Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...niewiedzaca...

kto bierze diane w celach anty i ile...??

Polecane posty

Gość ...niewiedzaca...

ponoc to nie jest typowy srodek antykoncepcyjny... i ile czasu bierzecie??czy wszystko ok jestz waszym organizmem??co mowi wasi ginekolodzy natemat diane 35??ja biere prawie 2 lata i wszystko jest ok,ale ostatnio uslyszalam na ten temat cos wlasnie negarywna opinie...i tak zaniepokoilam sie... a czy sa moze jakies podobne tabletki anty i rownie tanie??bo te kosztuja ok 11 zl -a uwazam ze cena taka jest rozsadna...:)

Gość ...niewiedzaca...
prosze powiedzcie...!!!

Gość to nie jest śrpdek
antykoncepcyjny, tylko lek hormonalny. Dlatego jest tani, że refundowany. A refundowany- bo jest lekiem, nie środkiem antykoncepcyjnym. Ma za wysoką jak na środek antykoncepcyjny ilość hormonów i w związku z tym nadaje się do leczenia zaburzeń hormonalnych- hirsutyzmu, trądziku androgennego i innych- spowodowanych zbyt wysokim poziomem testoeteronu u kobiet. Jeżeli stosujesz go jako antykoncepcję- i to dwa lata!- to musisz wiedzieć, że wszystkie środki hormonalne mogą doprowadzić do: nowotworów piersi czy jajników, zaburzeń hormonalnych po ich odstawieniu, powstawania żylaków, kłopotów z układem krążenia, wątrobą, zaburzeń libido czy suchości pochwy, depresji itd. A ponieważ Diane 35 ma wyższą dawkę hormonów, jest jeszcze bardziej szkodliwa. Proponuję zmienić ginekologa, albo nie decydować samej, co się będzie brało. Lekarz powinien zrobić ci badania hormonalne, zanim zdecyduje, jaki tabletki będziesz brać. Musi też wiedzieć, czy palisz papierosy, czy ktoś w rodzinie chorował na nowotwory, zrobić usg narządu rodnego, badania ogólne i próby wątrobowe. Uprzedzam cie, że jak będziesz dalej zażywać te tabletki, to wkrotce watroba ci siądzie a to będzie wyjątkowo przyukre- zaczniesz mieć rozwolnienia, kłopoty z trawieniem, bóle brzucha, nie będziesz mogła jeść smażonych i tłustych potraw, pić żadnego alkoholu, przyjmować leków. W dodatku będziesz miała ciągłe gazy, nudności i będziesz puszczać wyjątkowo przykre gazy:o Zrób sobie próby wątrobowe, to nie żart! Kobiety maja dużo słabszą wątrobę niż mężczyźni, a branie hormonów, alkohol, tłuste jedzenie, ciąża to jest dla wątroby śmierć po prostu:o

Gość ...niewiedzaca...
dziekuje za odp./a ktos jeszcze ma cos do powiedzenia??

Gość ...niewiedzaca...
...???????????????????

Ja brałam Dianę ok.3 lat pod kontroloą lekarza z przerwami 3 miesięcznymi na Cilest. Czułam się bardzo dobrze,wylczyłam cerę, wątroba mi \"siadła\",nie dostałam raka itd.Obecnie odstawiłam tabletki antykoncepcyjne wogóle i też czuje się dobrze, problemy z cerą nie powróciły:) Jeśli chodzi o antykoncepcyjne właściwości Diany to też było ok (nie jestem mamą ;) Uważam,że Diany, ani wogóle tabletek antykoncepcyjnych, nie nalezy demonizować. Jeśli bierze się je pod kontrolą lekarza i obserwując swój organizm ,wykonując okresowo badania nic sie nie stanie złego. ...niewiedząca... pozdrawiam :)

