Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka - jak usunąć

Polecane posty

Gość nadżerka

czy któraś pozbyła się tego raz na zawsze??? ja juz miałam wypalaną 3 razy i wraca co robić?

Gość nadżera
a moj gino leczyl ja jakims koagulantem -to taki lek, ktory zluszcza warstwy szyjki macicy - i twierdzi, ze ok. a ostatnio bylam u innego i on mowi: ma pani nadzerke. zalecal wymrozic ja i bede miala spokoj. a ty piszesz ze one wracaja?

Gość nadżerka
no podono to jest skuteczne, ale juz sama nie wiem wypalanka też miała być skuteczna

Gość nadżerka
no właśnie wracają, leki też nie pomagają, miesiąc jest ok a po miesiącu wraca, nawet jak nie współżyję

Gość nadżerka
po wypalaniu, nie współżyłam 6 miesięcy i było ok wciągu tego czasu, potem idę do gina a tu nadżerka

Gość chlip chlip
Właśnie dzisiaj się dowiedzialam ze ją mam. Będę miec robioną cytologię, a potem wypalanie 😭 Podobno jest wielka :o Nie chcę o tym myśleć...

Gość soriella
a jak sie objawia nadzerka? bo ja ostatnio chodzilam do pani ginekolog beznadziejnej i nie wiem czy ona by mi wogole powiedziala ze mam.. byla strasznie malomowna... teraz jestem w trakcie szukania nowego ginekologa... mam plamienia czesto takie zarozowione z domieszka krwi, czy to moze byc nadzerka? mowilam to tej ginekolog ale ona jakby nie slyszala :o

Gość nadżerka
skąd ta cholera się bierze??????? Pytałam 2 ginów a oni ramionami wzruszają i mówią że na to nie ma reguły jest i już. Cytologię mam I grupy, zero infekcji i tp, a ona jest. Może to od pigułek anty - związane z nimi zmiany hormonalne.

Gość nadżera
powraca po wypalaniu, to juz wiemy a po wymrazaniu tez? moj gino mowi, ze moge z tym chodzic a teraz ten u ktorego bylam - ze nie! sama nie wiem!

Gość nadżerka
U mnie objawem było krwawienie w trakcie i po stosunku.

Gość nadżera
nadzerka - u mnie tak samo

Gość nadżerka
podobno wymrożenie jest skuteczne, no ale o wypalaniu też tak mówili. Ja tez nie wiem co z tym zrobić. Trzeba to usunąć raz na zawsze, bo zwykła nadżerka może zamienic się w raka czy jakoś tak.

Mam koleżankę która wymroziła i kilka lat ma już spokój, ale nie wiem jak to jest u innych

Gość nadżera
no wlasnie moj gino reprezentuje inna szkole. nie zamieni sie w raka (pod warunkiem ze cytologia co pol roku) a po wypalaniu i wymrazaniu ta sluzowka staje sie taka 'zbliznowacona'. jest to problem dla tych co nie rodzily - moze dojsc do jakis pekniec itd.podczas porodu. i jest mniej elastyczna no juz sama nie wiem. moze zmienie gina?

Gość chlip chlip
A u mnie objawów zadnych nie ma, a nadżerka podobno jak 5 złotych :o Człowiek żył w niwświadomości i było dobrze, a teraz kłopot na głowie 😭 Wpalanie, jak to strasznie brzmi :(

Gość nadżerka
strasznie brzmi, ale nie boli

Gość nadżerka
z tymi bliznami to racja podono jest jeszcze jakiś laser, ale nie moge się nic na ten temat dowiedzieć

Gość chlip chlip
Orientuje się ktoś może, czy w gabinecie prywatnym, mającym podpisana umowę z NFZ trzeba płacić za wypalanie? Bo za badania nic nie płacę...

Gość hm hmmm
raczej nie trzeba.. pewnie maja tez umowe na zabiegi, ale nalezaloby zapytac

Gość jejqqq
ja wlasnie ide na laserowy zabieg prywatnie 300zl podobno bardzo dobry i nie ma nawrotow!!pytalam juz wielu kobiet!!

Gość nadżerka
ja za jednorazowe wypalanie w prywtnym gabinecie zapłaciłam 200. Ciekawe ile za wymrożenie, może ktos wie. A może robią to gdzieś za darmo?

Gość hm hmmm
robia to gdzieniegdzie za darmo... w lublinie w medicosie np.

Gość nadżerka
a gdzie taki robią?

Gość nadżera
u mnie w miescinie w przychodni lekarz przyjmuje na NFZ. ale za usuniecie nadzerki kobiety placa po 200zl. musza, ten zabieg nie jest refundowany. a ile kosztuje laser?

Gość nadżerka
kurcze no ja z wawy jestem

Gość chlip chlip
Czyli że NFZ nie refunduje zabiegu wypalania w prywatnych gabinetach tak? trochę to bez sensu, zresztą jak wszystko :D

Gość sdf
ja dzis mam wymrazaną i kosztuje to 350 zl.

Gość laser
ja mialam usuwana laserem-nie bolalo, polecam. minely juz 2 lata i nic sie nie wrocilo nie ma tez blizn-sama widzialam jak to wyglada po zagojeniu (oczywiscie na monitorze) polecam

Gość nadżerka
ile zapłaciłaś za laser?