Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniewicz

Kuracja RUTINOSCORBINEM na rozszerzone naczynka - zna się ktoś na tym?

Polecane posty

Gość Agniewicz

Jak długo należy przyjmować rutinoscorbin i w jakiej ilości oraz jak często należy powtarzać taką kurację? a jak efekty? Z góry dziękuję:)

Gość Agniewicz
Naprawdę żadna z Was nie wie?:(

Gość słyszalam ze..
Rutinoscorbin ma w składzie rutyne i wit. C . Razem wzmagają swoje działanie. Słyszałam ze włsnie rutyna i z wit. C wzmacnia ścianki naczyn krwoinosnych , stją sie one bardziej elastyczne i mniej pekają.Osoby z tka skłonnościa podobno powinny regularnie brac tabletke dziennie i wtedy moga zapobiec natepnym pajączkom. Ale jak to sie ma do ty juz istniejących to nie wiem. I nie musi to byc rutinoscorbin , to samo jest w rutivicie C czy innych , a sa tańsze.

Gość Agniewicz
Dzięki:) akurat teraz można naprawdę tanio kupić Rutinoscorbin, bo już za 6zł 90 tabletek. Chyba producent zrozumiał, że musi obniżyć cenę, bo ludzie wybierali jego tańsze odpowiedniki:)

Gość Agniewicz
A czy jeśli przyjmuję Falvit to mogę równocześnie przyjmować tabletkę Rutinoscorbinu by wzmocnić naczynka? nie chciałabym czegoś przedawkować;)

Gość będąc młodą lekarką
niekoniecznie musi to być rutinoscorbin możesz użyć też troxerutinu czy nawet któregoś leku na żylaki zawierającego rutozydy albo scorbolamid czy cerutin ważen żebyś sobie przeliczyła dawkę w jednej tabletce możesz łykać 600 mg dziennie rutyny bez problemów w pierwszej fazie stosowania dodatkowo vit C tu można 1000 jednostek bez problemu uważaj bo niektórzy mają uczulenie na te leki;) a! kuracja powinna zacząć się mocniejszym uderzenie leku a potem asekuracyjnie 2 tabletki dziennie np. rutinoscorbinu

Gość Agniewicz
Bardzo, bardzo dziękuję Ci:) rozumiem, że reakcją uczuleniową może być np. wysypka i inne wymieniane na ulotce reakcje czy wtedy bezwzględnie należy odstawić Rutinoscorbin czy po prostu zmniejszyc dawkę albo może zmienić lek na inny?

Gość do Agniewicz
jeszcze bierz jedna tabletkę na profilaktykę zawału serca, polecam aspiryn protect. Do tego możesz dołączyć komplet witamin centrum, bo nigdy nie wiadomo czy nie spotka cię niedobór. I rano bierz awsze paracetamol, bo w dzień może zaboleć cię głowa:-o

Gość Agniewicz
do Agniewicz-----> jeśli Cię to ucieszy to bądź spokojna, nie omieszkam skorzystać z wszystkich Twoich wskazówek:D

Gość do Agniewicz
na zdrowie;-)

Gość uważaj
scorboloamid na pewno nie zarzywaj profilaktycznie! ale cerutin, rutinoscorbin i podobne mozesz po jednej tabletce dziennie. Ja dzieki temu zmniejszyłam swoja alergie, bo katar alergiczny jest spowodowany zwiekszona przepuszczalnosci naczyc krwionosnych, a rutinoscorbin je uszczelnia, efekt-katar w lecie mam o wiele mniejszy :)

Gość Agniewicz
uwazaj------> dzięki:)

Gość gość
a czy można równocześnie przyjmować rutinoscorbin i wit. c ? :)))))))))))))))