Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziaja creem

poszukuje. prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ziaja creem

czy jest mozliwosc zapisania sie do psychologa na darmowe wizyty? nie mam pieniedzy, a bardzo potzrebuje porady profesjonalisty:( jestem studentka, otrzymuje stypendium socjalne, ale i tak nie starcza mi na oplacenie psychologa. czy ktos zna odpowiedz na moje pytanie?

Gość ziaja creem
dziekuje. czyli w przychodni moge znalezc takiego? bo niestety ale w mojej nie ma psychologa. czy to znaczy ze musze sie przepisac do innej przychodni?

to jednak nie pomogę, nie ten obszar pogotowia psychologicznego :D

Gość jumi
Zazwyczaj w przychodni lekarzy rodzinnych nie ma psychologa,wtedy należy zapytać się lekarza pierwszego kontaktu gdzie można się udać,która przychodnia będzie dla ciebie najodpowiedniejsza.Nie musisz się przepisywać.Są też przychodnie studenckie(może do takiej należysz)i w niej powinien być psycholog ,psychiatra jeśli nie to zapytaj w przychodni tej gdzie przyjmuje ich psycholog.

Gość ziaja creem
to do mnie chyba bylo:) jestem ze szczecina. "moze pomoge"- dziekuje za odpowiedz.

Gość ziaja creem
jumi, dzieki bardzo. nie wiedzialam, ze mozna sie zwrocic do przychodnii studenckiej w sprawie psychologa. sadzilam ze oni sa od wystawiania zwolnien;) to by mi bardzo ulatwilo sprawe.

Gość jumi
Każda przychodnia studencka powinna mieć psychologa i psychiatrę.Oni też wystawiają zwolnienia,stres i tak dalej ale też leczą:)W każdym razie są psychoterapeuci,którzy przyjmują na NFZ.

Gość ziaja creem
dziekuje Wam serdecznie za pomoc. naprawde te informacje mi sie przydadza, a troche wstydze sie pytac wsrod znajomych:( moze pomoge--- jestes ze szczecina? dobrze wiedziec:) pozdrawiam

Gość jumi
A ja kiedyś mieszkałam w Szczecinie,dwa lata,jednak cieszę się,że mnie już tam nie ma(bez urazy)...Mieszkam 500kil dalej...

do 21 roku życia możesz chodzić nawet na bezplatna terapie - a psycholog, psychiatra - przyjmuje za darmo, tylko niestety trzeba czekac dlugo na wizyte. znajdz w swoim miescie poradnie zrowia psychicznego i popros lekarza 1 kontaktu o skierowanie.

Gość jumi
Po 21 roku życia też można chodzić na bezpłatne terapie.

Gość ziaja creem
moze pomoge--- moge poznac nazwisko tej lekarki? znam jedna pania psychiatre i kiedys, gdy mialam fundusze chodzilam do niej, ale nie znalazlysmy wspolnego jezyka.w zwiazku z tym zrezygnowalam. jumi--- ja tez nie zachwycam sie szczecinem, ale coz. mam nadzieje kiedys sie stad wyniesc, ale na razie to marzenia.

Gość dorcia12lat
wiesz ja mam taki sam problem ,ale ja to dlatego ze strasznie nerwowa jestem,wczoraj udezyłam swojego meza,dzis jest w szpitalu,musze chyba isc do lekarza:( bo juz mam dosyc,mysle o smierci,juz sama nie wiem co mam robic:( wydaje mi się że juz nic wiecej nie spotka mnie w moi zyciu;( wszystko mi się nie udaje,moje jedyne dzieko ostatnio zmarło(wpadło pod samochód) wiesz nie masz sie czym martwic przy moich problemach Twoje to pikuś:D całuski powodzenia Twoja Dorcia:*młaaaaaa

Gość ziaja creem
moze pomoge- w takim razie to ktos inny. ja chodzilam do dr Kramarz, jesli mowi Ci cos to nazwisko. dosc szorstka w obyciu, malo slucha i dosc szybko daje recepte na finski prozac:o dlatego nasza wspolpraca sie nie ulozyla. teraz niestety juz nie moge sobie pozwolic na platnego specjaliste. ale ciesze sie, ze Ty i Jumi mi pomoglyscie. mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie:)

Gość jumi
Dużo dobrego samopoczucia ci życzę oraz pozbycia się tych wszystkich problemów,które cię dręczą.🌼

Gość ziaja creem
dzieki Jumi, przyda sie.obym Tobie tego nie musiala zyczyc- wierze ze juz tak masz:) moze pomoge--- o dr Rajczyk tez slyszalam wiele dobrego. finski prozac to taka lagodnejsza wersja oryginalu. ma delikatniejsze dzialanie, ale kosztuje troche wiecej. dostalam recepte, zrealizowalam, ale po krotkim braniu odstawilam. nie chcialam lekow, ale pomocy w postaci rozmowy. poniewaz tego nie otrzymalam, wiec zrezygnowalam. sadzac po Twoim zadowoleniu, Tobie ta pani dr nie kazala lykac na wstepie "poprawiaczy humoru":)

Gość ziaja creem
ojej, przykro mi, ze musialas brac leki. w takim razie bylas w duzej potrzebie. ja sie balam takich lekow:( mam nadzieje, ze teraz juz nie wpadasz w dolki, odkad zakonczylas wizyty u tej lekarki. jesli dostane sie do psychologa to licze na to, ze mi definitywnie pomoze w "oczyszczeniu". ale nigdy nie wiadomo na kogo trafisz- szczegolnie, gdy chce sie uniknac platnosci:)

Gość jumi
Często pacjent powinien być leczony przez psychiatrę i psychologa równocześnie.Psychiatra leki a psycholog rozmowa.Często leki są potrzebne.Ja też niestety musiałam je brać,prozac nie ale inne.Jednak są psychiatrzy,którzy nie zaniedbują rozmów.Tylko ciężko o dobrego lekarza czy psychologa,bardzo ciężko... Ale damy sobie radę...ja w każdym razie zamierzam...:)

Gość ziaja creem
hmm, chcialabym, zeby mi sie poszczescilo... no w najgorszym wypadku pozycze od kogos pieniadze na specjaliste. dziekuje jeszcze raz za pomoc. znikam na pozna kolacje. jestes bardzo mila, ze poswiecilas mi tyle czasu:) 🌻 pozdrawiam serdecznie

Gość jumi
Ja zrezygnowałam z jednego i drugiego bo mnie dołowali.Trzeba też sobie samemu pomagać.Jednak rzeczywiście psychiatra moim zdaniem jest bardziej przydatnym,leki też mi pomogły bo było zle i bez nich nie dałabym sobie rady tzn,mój organizm.Zależy od problemu.Psychiatrzy i psychologowie też ludzie i też mają swoje ułomności i często sami sobie powinni najpierw pomóc:)