Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STOP TABLETKOM ANTY

NIE BRAC TABLETEK ANTY !!!!

Polecane posty

Gość blaablala
Głupia prowokacja. A jeśli nie prowokacja, to jeszcze gorzej. Nie chcesz, nie bierz. Ale może poczytaj trochę w wolnej chwili, bo masz strasznie małą i zacofaną wiedzę. W dupie mam akurat Ciebie, a nie swoje zdrowie. A znam większe zło - głupota na przykład :) Czy wiesz matołku, że u kobiety która bierze tabletki o wiele łatwiej wykryć wszelkie nieprawidłowości, bo robi się cały czas badania ? :) Zakrzepy ? Kiedy ostatnio badalaś krzepliwość ? Ja niedawno, mam świetną :) Ciąza ? Po odstawieniu tabletek zachodzi sie od samego patrzenia na faceta ;) A jak są problemy, zwala się na tabletki - a skąd wiadomo, że wczesniej ich nie było ? Nudzisz się i wpisujesz głupie tematy na kafe ? Idź lepiej liczyć kiedy masz dni płodne :D

Gość daj se siana
Myslisz ze kogos tu przekonasz swoimi madrymi gadkami??!! Myslisz ze ty jestes taka madra bo SIE NIE TRUJESZ?? Trujesz sie!! tylko jeszcze o tym nie wiesz, albo wiesz za malo....trujesz sie innymi tabletami, jedzeniem i piciem....myslisz ze to jest zdrowe??!! Dziewczyno!! Do kogo ty rozmawiasz?? Z zakonu sie urwalas czy co?? Poza tym, jakbys byla talka madra tobys wiedziala, ze nowoczesne tabletki anty. sa malo szkodliwe na watrobe itd. owszem, nie wykluczam zachorowania na raka, ale co?? Ty raka nie bedziesz miala (nie mowie ze masz miec) bo nie bierzez pigul?!! Mozesz miec raka czego innego.....i przestan pieprzyc glupoty, bo to na nic.....

Gość polostyla
do daj se siana: o co chodzi w twojej wypowiedzi?

Gość ale autorka topiku
jest mało inteligentna, a wręcz głupia i prymitywna.

A ja naprawde mało nie umarłam po aspirynie. Całe zycie używałąm podczas przeziębień, aż tu nagle po jednej tabletce znalazłam się na intensywnej terapii... Więc chciałam uprzedzić, że to szkodliwe i nie wolno brać, pod żadnym pozorem :P ciekawe, że się tak nie nagłaśnia efektów ubocznych tej własnie aspiryny? Chyba to mało \"ideologiczny\" problem :D

Gość STOP TABLETKOM ANTY
Matoły !!! Faktycznie Wy tylko do jednego się nadajecie, to pieprzenia dosłownie i w przenośni !!! Żałosne małolaty, plastykowe lalki Barbie, które puszczają się z każdym, żony, których mężowie są egoistami, o Boże.... Polski naród -naród nieodpowiedzialnych, nafaszerowanych hormonami debili !!!!!!! Dobrze, że tutaj nie mieszkam i wiecie co ? w dupie mam Wasze zdrowie, wasze tabletki i wasze opinie...adios Topik zakończony !!!!!!!!!

Gość polostyla
ty jestes porzadnie ograniczona

Gość blaablala
To ogromne szczęscie, że tutaj nie mieszkasz, zgadzam się w pełni :) Naprawdę będziesz decydować, kiedy topik będzie zakończony ? :D Życzę Ci potężnego kopa w dupę od losu, żeby Ci hormony zycie uratowały, bo i tak bywa :) Spróbuj może meliskę ? P{o dwóch cysternach powinno Ci troche przejść. Aha, no i nie wchodź nawet do aptek. Tam TO sprzedają. Może zaszkodzić Ci nawet przebywanie w TAKIM miejscu. :D:D:D:D

