Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .zawiedziona

MOI RODZICE NARZUCAJĄ MI...

Polecane posty

Gość .zawiedziona

DO KTÓREJ SZKOŁY MAM PÓJŚĆ !! 😡 jestem w ostatniej klasie gimnazjum. mama ciągle mnie pyta do jakiej szkoły mam zamiar iść po skończeniu gimnazjum. odpowiadałam zgodnie z prawdą, ze jeszcze nie zdecydowałam. w koncu dzis, gdy po raz enty padło to pytanie powiedziałam, gdzie chciałabym się uczyć i...moja mama powiedziała ze" nie ma mowy" ! 😡 ubzdurała sobie ze mam isc do najlepszego liceum w moim mieście, ze tak zadecydowała, i ze "muszę się z tym pogodzić! do tego gdy przekonywałam ze szkoła którą wybrałam jest dobra, strasznie sie denerwowała! no kurde to ja sie ucze czy ona?! to po co mnie wogóle pyta gdzie chciałabym się uczyć skoro bedzie i tak jak ona zechce! mam nadzieje ze mnie tam nie przyjmą i bede miala swiety spokoj. moja srednia zawsze wynosi okolo 4,75 ale nie mam ambicji zeby zakuwać dniami i nocami. fak...

Gość rodzice chca jak najlepiej

Tak czy inaczej, skladasz papiery w 3 miejscach. O rezultatach mame jedynie informujesz ;)

.zawiedziona - nie pozwól rodzicom wybierać za siebie postaw na swoim, w przeciwnym razie będziesz miała przesrane trzy lata zycia :O

Gość .zawiedziona
no niby tak ale to troche bez sensu! to moze niech jeszcze mi narzucą na jaki profil mam iść! najlepiej na taki, którym sie wogole nie interesuję.

Gość U mnie
było poobnie rodzice wybarli ja chciałam zupelnie coś innego dzisiaj jestem im bardzo wdzieczna

Gość .zawiedziona
kafe*, idiotka: już widze jak sie bedzie darła jak dostane sie do innej szkoły 😠

ale glupia mamulka, to ty sie masz uczyc nie ona.....postaw na swoim, idz gdzie chcesz, mamuska niech cie w nos pocaluje..

Gość rodzice chca jak najlepiej
ze pytaja, jak sami z gory wiedza- to fakt,ze niekonsekwencja I tak beda cie namawiac do najlepszego LO. a jak sie dostani\sz to im bedziesz wdzieczna, bo bedziesz tam miala fajniejsze towarzystwo i nauczycieli. Nie buntuj sie, bo akurat w tym wypadku nie warto .

Ale co bedziesz mogla na to, ze konkurencja okaze sie silniejsza?.. ;)

Gość .zawiedziona
rodzice chca jak najlepiej - gadanie...szkoła to szkoła i tyle.

Gość KarolinaLO
ja poszlam do renomowanego (ciekawee w ktorym miejscu:/) LO w miescie bo tak mama chciala. teraz zaluje... 4LO w gorzowie wlkp to szajs!!!!

Gość ja miała to samo
tylko mi matka wybrała kierunek studiów i powiedziała ten albo inny

rodzice chca jak najlepiej - tak, tak i żeby zbytnio nie odstawać ocenami od najlepszych - bo mamusia nie zniosłaby tego, że jej córeczka np tylko na dopalaczach - szybko sięgnie po wspomagacze ....:O:(

Gość Ela bnb.
Mojemu synowi widzialo sie swego czau Techn. zywienia,ojciec zasugerowal energetyka w WALBRZYCHU,dzisiaj studjuje we wrocku na Politechnice informatyke i elektronike,widzi dla siebie perspektywe.Tobie tez zycze trafnego wyboru i moze jednak posluchaj co maja ci do zasugerowania rodzice, a noz maja racje.

Gość .zawiedziona
tym bardziej, że moi rodzice strasznie sie natrudzili przy wyborze liceum dla mnie...najlepsze w mieście i tyle :o

Gość Myśle...
..ze Twoi rodzice zaspokajają w ten sposób swoje ambicje :p nic nato nie poradzisz jestes na ich garnuszku ....

