Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manaja

jak przyspieszyc porod??

Polecane posty

Gość manaja

Jestem po terminie.

Gość pij herbatke z malin
seks

Gość manaja
A dlaczego akurat z malin?

dużo poruszaj sie a najlepiej robi przejażdżka po wartepach i dzurach smaochodem :)

Gość pij herbatke z malin
bo maliny maja dzialanie ze powoduja skurcze macicy

Zacznij robić przysiady, oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Taką radę dostała moja znajoma od położnej i poskutkowało:)

Gość rób przysiady
pomaga:)

Gość manaja
niestety nie mam mzliwosci w tej chwili na te wertepowa przejazdzke:) Jeszcze jakies pomysly? poradzcie cos.

a jak długo jestes po terminie? nie chce cie straszyć ale moja znajoma tez tak miała i już wody były zielone, zanieczyszczone troche zatruło to dziecko

a jak długo jesteś potym terminie? widać jeszcze nie czas...poczekaj spokojnie...albo poradż się lekarza.Myślę że to bezpieczniejsze niz domowe wynalazki

Gość manaja
tydzien.gin twierdzi ze dziecko jest ok,gotowe na swiat, no i jeszcze nie ma coa sile go wypychac.ze jak w ciagu tygodnia nic sie nie zmieni to wtedy pomyslimy.ale to takie rutynowe podejscie jak dla mnie.

Gość manaja
wlasnie zaparzylam te herbatke.

Gość manaja
od wczoraj mam takie gesciejsze uplawy,bialawe.ale to chyba nie czop.

trzop jest podbarwiony krwią lub po prostu krwisty,a co do seksu to faktycznie pomaga.............

Gość manaja
ok,herbate malinowa juz pije , meza zaangazuje wieczorem :) Jeszcze jakies propozycje?

manaja spokojnie,bo za chwilę będziesz biegac wkoło domu,jeździc po wertepach,pic różne specyfiki i jeszce seks uprawiac,zobaczysz cosię bedzie działo po tej herbatce,nie rób wszystkiego naraz...........

Gość manaja
no i w tym pedzie nie zauwaze ze urodzilam:))chyba masz racje.

Gość szukam pilnie
ja tez polecam przysiady

nie herbatka z malin tylko napar z lisci malin powoduje skurcze macicy

ja wybrałam się na zakupy i biegałam z brzuchem przed sobą i wanienką pod pachą po całym supermarkecie i po powrocie ze sklepu odeszły mi wody... tydzień przed terminem..

ja ostatnie dni spedzalam bardzo aktywnie,a mimo to nic sie nie działo:) miałam wywoływany poród 5 dni po terminie czego nie polecam.Z samego porodu nie mam złych wsponień czy urazu-moglabym to przejsc jeszcze raz,ale samo wywoływanie darowałabym sobie..

seksem owszem ale musi byc wytrysk spermy do pochwy nazywajmy rzeczy po imieniu bo sperma działa na skurcze macicy w ostatnich 2 tygodniach ciaży

Gość idz powiesic pranie
moja kumpela powieszala dobre kilka tygodni przed terminem i tej samej nocy pojechali do szpitala. wiem ze rece do gory to niebezpiecznie ale nie kazdy ma sie kim wyreczyc w powieszaniu prania np;) powodzenia.i nie lam sie opoznionym teminem moja siostra przenosila obydwie ciaze i nawet po tych 2 tyg dzidzia nie chciala wyjsc i musieli przebijac..ona mysli ze to byl blad w obliczeniach terminu. tak tez moze sie zdazyc:) pozdrawiam

Gość Aż włos się jeży na to co
wypisujecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawa jestem czy same sobie też byście to doradziły???? Skoro jeszcze nie urodziła to nie czas. A tymi domowymi sposobami to mozesz niechcący sobie i dziecku zaszkodzić. Dziewczyny opanujcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to skąd biorą się zielone wody płodowe? skoro jeszcze nie czas na poród to nie powinno ich być, bo to nie jest naturalne... a po co te cesarki na okazję niewspółmierności matki i dziecka? skoro nie może urodzić sama to może niech umrze bo to nienaturalne żeby miała dziecko ta , która nie jest w stanie rodzić?... zgadzam się z Tobą w tym że czasem ciąża trwa dłużej niż wyliczył ginekolog i to jest naturalne, ale czasem ciąże trwają dłużej niż to jest właściwe - w danym przypadku - i tego terminu właściwego my nie umiemy określić, ani my - matki, ani lekarze. już w starożytności stosowano sposoby na przyspieszenie porodu, to kolejna prawda, czy słusznie? to można rozwazyć tylko w odniesieniu do konkretnej ciąży - w jednym słusznie pomagano naturze, w innym popełniono nadużycie myślenie że natura jest absolutnie doskonała jest tak samo niewłaściwe jak generalizowanie w drugą stronę

Gość Doti39
Jezeli ogulnie czujesz sie dobrze i czujesz ruchy dziecka to nie ma co cudowac. Moja pierwsza ciaza byla przenoszona 2.5 tygodnia - urodzil sie zdrowy i duzy syn, druga byal przenoszona 1.5- zdrowa i duza corka. Jak bedzie czas to samo sie zamelduje . Jedno co moge poradzic to dlugie spacery i duzo sexu jak mozesz i masz ochote. Pozatym natura zrobi swoje. Zycze powodzenia

często w opowieściach przedporodowych pojawia się mycie okien, szorowanie podłogi na czworakach itp - znaczy sie ruch intensywniejszy. Ja umyłam górne szafki w kuchni - jak sobie teraz pomyślę, coby było gdybym spadła z krzesła....nie radzę :)

trzeba z rozsądkiem, nie radzę wyciągać rąk do góry - ryzyko niebezpiecznego naciągnięcia nadwyręzonych mięśni , ani skakania, bo łożysko może się odkleić, ale ruch i seks - jak najbardziej, chyba że jest przodujące łożysko, z rozsądkiem dziewczyny, pogadajcie z lekarzem, on zna Waszą sytuację i poradzi

Gość Wiosna popieram
seks jak najbardziej ...zreszta jest polecany przez samych lekarzy ..tak jak schody ..

Gość manaja
pilam herbatke, seksilam sie i nic.poradzcie cos, bo zwariuje.nie wiem co sie dzieje w mojej glowie , poprostu nie moge juz dluzej byc w ciazy!nie jestem jakas wyrodna matka, sama nie wiem co sie ze mna dzieje...