Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolo 265419

Matka pije,dziecko jest u niej....co robić?

Polecane posty

Gość mam nadzieję Kolo że
i życzę powodzenia i wytrwałości!

Gość Praca na czarno
nie liczy się w zadnym państwie, nie tylko w Polsce :-D A tak na marginesie, co to za praca na czarno, że o tej godzinie siedzisz przed komputerem a nie jestes w pracy. Ale nie o to chodzi. Wracając do tematu, nie pracujesz, nie wiem czy masz mieszkanie (?) czyli nie masz z czego utrzymac dziecka ... Twoja była żona utrzymuje się z zasiłków na dziecko i pewnie jej zazdrościsz, dlatego wyciągasz łapę po dziecko, bo chodzi o kasę ... (tak myslę i podejrzewam, że tak jest :-D) Pamiętaj dziecko to nie rzecz, tylko żywy człowiek, który żyje i czuje ... Więc jeżeli przypomniałeś sobie, że masz dziecko to dobrze, ale możesz się widywać z dzieckiem, niech lepiej pozna ciebie i twoją partnerkę, to duza dziewczyna i sama może się juz wypowiedziec z kim woli być :-D Pozdrawiam :-D

Gość kolo 265419
wiem wychowanie to trudna sprawa, ale muszę ją wyrwać z tego towarzystwa może jest szansa na uratowanie dziecka dziekuję wam za rady

Gość EJ ZGORSZONA
nalezy wziąć pod uwagę w jakim jest środowisku, może nie ma czasu teraz na poznawanie się???????????????????

Gość kolo 265419
mamy 3 pokojowe mieszkanie w nowym bloku( to mieszkanie mojej partnerki) a pracuję miesiąc we Francji a potem mam 2 tyg. wolnego - taka praca

Gość kolo 265419
a córka chyba lubi moją partnerkę, bo dogadują się...takie tam babskie plotki i ciuszki, chyba ją lubi, na pewno nie ma nic przeciw niej

Gość no yo zabieraj ją i bez
dyskusji

Gość Wiesz z tego co
się orientuję to raczej jesteś na przegranej, bo co z dziewczyną będzie, jak ty wyjedziesz na miesiąc do pracy ? To jest problem i to duży. Córka na pewno ma kuratora, dobrze by było gdybyś porozmawiał z kuratorem, przedstawił sprawę, co zamierzasz ... Ale przede wszystkim musisz porozmawiać z córką, ona musi widzieć jak mieszkasz, jak wygląda twoje życie, jakie są relację jej z twoja obecną partnerką ..., ona musi zadecydować z kim chce być ... Wiem z praktyki, że mówić można dużo to nic nie kosztuje, ale zrobić ... to zupełnie inna sprawa, same chęci nie wystarczą ... Ważne jest czy ty tak naprawdę się zmieniłeś, czy to chwilowe ... :-D, pozdrawiam

Gość kolo 265419
kuratora nie ma zna moja partnerkę od roku i wie jak mieszkamy właśnie problem w tym, że może się nie zgodzić na wspólne mieszkanie z nią gdy ja wyjadę moja mama niestety jest ciężko chora więc nie pomoże oto następny problem: była żona może powiedzieć że nie życzy sobie by córkę chowała obca babka i będzie miała rację...

Gość kolo 265419
Dziękuję za pomoc. Miłego popołudnia.

Gość No właśnie ...
tutaj jest przeszkoda i to ogromna. Ale przeciez ty masz kuratora i możesz z nim porozmawiać i szukac u niego poparcia. Możesz wystapić do sądu o ograniczenie praw rodzicielskich dla żony ..., możliwości są zawsze ... W kazdym razie masz zasądzone alimenty i musisz je płacić, a co twoja zona z tym robi to na to nie masz wpływu. Jeżeli w dalszym ciągu nie płacisz alimentów to " kręcisz na siebie bat" i juz jestes na przegranej. Trzeba wypełniać wyrok sądu, czy chcesz czy nie i koniec kropka inaczej na starcie jesteś zdyskwalifikowany i nic nie możesz zrobić, pozdrawiam :-D