Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ...niewiedzaca...

kto bierze diane w celach anty i ile...??

Polecane posty

Go艣膰 ...niewiedzaca...

ponoc to nie jest typowy srodek antykoncepcyjny... i ile czasu bierzecie??czy wszystko ok jestz waszym organizmem??co mowi wasi ginekolodzy natemat diane 35??ja biere prawie 2 lata i wszystko jest ok,ale ostatnio uslyszalam na ten temat cos wlasnie negarywna opinie...i tak zaniepokoilam sie... a czy sa moze jakies podobne tabletki anty i rownie tanie??bo te kosztuja ok 11 zl -a uwazam ze cena taka jest rozsadna...:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ...niewiedzaca...
prosze powiedzcie...!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to nie jest 艣rpdek
antykoncepcyjny, tylko lek hormonalny. Dlatego jest tani, 偶e refundowany. A refundowany- bo jest lekiem, nie 艣rodkiem antykoncepcyjnym. Ma za wysok膮 jak na 艣rodek antykoncepcyjny ilo艣膰 hormon贸w i w zwi膮zku z tym nadaje si臋 do leczenia zaburze艅 hormonalnych- hirsutyzmu, tr膮dziku androgennego i innych- spowodowanych zbyt wysokim poziomem testoeteronu u kobiet. Je偶eli stosujesz go jako antykoncepcj臋- i to dwa lata!- to musisz wiedzie膰, 偶e wszystkie 艣rodki hormonalne mog膮 doprowadzi膰 do: nowotwor贸w piersi czy jajnik贸w, zaburze艅 hormonalnych po ich odstawieniu, powstawania 偶ylak贸w, k艂opot贸w z uk艂adem kr膮偶enia, w膮trob膮, zaburze艅 libido czy sucho艣ci pochwy, depresji itd. A poniewa偶 Diane 35 ma wy偶sz膮 dawk臋 hormon贸w, jest jeszcze bardziej szkodliwa. Proponuj臋 zmieni膰 ginekologa, albo nie decydowa膰 samej, co si臋 b臋dzie bra艂o. Lekarz powinien zrobi膰 ci badania hormonalne, zanim zdecyduje, jaki tabletki b臋dziesz bra膰. Musi te偶 wiedzie膰, czy palisz papierosy, czy kto艣 w rodzinie chorowa艂 na nowotwory, zrobi膰 usg narz膮du rodnego, badania og贸lne i pr贸by w膮trobowe. Uprzedzam cie, 偶e jak b臋dziesz dalej za偶ywa膰 te tabletki, to wkrotce watroba ci si膮dzie a to b臋dzie wyj膮tkowo przyukre- zaczniesz mie膰 rozwolnienia, k艂opoty z trawieniem, b贸le brzucha, nie b臋dziesz mog艂a je艣膰 sma偶onych i t艂ustych potraw, pi膰 偶adnego alkoholu, przyjmowa膰 lek贸w. W dodatku b臋dziesz mia艂a ci膮g艂e gazy, nudno艣ci i b臋dziesz puszcza膰 wyj膮tkowo przykre gazy:o Zr贸b sobie pr贸by w膮trobowe, to nie 偶art! Kobiety maja du偶o s艂absz膮 w膮trob臋 ni偶 m臋偶czy藕ni, a branie hormon贸w, alkohol, t艂uste jedzenie, ci膮偶a to jest dla w膮troby 艣mier膰 po prostu:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...niewiedzaca...
dziekuje za odp./a ktos jeszcze ma cos do powiedzenia??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...niewiedzaca...
...???????????????????

