Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kopciszek

TEŚCIOWIE MNIE NIE AKCEPTUJĄ BO POCHODZĘ Z UBOGIEJ RODZINY...

Polecane posty

Gość ..małgorzata..
Własnie, może duzo dostaliście na starcie od jego rodziców i dlatego tak krzywo patrzą na ciebie i twoją rodzinę. Gdybym ja wiele dała,a rodzina z drugiej strony nie poczuwałaby się do pomocy,to pewnie też bym głośno powiedziała, co o tym myslę. Wiem jednak,jak to jest z ubogimi ludźmi,bo osobiście znam rodziny, które faktycznie nie mają pieniędzy i choćby szczerze chcieli wspomóc córkę,czy syna,to naprawdę nie mają z czego,bo im samym ledwo starcza na czynsz. I jest na odwrót,że to dorosłe,pracujące już dzieci,wspierają finansowo biednych,w tych znanych mi przypadkach - niewykształconych rodziców. Miłość jest ślepa, a zakochany chłopak nie zwracał uwagi na majątek (własciwie jego brak) twoich rodziców. Ale w żaden sposób nie usprawiedliwia go to przed wypominaniem tobie po latach rodzinnej biedy. Dobrze ktos wczesniej napisał "widziały gały,co brały" ! Porozmawiajcie o tym. Niech on też pogada ze swoimi rodzicami,by przynajmniej przy wspólnych spotkaniach rodzinnych nie wypowiadali się źle o twoich,bo czujesz się niezręcznie.

Gość a może cię nie akceptują
bo widzą,że nie dbasz o ich syna tak,jakby tego chcieli? Może nie spełniasz się w roli żony (nie wiem, czy matki?) Przyjrzyj się sama sobie,bo może jednak nie w pieniądzach tkwi przyczyna;-)

Gość 23olga
nie daj się pazernym materialistom!

Gość doswiadczona synowa.
do a moze cie nie akceptują Co za brednie.Jezeli ktoś jest wiecznie niezadowolony to nikt nie jest mu w stanie dogodzić.Moja tesciowa wredna do potęgi w zasadzie nigdy nie wiedziala o co jej chodzi,nigdy nic konkretnie nie potrafila mi zarzucić,a i tak mnie nie znosila.

Gość Anna Poznań
Zaniechaj odwiedzin u jego rodziców do czasu aż zmądrzeją i zrozumieją,że źle mówienie o Twoich rodzicach jest nietaktowne i świadczy o ich bardzo niskiej kulturze. Ponadto gdyby w moim kierunku padały gorzkie słowa dlatego,że wywodze sie z biednej rodziny powiedziałabym w oczy co o tym sadzę.

Gość sercówka
Bieda nie jest powodem do dumy, ale nie jest też powodem do gnojenia innych tylko dlatego ze są ubodzy,czy wywodzą się z takiej rodziny.😠 Mam zasadę: nie pcham sie tam, gdzie mnie nie chcą, Tobie radze to samo. Ogranicz odwiedziny i tyle. Jesli mąż zaczyna "podskakiwać",to go przytęperuj i nie pozwalaj sobie na tego typu docinki. Miej szacunek do siebie samej, a będą Cie szanować;-)

Gość zmień męża

Gość ewa L.
Z całego serca Ci współczuje bo sama mam takich teściów. Teściu w sumie jest ok, ale matka straszna jędza. Zdarzało sie,że po wizytach u nich w domu wciskała mi pieniądze mówiąc "masz,kup coś Piotrusiowi" (piotruś,to mój mąż,jej syn). To było upokarzające. Nigdy nie wzięłam od niej zadnych pieniędzy co kończyło się srogim spojrzeniem. Nienawiść jaką żywiła w takich chwilach przeszywała mnie na wylot ;-) Któregos dnia sie odwazylam powiedziec co mysle o jej zachowaniu i od tamtej pory mam spokój. Nie znaczy to jednak ze jestesmy przyjaciólkami. Chyba nigdy nimi nie zostaniemy ;-)

Gość kopciuszku nie łam się
wiedz że nie jesteś sama 🖐️ Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile jest tak traktowanych synowych nie tylko wywodzących się z biedniejszych domów. 😡

Gość matka żona i synowa
Miałam podobną sytuację. Zrezygnowałam więc z odwiedzania teściów. Mąż z dziećmi jeździ, ja ani nie zapraszam, ani nie odwiedzam i wcale źle mi się z tym faktem nie żyje.