Gość ...niewiedzaca...
dziekuje mahtab:)no ja rowniez jestem pod kontrola caly czas lekarza,regularnie jestem badana i przy kazdej wizycie i przed wypisaniem kolejnych opakowan diane pani ginekolog pyta mnie czy wszystko ok,czy cos dzieje sie dziwnego:)pocieszylas mnie wiec:)mam nadzieje ,ze wszystko ok i nie mam sie na zapas czym martwic:)a w ogole ja nie mialam zadnej przerwy-pytalam pnia gin o to,ale powiedziala,ze nie ma takiej potrzeby:)a Ty jak robilas przerwe to tak od razy po tej 7 dniowej przerwie zaczynalas cilest zamiast diane brac?i brlas go potem 3 miech,a potem w ten sam sposob wracalas do diane??

Gość ale pierdolenie......
a jakie badania robiłaś??? Usg? Mammografię? Badania krwii? Próby wątrobowe, stężenie hormonów?????

Gość ...niewiedzaca...
nie napisalam tu po to,zeby ktos mi tak pisal...zwrocilam sie z pytanie do osob ktore maja cos ciekawego do powiedzenia na ten temat,a nie tak jak Ty --> ale pierdolenie......,wiec jezlei masz tak pisac,to naprawde nie wysilaj sie...

Gość Elwirka 00
ja biore diane dopiero 4 opakowanie... mam tez przepisane dwa nastepne ;) poszlam do ginekologa po tabletki anty. a ze mam (juz na szczescie coraz mniejsze) problemy z cera to doktor przepisala mi wlasnie diane!! robilam juz badania na proby watrobowe (po 2 opakowaniu) i wyniki wyszly bardzo dobre... nie pale, nie pije i uwazam, ze te tabletki sa naprawde dobre!! w koncu jakby tak nie bylo to by lekarze ich tak czesto nie przepisywali :P nie popadajmy w skrajnosci... to ze niektorym nie pomogly nie oznacza wcale, ze nam tez zaszkodza :D pozdrawiam cieplutko :)

Gość 134679
????????????????

Gość ale pierdolenie......
niewiedząca, nie wiem co ci się nie podoba.... :o Niektórzy ludzie nie dość, że są chamscy, to jeszcze bezmyślni. Czy ja coś napisałam obraźliwego?! Pytałam się o badania, gdyż tak się akurat składa, że jestem ginekologiem. Mój "nick" pochodzi z innego tematu. Irytują mnie takie dyskusje, gdzie każdy jest najmądrzejszy a nie ma o niczym pojęcia. I nie rozumiem o co tobie chodzi... :o Coś ci źle powiedziałam??? No groteska po prostu:o Rujnuj sobie zdrowie dalej

Gość dobre...heh
jestes ginekologiem...hm...ale jeszcze jest kwestia dobrego ginekologa i niezbyt dobrego specjalisty...wiec innym zarzucasz ze pisza jakby wiedzieli wszystko,a nie wiedza niby nic,ale zastanow sie czy Ty jestes taka madra i wszysko wiesz...czlowiek uczy sie cale zycie...wez to pod uwage...

Gość TINAaaaa
ja biore diane juz ok 4 lata ....na tradzik przy okazji od niedawna jako antykoncepcja , podkreslam przy okazji bo zaraz ktos sie znowu oburzy ze to nie srodki anty... :) jestem pod stala kontrola ginekologa , robie proby watrobowe i jest ok .... i mam zamiar brac dalej...

Diane35 podobno nie można brać długo... Tak mi powiedział lekarz. Półtora roku to max. Ma bardzo dużą zawartość hormonów podobno. Końską. A wątrobę nie tylko tym można sobie rozwalić.

Gość no wlasnie.....hm...
dobre pytanie co do tego diane...tez chcialabym na ten temat jak najwiecej weidziec bo rowniez mnie to dotyczy... pozdrawiam autorke:)

Gość ktos jeszcze
ktos jeszcze cos ma do nap. na ten temat??

Gość ...niewiedzaca...

Gość piszcie dalej...