Gość .zawiedziona
ciekawa jestem jakie oni mieli wyniki w nauce :o przyzwyczaili sie, ze mam same piateczki, a teraz wąty mają :o ale jak patrze na niektórych to widze ze i tak mam nienajgorzej :o znajomy znajomej znajomego dostaje ochrzan gdy złapie jakąs 4 :o:o:o

Gość zakręt
warto jeszcze nad rodzicami jeszcze "popracować' , choć z tego co mówisz, to szanse na sensowny dialog oscylują w granicach zera. Jeśli będziesz zmuszona ustąpić, to nie pień się, tylko postaraj się znaleźć dobre strony tej sytuacji. Najlepsza szkoła w mieście jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;-) W przyszłości może okazać się tylko plusem. Ostatecznie rodzicie kierują się Twoim dobrem myśląc perspektywicznie. Ty jak do tej pory podałaś jako argument niechęć do wytężonej nauki. Przyznasz, że to argument mało chwalebny i jeszcze mniej przekonywujący. Może powiedz coś więcej o swoich motywach?:-)

Gość jolvitttaaa19
To gdzie ty mieszkasz skoro, ze średnią 4,75 mozna myślec o najlepszym liceum w mieście.Przepraszam, ale ja ze średdnią 5,30, i z 92c punktami z egzaminu dostałam się do 3 wybranego liceum i to z listy rezerwowej.Nigdy nie żałowałam, ze chodziłam do dobrego gimnazjum i kończe dobre liceum.Inny poziom towarzystwa, inny sposób myślenia , ubierania i w ogóle.No i teraz mam mature i mam nadzieję dostać sie na wybrany od lat kierunek studiów.Bo po to to wszystko robiłam , nie dla rodziców.Ty to taka dziecinna sie wydajesz.

Gość .zawiedziona
zakręt : to co mna kieruje, to myśl, ze poprostu nie wyrobię w tej szkole. może i zdolne, ale ja leniwe dziecko jestem i nic nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić :o

Gość .zawiedziona
jolvitttaaa19 - to się bardzo cieszę ze wydaje ci się ze jesteś lepsza od innych :o my, ludzie drugiej kategorii, zejdzmy z drogi i pochylmy głowy.

Gość zakręt
rozumiem, a mówiłaś o tych swoich obawach rodzicom? Znam co najmniej kilka osób, startujących w elitarnych szkołach i lecących z nich najdalej po okresie sześciu miesięcy. Okoliczności wylotu należały do średnich przyjemności więc może spróbuj roziców podejść od tej strony. Dla nich to też nie będzie powod do chluby...

Gość jak jestes zdolne i leniwe
dziecko. to nie zawracaj d . nie ma sie co nad leniem litowac. Dobre LO daje lepszy start na studia . a;le jak ci na nich nie zalezy... Durna jestes,ze nie chcesz skorzsytac z pomoicy rodzicow.

Gość mnie-zmusili-do-gimnazjum
najlepszego oczywiście. trułam o tym jak mi zle (chociaz wcale tak zle nie bylo.. ale liczy sie fakt:P) że matka ma wyrzuty do dziś, i jak wybierałam Lo i SAMA PROSIŁAM O RADE nie chciala juz nawet doradzic bo sie bała i mówiła ze jak bedzie zle to bedzie na nią.. w każdym razie najlepiej decydować samemu aletrzeba sie liczyc wtedy z tym ze nie mozesz miec potem do calego swiata pretencji. Hmm proponuje szantażyk mamusi podać: albo Twój wybór, albo teraz opadniesz ze średnią i nawet jakbyś tam stała do wieczora potem to cie z beznadziejnymi ocenami nie przyjmą. Pokaż że olewasz- wkurzy sie, ale może zrozumie. sama niewiem

Gość .zawiedziona
jak jestes zdolne i leniwe: wielka mi pomoc :D też mogę komuś powiedzieć, żeby sie dobrze uczył, poszedł do dobrego liceum i wylądował na dobrych studiach :D gadanie żadna sztuka :D gorzej wykonać :o

Gość Ela bnb.
Oj tak,masz niepowtarzalna szanse. Przemysl.

Gość .zawiedziona
mnie-zmusili-do-gimnazjum - 'głupie' to dla tego typu rozwiązania komplement :o

Gość Ela bnb.
ZAWIEDZIONA- nie dlugo rodzice beda mogli powiedziec ci-juz nie masz obowiazku uczyc sie,ale mozesz sie uczyc.CZY rozumiesz sens?

Gość Ela bnb.
Obys nie musiala ciezko charowac,zeby sie uczyc .