Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina 21

ginekolog powiedziała, że dziewic nie bada

Polecane posty

Gość ewelina 21

i nie zbadała mnie, a przypisała lek, bo nie mam okresu od 5 miesięcy. przypisała mi Luteine - 1 tabletka zawiera 50 mg progesteronu. ale bez badania boję się brać. bo mi koleżanka mówiłą, żebym nie dała sobie wcisnąć tabletek hormonalnych bez badania. że mogę przytyć, dostać depresji, że mogą się dziać różne inne rzeczy. co mam robić?? zacząć brać, czy zmienić lekarza.

co za bzdura! dziewice tez sie bada, takze bylam kiedys dziewica i badala mnie. troche inny wziernik jest do tego. idz sie poradz innego ginekologa. pozdro

Gość lornetka
mysle ze powinnaś iść do innego gina, może spytaj czy powinnaś zrobić badania na poziom hormonów zanim zaczniesz brać te tabletki

Gość ja tez............
mialam luteine przepisana bez badania. nic strasznego tetabletki bierze sie tylko przez tydzien chyba a potem okres sie pojawia normalnie

Gość luteina
od niej się nie tyje- to nie to samo co tabletki anty! to jest taki sam hormon, który wydziela ciałko żółte musisz wziąść bo zbyt długo twoje endometrium się nie złuszcza i to nie jest zdrowe. potem dostaniesz miesiączkę z odstawienia. ale tak czy siak warto ustalić przyczynę takiego dużego spóźnienia miesiączki. weź luteinę, a potem zmień lekarza- sama jako dziewica byłam badana ginekologicznie- tylko wziernik jest mniejszy. zrób sobie badanie na poziom prolaktyny- na czczo w dowolnym dniu cyklu- najlepiej jednak 6-7 dzień. często jak jest jej za dużo to ustaje miesiączka.

Pamietam, że jak pierwszy raz poszłam do gina (miałam 16 lat) to spytała czy jestem dziewicą.Powiedziałam, że tak, a ona na to, że nie może mnie zbadać:( Nie rozumiem tego za bardzo, bo przecież, jak już tu było pisane, wystarczy inny wziernik i po sprawie.

mnie zbadał wsadzajac palec w tyłek i powiedział,ze jest ok:)wiec to totalna bzdura,że dziewic sie nei da zbadac.

Gość ewelina21
dobra. jutro zacznę brać te tabletki, skoro są nieszkodliwe. a za miesiąc pójdę do innej lekarki. dzięki