E, tam, w Polsce w porównaniu z innymi krajami to bardzo mało kobiet bierze tabletki anty, raptem kilka procent. W porównaniu z Holandią albo krajami skandynawskimi, gdzie pigułke stosuje lub stosowało większość kobiet... Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jesli w Europie zachodniej, to takie kazania wygłaszaj do swoich sąsiadek na przykład, o ile zechca słuchać, matołku :P

Gość uderz w stół a nożyce się
odezwą.... oczywiste jest, że do ataku rzuciły sie wszystkie kobitki, które tabletki biorą albo brały....że zabezpieczają przed ciąża to się zgodzę, ale z tymi leczniczymi właściwościami to miałabym wątpliwości m.in dlatego, że za kazdym razem kiedy byłam u różnych ginekologów, żaden z nich nie zalecił albo skierował mnie na badania określajace poziom moich hormonów i przepisywał takie tabletki, których logo albo ulatki były widoczne w jakims miejscu w gabinecie......., a jak raz zapytałam panią doktor czy może nie lepiej było by pierw zrobic badania, ona powiedziała, że to nie jest konieczne bo to są łagodne hormony odpowiednie do mojego wieku!? (rzekomo te cudne tabletki - plastry za 65 zł miały wyregulować mi cykl - niestety tak sie nie stało i czułam sie po nich fatalnie przez cały okres brania o regulacji nie wspomnę...) posumowując śmię sądzic że trochę racji w tym jest ponieważ po 1 pzry 4 rożnych rodzajach tablet, których wybór pzrez lekarza odbywał sie jak wyżej żadne z nich mi nie pomogły a jedne powa znie zaszkodziły tabletki tak, badania przed......

Gość bojman81
tabletki mają wiele minusów, to jest prawda, któej nie zmnienicie wyglaszając swoje opinie za i przeciew tu na forum. :/ poza tym niech się 20stki i 30stki że nic się po tabletkach lego nie dzieje, bo jeśli się w ogole dzieje to PO DLUGIM OKRESIE ZAŻYWANIA więc skąd wy to możecie wiedzieć???

Przecież pigułka weszła do uzytku w latach 60 ubiegłego wieku. Jest jednym z najlepiej pod kątem bezpieczeństwa przebadanych leków. I jak każdy lek - ma swoje działania uboczne. Ale straszenie pigułką jako największą trucizną zakrawa albo na brak wiedzy, albo na indoktrynację. Jak najbardziej, uważam, że pigułkę powinno się dobierać indywidualnie, po badaniach, wykluczywszy uprzednio wszelkie przeciwwskazania. To, że lekarze tego nie robią w wielu przypadkach, to już jest inna historia, niestety. I owszem w jakimś tam odsetku przypadków, pigułka może zaszkodzić, nawet tym, u których przeciwskazań brak. Tak samo jak ta nieszczęsna aspiryna, która o mało mnie nie zabiła. Mozna umrzeć po niektórych antybiotykach powszechnie stosowanych, nabawić się uszkodzeń szpiku, niewydolności nerek, głuchoty itp. itd. wystarczy przeczytać ulotkę od dowolnego lekarstwa, żeby sie przestraszyć. Więc, co - w ogóle nie stosować lekarstw? Zaraz ktoś powie, że lekarstwa są niezbędne, a bez seksu mozna żyć? Fakt, ale dla wielu będzie to zycie o gorszej jakości. Podobnie jak życie w ciagłym strachu przed ciążą.

Gość do uderz w stol a nozyce sie..
no masz troche racji,ale nie wszyscy tacy sa. ja musze brac tabletki ze wzgledu na strasznie bolesne miesiaczki,zdychalam przy kazdym okresie.blagalam ginke o pigulki,ale musialam najpierw zrobic szereg badan.zrobilam i dopasowala mi tabletki,i czuje sie bardzo dobrze,dolegliwosci zniknely.wszysctko jest takjak powinno. wiec kazdy ma prawo do wlasnego zdania,a wyzywania kogos od pustakow ze bierze tabletki jest nie na miejscu.czy jestem pustakiem,tylko dlatego ze biore bo nie chce zeby bolalo??