Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hard_Charger

Attention Deficit Hypeactivity Disorder

Polecane posty

Gość Hard_Charger

Podobno mężczyzna z ADHD najprawdopodobniej przekaże schorzenie swemu potomstwu.. Ktoś może ma doświadczenia z problemem ADHD (zaburzeń koncentracji uwagi oraz nadpobudliwości psycho-ruchowej) ???

Sam jestem w takiej sytuacji, zastanawiam się czy mój synek odziedziczy po mnie tę przypadłość. Liczę na jakiekolwiek głosy w dyskusji. Dzięki z góry!

Dzięki Euglena. No mój ojciec też nie miał ADHD a ja mam:( Czynników jest wiele, ja mam pecha przypuszczać, iż mój synek poprostu to odziedziczy. Jeśli o mnie chodzi to byłem urodzony poprzez cesarkę... (no i narkoza podawana matce...)

Gość jerta
Do Chard Hager Mój syn ma ADHD, powiedz, kiedy się uspokoiłeś. No bo chyba teraz nie biegasz po pokoju ani po ulicy w czasie spaceru. Czy też byłeś nadwrażliwy na dotyk i sztuczne materiały?

Gość jerta
Sorry nie mogę zapamiętać jak pisze się twój Nick, znam tylko niemiecki

Droga Jerta, nieprzejmuj się moim nickiem...:) Ja od zawsze byłem troszkę hiperaktywny... było widać różnicę wstosunku do moich rówieśników. Ten taki wiek dojrzewania taki mniej więcej jakoś 12-15 lat (tak to jakoś było było u mnie bo wiadomo że u każdego zaczyna się i trwa inaczej...) wtedy rzeczywiście stałem się spokojniejszy, ale do dziś miewam problemy czasem ze skupieniem się na jednej konkretnej rzeczy... Najgorsze są problemy dzieci z ADHD w wieku szkolnym, do nie każdego nauczyciela dotrze, że tu nie chodzi oto, że dziecko nieuważa na lekcji, czy też celowo sobie olewa... Nadwrażliwy na dotyk? Chyba tak i nie tylko na tego typu bodziec.. Jestem przy okazji alergikiem ale nawet po mimo tego nie wydaje mi się bym kiedykolwiek wykazywał złą tolerancję wobec określonych rodzajów tkanin. A ile lat w tej chwili ma pani syn? Znalazłem ciekawą stronkę: http://adhd.strefa.pl/

Droga Jerts! Zamiast zakładać swój topik o tym samym to poczekałabyś aż ktoś odpowie, w taki sposób tylko zrobi się galimatias i niczego się nie dowiemy. W moim i z tego co mówili doświadczeni w tym... to wiek dojrzewania... niestety trochę latek męki.. W jakim wieku jest syn?

Gość jerta
Sorry, sorry - coś się ze mną dzieje. Wydwało mi się, że ten topik jest gdzie indziej . Boże kto tu ma ADHD !!!!!

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam