Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kameleonka 76

jak zatrzymać laktację?

Polecane posty

Gość kameleonka 76

chcę już skończyć karmienie córeczki ,jak zatrzymać laktację?

Gość szałwia
zależy jak bardzo jest nasilona jeżeli nie bardzo to powinno wystareczyć picie dużej ilości herbatki z szałwi, przewiąż sobie bandażem elastycznym piersi, i bierz chlodniejszy prysznic, a jeżle laktacja jest dosyć mocna to idx do lekarza i poproś coś na zasuszeni będzie to np Bromergon lub bromocorn, tylko przez pierwsz dwa dni jest po nich kiepskie samopoczucie, nawet omdlenia, więc zaplanuj aby ktoś tego dnia był cały dzień w domu powodzenia

Gość porada
Ja po urodzeniu córeczki,która spedziła w inkubatorze bardzo długi okres zycia nie mogłam karmic piersia,wiec miałam spalany pokarm,poprostu okłady na piersi z kwasnej wody i obwiazywanie bandazem. Kilka dni i pokarm zanika:)Nie polecam chłodniejszych pryszniców,mozesz sie tylko nabawic zapalenia piersi a wtedy ból jest okropny.

Gość asiol
jak chcesz szybko to idziesz do lekarza po tabletki, tylko wtedy juz absolutnie nie można karmić malucha, są 2 rodzaje tabletek, jedne droższe, drugie tańsze, po tych tańszych faktycznie można się źle czuć, ale że omdlenia to chyba przesada, żadna matka wychowująca dziecko nie może sobie pozwolic na omdlenia, po prostu lekarz to Tobie porządnie wytłumaczy, tam trzeba dość do brania 2 tabletek i zaczyna się od połowy potem za 2 dni cała potem 1,5, ja dokładnie nie pamiętam , bo u mnie obyło się bez... po prostu zaczęłam małą przystawiac coraz rzadziej, 1 na dzien i raz w nocy, potem raz na dobę, potem co 2 doby i po 1,5 miesiąca samo zeszło :) idź do lekarza i dokładnie wypytaj, i tak musisz iść bo te leki sa na receptę pozdrawiam

Gość debet
ja już drugi raz podchodzę do zatrzymania laktacji i bez skutku. Dwa, trzy dni nie mam pokarmu, później znów wraca. Brałam za każdym razem Bromergon - parszywe świństwo. Czuję się po nim jak obłąkana; mdłości, zawroty głowy, ból brzucha - tragedia. A pokarm wciąż jest!!!!!!!!

Przestań karmić i używaj wkładek laktacyjnych. Po dwóch dniach pokarm powinien zaniknąć. Wkładki powinny być dobre jakościowo aby wchłaniały pokarm. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.