomym. Mam drukarkę od pół roku ale dużo drukowałem i też głowica czarnego tuszu mi nawalała ale po tej kuracji znowu śmiga :P

Gość zuuuza
Dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam

Gość a może tak
czas najwyższy Windowsa przeinstalować co? A jeśli to dla Ciebie za trudne to może tak nowsze sterowniki do drukary :)

To może być wina albo systemu, albo tuszu. Jeśli ktoś używa tanich, niesprawdzonych zamienników do drukarki, to zupełnie może się na tym przejechać. Ja np. kupuję tylko na doktortusz.pl, bo sprawdziłam ich i nie ryzykuję z kupowaniem jakiejś chińszczyzny.

Gość Simona1811
No tak, zamiennik zamiennikowi nie równy. Akurat w tym sklepie sprzedają bardzo dobre tusze, które przy okazji są dużo tańsze niż oryginały. Sama używam i nie zamierzam ich zmieniać, bo jak do tej pory sprawdzają się i problemów jak nie było tak nie ma..

Gość Pach Pach
ja miałem to samo używałem do Canona podróbek typu TB i coś tam jeszcze, serwisant wziął na myjkę ultradźwiękową i to 3 razy ale przeczyścił. Teraz używam tuszu Zebra - polecam.

Gość RudaHera
Dejzi88 ma rację. Ja też znajduje fajne zamienniki na doktor tusz i jestem bardzo zadowolona. nie dość, że drukuje za grosze, to jeszcze mam dobrą jakość. Także faktycznie Dejzi ma rację. Przynajmniej ja tak uważam ;-)

Zamienniki z doktortusz.pl są o.k- tanie ale nie super tanie. Co do kupowania na allegro to nie polecam - ja mam bardzo złe doświadczenia- parę razy zdarzyło mi się dostać nie to, co zamawiałam . Chociaż faktycznie ceny są tam niekiedy super niskie