Udost臋pnij ten post

Ja bra艂am Dian臋 ok.3 lat pod kontrolo膮 lekarza z przerwami 3 miesi臋cznymi na Cilest. Czu艂am si臋 bardzo dobrze,wylczy艂am cer臋, w膮troba mi \"siad艂a\",nie dosta艂am raka itd.Obecnie odstawi艂am tabletki antykoncepcyjne wog贸le i te偶 czuje si臋 dobrze, problemy z cer膮 nie powr贸ci艂y:) Je艣li chodzi o antykoncepcyjne w艂a艣ciwo艣ci Diany to te偶 by艂o ok (nie jestem mam膮 ;) Uwa偶am,偶e Diany, ani wog贸le tabletek antykoncepcyjnych, nie nalezy demonizowa膰. Je艣li bierze si臋 je pod kontrol膮 lekarza i obserwuj膮c sw贸j organizm ,wykonuj膮c okresowo badania nic sie nie stanie z艂ego. ...niewiedz膮ca... pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Mia艂o by膰 : w膮troba mi nie \"siad艂a\":)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...niewiedzaca...
dziekuje mahtab:)no ja rowniez jestem pod kontrola caly czas lekarza,regularnie jestem badana i przy kazdej wizycie i przed wypisaniem kolejnych opakowan diane pani ginekolog pyta mnie czy wszystko ok,czy cos dzieje sie dziwnego:)pocieszylas mnie wiec:)mam nadzieje ,ze wszystko ok i nie mam sie na zapas czym martwic:)a w ogole ja nie mialam zadnej przerwy-pytalam pnia gin o to,ale powiedziala,ze nie ma takiej potrzeby:)a Ty jak robilas przerwe to tak od razy po tej 7 dniowej przerwie zaczynalas cilest zamiast diane brac?i brlas go potem 3 miech,a potem w ten sam sposob wracalas do diane??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale pierdolenie......
a jakie badania robi艂a艣??? Usg? Mammografi臋? Badania krwii? Pr贸by w膮trobowe, st臋偶enie hormon贸w?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...niewiedzaca...
nie napisalam tu po to,zeby ktos mi tak pisal...zwrocilam sie z pytanie do osob ktore maja cos ciekawego do powiedzenia na ten temat,a nie tak jak Ty --> ale pierdolenie......,wiec jezlei masz tak pisac,to naprawde nie wysilaj sie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elwirka 00
ja biore diane dopiero 4 opakowanie... mam tez przepisane dwa nastepne ;) poszlam do ginekologa po tabletki anty. a ze mam (juz na szczescie coraz mniejsze) problemy z cera to doktor przepisala mi wlasnie diane!! robilam juz badania na proby watrobowe (po 2 opakowaniu) i wyniki wyszly bardzo dobre... nie pale, nie pije i uwazam, ze te tabletki sa naprawde dobre!! w koncu jakby tak nie bylo to by lekarze ich tak czesto nie przepisywali :P nie popadajmy w skrajnosci... to ze niektorym nie pomogly nie oznacza wcale, ze nam tez zaszkodza :D pozdrawiam cieplutko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 134679
????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale pierdolenie......
niewiedz膮ca, nie wiem co ci si臋 nie podoba.... :o Niekt贸rzy ludzie nie do艣膰, 偶e s膮 chamscy, to jeszcze bezmy艣lni. Czy ja co艣 napisa艂am obra藕liwego?! Pyta艂am si臋 o badania, gdy偶 tak si臋 akurat sk艂ada, 偶e jestem ginekologiem. M贸j "nick" pochodzi z innego tematu. Irytuj膮 mnie takie dyskusje, gdzie ka偶dy jest najm膮drzejszy a nie ma o niczym poj臋cia. I nie rozumiem o co tobie chodzi... :o Co艣 ci 藕le powiedzia艂am??? No groteska po prostu:o Rujnuj sobie zdrowie dalej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobre...heh
jestes ginekologiem...hm...ale jeszcze jest kwestia dobrego ginekologa i niezbyt dobrego specjalisty...wiec innym zarzucasz ze pisza jakby wiedzieli wszystko,a nie wiedza niby nic,ale zastanow sie czy Ty jestes taka madra i wszysko wiesz...czlowiek uczy sie cale zycie...wez to pod uwage...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TINAaaaa
ja biore diane juz ok 4 lata ....na tradzik przy okazji od niedawna jako antykoncepcja , podkreslam przy okazji bo zaraz ktos sie znowu oburzy ze to nie srodki anty... :) jestem pod stala kontrola ginekologa , robie proby watrobowe i jest ok .... i mam zamiar brac dalej...

Udost臋pnij ten post

Diane35 podobno nie mo偶na bra膰 d艂ugo... Tak mi powiedzia艂 lekarz. P贸艂tora roku to max. Ma bardzo du偶膮 zawarto艣膰 hormon贸w podobno. Ko艅sk膮. A w膮trob臋 nie tylko tym mo偶na sobie rozwali膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wlasnie.....hm...
dobre pytanie co do tego diane...tez chcialabym na ten temat jak najwiecej weidziec bo rowniez mnie to dotyczy... pozdrawiam autorke:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ktos jeszcze
ktos jeszcze cos ma do nap. na ten temat??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...niewiedzaca...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piszcie dalej...

Udost臋pnij ten post