Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wawel

Sprzedaż długów-zerwanie umowy

Polecane posty

Gość wawel

Witam. Czy ktos mi może odpowiedziec na pytanie: Jak to wygląda ze sprawą sprzedaży długów? 2 lata temu wziąłem telefon na abonament.Rachunki opłacałem regularnie...tyle,że ostatnie w znanej (w znaczeniu negatywnym) firmie, o któej ostatnio bylo glosno:GROSIK. 2 rachunki nie doszly,a ja nie mialem potwierdzenia wplaty. Firma GSM zerwala ze mna umowe i nalozyla kare 800 zl. Przychodzily wezwania do zaplaty,a ze ja czulem sie niewinny i nie zaplacilem kary. zaplacilem tylko raz jeszcze rachunki,ktorych rzekomo nie zaplacilem wtedy. Minely 2 lata. Niedawno przyszedl list z firmy windykacyjnej z info ,ze kupili moj dlug od Era gsm. teraz juz z odsetkiami jest prawie 1400 zl . I co teraz ja mam zrobic? Moja sytuacja wyglada tak: w chwili obecnej nie pracuje,wlasciwie nie ma nic swojego. Czy jesli sprawe skieruja do sadu i wezwa komornika,to grozi mi cos z tego tytulu? ' Cholera -dzialalem w dobrej wierze...i jakis pieprzony zlodziej ,nie odprowadzal moich rachunkow tam, gdzie byc powinny. Troche lzej mi sie zrobilo jak bialostocka prokuratura postawila im zarzuty... ale za mna sie ciagnie ta niesluszna kara,ktorej nie zaplacilem. Prosze bardzo o rade..moze ktos byl w podobnej sytuacji. Pozdrawiam.

Gość też miałam
wiele sytuacji, gdy długi mojego męża zostały sprzedane - nie umiem Ci powiedzieć, jak masz sie bronić... ja niestety musiałam spłacić długi (spłacam nadal) może ktoś inny Ci doradzi pozdrawiam