Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca 21 latka

Test Ciążowy

Polecane posty

Gość pytajaca 21 latka

Mam do Was Dziewczyny pytanie, choć Panowie jeśli się orientują to też mogą się wypowiedzieć , a mianowicie: po jakim czasie od "zagrożonego" ciążą współżycia należy wykonać test ciążowy, tak by jego wynik był jak najbardziej wiarygodny?? A po drugie może orintujecie się, który z testów dostępnych w aptekach jest dobry i warty zakupu? Liczę na poważne odpowiedzi i pomoc.

Najbardziej wiarygodny jest wynik testu wykonanego w dniu spodziewanej miesiączki. Wcześniej wykonany test może dać mylny wynik.

test zeby byl miarodajny powinnas zrobic w dniu w ktorym powinnas dostac okres zaraz z samego rana, firma chyba nie ma jakiegos wiekszego znaczenia, ale i tak lepiej isc do lekarza bo test ci nigdy nie da 100% gawrancji, pozdrawiam

Po pierwsze zrób 2 testy bedzie wiarygodniej... Po drugie ja tam wolałam isc do lekarza... Po trzecie chyba po 2 tyg. zadziała poprawnie ale nie jestem pewna... pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość pytajaca 21 latka
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Kochałam się ze swoim chłopakiem z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy, zawsze tak robiliśmy i potem okres pojawiał się regularnie. A teraz stało się inaczej, opóźnia mi się już o 3 tygodnie i zaczęły pojawiać się u Nas już pewne wątpliwości i obawy, czy to czasem nie ciąża. Być może niepotrzebnie "panikujemy", może byc przecież tak że opóźnienie okresu spowodowane jest np. stresem (sesja na uczelni) lub innymi czynnikami, ale chcemy wykonać właśnie test, a przy dalszych wątpliwościach udać się do lekarza. 3majcie kciuki...