Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pech

dlug!

Polecane posty

Gość pech

powiedzcie mi prosze czy mieliscie kiedys poblem z komornikiem? wszedl komus na pensje??? jak postapowac w takiej sytacji???

Gość nic nie zrobisz
oka nie wymniesz trza płacic i juz

Gość pech
wiem, ale czy mozna to przejsc lagodnie? czy mozna sie jakos dogadac z komornikiem?

Gość nic nie zrobisz
watpliwa sprawa ,zostawi ci tylko tyle co aby z głodu nie zdechnąc a reszte skasuje

Gość pech
zdaje sobie sprawe, ze to nie zarty! ogolnie komornicy sa uwazani za ludzi bez serca czy nie ma naprawde nikogo z malenka chociaz cieniem wyrozumialosci?

Gość komornik serca nie ma
ma 10 lat na to zeby np przejąć konto jesli kogos oszukałes to ja ci zycze zeby jak najszybciej wlazł na twoje

Gość pech
nie, nie chodzi o oszustwo! chodzi o kredyt z banku - brak splat i teraz przejal to komornik moj blad - teraz trzeba za to zplacic!!!! troche sie boje.....

Są dwa wyjścia: albo zapłacić całość zaległości przelewem na konto podane w zajęciu pensji albo iść do komornika sądowego i podjąć próbę dogadania się - zadeklarować dobrowolne wpłaty comiesięczne - choć wątpię, aby komornik odpuścił pewny grosz z wypłaty na rzecz niepewności jaka wiąże się z wpłatami dobrowolnymi.

Gość pracuje w firmie
windykacyjnej. Wyglada to tak, z komornikiem raczej sie nie porozumiesz, bo od tego byla wlasnie wczesniej firma windykacyjna, komornik ma prawo ci zajac 60 procent pensji, bedziesz tak dlugo miala zajecie komornicze az oddasz caly dlug plus odsetki i koszty komornicze ktore sa niemale. Nie mówie juz o wstydzie w firmie i utracie zdolnosci kredytowej, wiec lepiej pozycz od kogos i splac calosc

Gość pech
wlasnie, tylko nie mam zabardzo od kogo pozczyc - wlasciwie zebrac takiej sumy.... :( ale musze dzialac!!!!

Gość partyzant
a jakie jest minimum ktore musi ci zostawic na zycie?

Gość partyzant
wiem ze mozesz dogadac sie z bankiem , oni ida na takie ustepstwa , rozlozyc dlug na raty...zglaszasz sie do nich i piszesz podanie...

Gość a to pech
spruboj sie dogadac z komornikiem. wiele zalezy od tego jaki masz dlug no i jakim czlowiekiem jest ten komornik. powodzenia:)

Gość partyzant
jesli pokazesz im ze chcesz splacic dlug bank nie bedzie robil problemow ale musisz takze splacic odsetki karne i kase za egzekucje komornicza...jesli powiesz im ze chcesz splacic to bez problemu powinni ci rozlozyc na raty,,,

minimum jakie musi Ci zostawić komornik to tzw. minimum socjalne - nie orientuję się ile ono w tej chwili wynosi. Natomiast na \"dogadanie się z bankiem\" w tej chwili jest już za późno.

Gość partyzant
mysle ze nie mialem taka sytuacje nawet po wyroku sadowym rozloza ci na raty bo np. jesli masz dlugu 2000 a zarabiasz 600 zl to co masz zrobic? nie bedzie cie stac na zaplate od razu takiej sumy, jesli nawet nie masz od kogo pozyczyc...bank rozlozy ci na raty z mysla ze oddasz te pieniadze to ini tak kalkuluja na raty a dostana a nie calosc od razu bo jesli nie masz to nie odzyskaja tej kasy

Gość pech
no wlasnie, slyszalam wiele o komornikach.... a czy wiecie od jakiej sumy dlug dla komornika jest fajnym kaskiem sa w ogole takowe?

Gość partyzant
niewiem. ale nie idz do komornika tylko do banku lub innej instytucji w ktorej jestes zadluzona....komornika zostaw na pozniej

Gość pech
ale sprawa jest juz w rekach komornika.... mam stracha!!!! mysle, ze komornik tez czlowiek i jakos idzie sie z nim dogadac?

Gość partyzant
pewnie ze mozna sie dogadac z komornikiem on tez ma chyba serce ...chociaz roznie to bywa...ale nie unikaj kontaktu z nim przeciez nic ci nie zrobi...nie zamknie , nie zbije. nie ugryzie....to tez czlowiek

Gość pech
wlasnie, juz pozno, trzeba placic za bledy! musze sprobowac!!!! te problemy finansowe!!!!!!!

Gość pech
mam strasznego dola przez tego komornika, ale to jest sprawa do przeskoczenia prawda? chce pocieszenia! czy ktos borykal sie z takim problemem??? i jest juz po?