Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paląca

CZY JEST TU KTOŚ, KTO FAJKI RZUCIŁ???????

Polecane posty

Gość paląca

No wlasnie, jest ktos, kto poradzil sobie z tym nalogiem? Ja jakos nie moge... Ciagle sobie postanawiam, ze od jutra nie pale i nic... Jakos nie moge sie od tego uwolnic... Wkurzam sie juz sama na siebie ale przestac nie moge. Brak mi silnej woli po prostu... Niech ktos, kto sobie z tym poradzil, napisze jak tego dokonal-jakies gumy, plastry, akupunktura?

I ja tak mam, co sibie obiecam to łamie obietnice, rano jeszcze jest ok,ale wieczorem, np teraz mysle sobie ..jak skoncze palic to rzucę :)

Czesc ja rzucialm fajki 3 lata temu.Tzn 30 kwietnia minie 3 lata.Nie wiem jak to zrobilam po prostu sobie postanowilam i jakos tak zrobilam.Tez wiele razy sobie postanawialm i nie wychodzilo ale w koncu sobie powiezdialam dosc!!!Wez sie w garsc.Wiesz ja nie uzywalam zadnych plastrow bo wedlug Mnie one nic nie daja!Potrzebna jest silna wola i tyle.Rzulam gymu do zucia i skubalam slonecznik.{owiem Ci ze piewrszy rok jest najgorszy,ale wez sie w garsc.na pewbno dasz rade.

Gość malojjka
Mi pomogły gumy nikorett , ale potem uzalezniłam się od nich, maz sie cieszył że najważniejsze ze nie pale. Po odzwyczajeniu sie od sięgania po papierosa ( z guma bezstresowo) odzwyczajałam się od gumy. A rzucałam wcześniej fajeczki kilkanascie razy bezskutecznie. Paląca, dojrzej szybko do tej decyzji ;) Powodzenia

Gość paląca
U mnie najgorzej jest wlasnie rano. Zanim wyjde do pracy, to musze kawe wypic a do kawy, wiadomo-papieros. Wydaje mi sie, ze bez tego funkcjonowac nie bede. Zreszta to jest dziwne, bo bedac w pracy nie musze nieraz wcale palic-wytrzymuje cale 8 h ale nie zawsze tak jest. Wice skoro w pracy daje rade, to dlaczego poza nia nie moge? Wsciekla jestem!!!

Gość paląca
Tez mi sie wydaje,ze te wszystkie gumy i plastry to niewiele daja... Ja tak sobie mysle, ze jak wytrzymam jeden ranek bez fajki, to w ciagu dnia juz nie bedzie mnie tak ciagnac ale moze sie myle... Musialabym chyba non stop cos robic, zeby o tym nie myslec...

Nie potarfie Ci poradzic.Trzeba sie po prostu wziasc w garsc.Mi tez bylo bardzo ciezko caly czas o tym myslalam ,caly czas.A najgorzej bylo przy osobach ktore palily przy Mnie.Dasz rade musisz tylko w siebie uwierzyc.Trzymam kciuki.Powodzonka!

Witam:) 10 marca minie pół roku od mojej decyzji NIE PALE, nie pisze od kiedy nie pale bo przez pierwszy miesiac zdarzalo mi sie siegnac po papierosa ale sie nie zniechecalam i nadal trwalam przy postanowieniu nie zaczynalam palic na nowo. Teraz juz wcale mnie nie ciagnie wiec ja moge powiedziec ze najgorsze sa pierwsze 3 miesiace. nie korzystalam z zadnych tabletek gum itp. m,ialam taki swoj sposób ze zaWSZE jak mialam ochote zapalic to robilam sobie herbtke (mialam ich szeroki asortyment) i jakos tak przetrwalam :):) te herbatki naprawde mi pomogly :) Jesli tylko naprawde bedziesz chciała to to zrobisz. Musze sie przyznac ze stalam sie teraz mało tolerancyjna dla palaczy-moj mezczyzna ma przech;apane-:) bo wiem ze jak sie chce to mozna a i dodam ze palilam 7 lat (ok. paczke dziennie). wow ale sie rozpisalam. Zaparszam Was na topic \"Rzuciłam palenie pomocy \" tam wszyscy sobie jakos radza:) Trzymama kciuki a i wiecie co teraz mi sie wydaje ze gorzj jest sie odchudzac niz rzucic palenie. caluje trzymama kciu ki papa

Gość ja rzuciłam i nawet nie wiem
kiedy:) Po prostu śmierdzą, bolał mnie potem żołądek, źle się czułam. Ale uwielbiam palić:) :p Do tej pory jeśli mam ochotę i trochę wypiję- palę... No ale to jest 3-8 papierosów na rok, więc nie tak źle;) Poza takimi wyjątkowymi sytuacjami nie mam na papierosy ochoty, a nawet jak ją mam, to nie palę. Miałabym np. ochotę na wakacje nad Pacyfikiem a jakoś tam nie lecę... Na różne rzeczy można mieć ochotę. A rzucenie palenia nie było łatwe, bo zaczęłam mając... 13 lat:o Potem trochę nie paliłam, no ale stale kopciłam jakieś 4-5 lat. Mój chłopak również palił. Bardzo dużo. Paczkę dziennie, czasami byliśmy w stanie wypalić razem 3 paczki w kilka godzin:o Ale kiedy stwierdziłam, że przestaje, bo mnie wqrzają te papierosy- wieczny smród, niepotrzebne wydawanie kasy, dym, itd. on też przestał :) ❤️ I tak sobie razem nie-palimy:)

Gość ally.1
witam!!ja przestalam palic w czerwcu minionego roku, a palilam 8 lat (teraz mam 22!).Bylo bardzo latwo...choc wczesniej rzucilam na 2 miesiace i znow zaczelam. Jaki jest patent zeby przestac?jak sie uda nie palic to szkoda znow w to brnac.Mi pomogly koszmary senne..tak!serio!czasem budzilam sie w nocy bo wydawalo mi sie ze zapalilam i ogarnialo mnie ozucie winy,ze zmarnowalam tak ogromny wysilek. Jest jezcze drugi czynnik-moj chlopak-ktory nie marzekal tylko czekal az sama sobie uswiadomie jak nieladnie pachne(mowiac delikatnie)