Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filemonka

z rudego na blond!!!

Polecane posty

mam pofarbowane włosy na rudo.miałam juz rózne odcienie tego koloru.naturalny mój kolor to ciemny blond.czy ktoś próbował \"zejść\"z tego koloru(farbowanego)?w sensie wrócić do swojego?byłam u fryzjera i powiedział,że albo czekamy aż odrosną moje i kładziemy jaśniejszą farbę albo dekoloryzacja(!!!).znacie jakiegoś dobrego fryzjera w warszawie,który farbując moje włosy nie sprawi,że staną się one różowe,pomarańczowe lub będą w jakiejś bliżej nieokreślonej barwie?

u mnie fryzjerka nie chciała sie podjąc dekoloryzacji, miałam ciemny brąz a naturalne mam blond. Zrobiłam to sama. Dekolorant z garniera, potem farba w kolorze moim naturalnym. Cięzko było bo miałam odrosty i po dekoloryzacji bylo widac trzy odcienie, rudy na końcach tam gdzie najczęsciej farbowałam, nieco jaśniejszy na odrostach a przy skórze na naturalnych włosach wyszedł jasno żółty. kupiłam tez za jasna farbę i nie pokryła mi tej róznicy. Musiałam znowu farbować! ciemny blond z garniera i jest ok. Do jasnego blondu nie ma szans dojść. Chociaz nie wiem jak sie rudy zdekoloryzowuje.

Mialam ciemny brąz.Postanowilam byc blondyną.Od poczatku tylko farby \"Palette\".Te najjasniejsze.Wyszedl jasny kasztan.Na to dalam E 20.Wyszla marchewka.Na to skandynawski blond.Mam teraz zołty (zloty)blond.Lalkowaty ale ciekawy.Na razie dam se siana.Nastepna farba za miesiac.Wszystkie farby (3)nalozylam w ciagu 2 tygodni. Dlaczego Palette?Bo tylko Palette ma farby rozjasniajace o 4-6 odcieni.

Gość mała_mi23
Witam wszystkie farbowane:) Mam problem nigdy nie farbowałam włosów trwałą farba na początku używałam henny do momentu aż mi fryzjer powiedział, że wcale nie wzmacnia ona włosów a niszczy je. Potem zaczęłam farbować włosy szamponetkami pogłębiając swój naturalny kolor, czasem go przyciemniając. mam kolor naturalny średni brąz a farbowałam włosy na czekoladowy brąz, ciemna czekolada. Teraz zachciało mi się na stałe przyciemnić włosy kupiłam farbę z Joanny Color Naturia - paloną kawę, pofarbowałam włosy i okazało się, ze ten odcień jest dla mnie trochę za ciemny. nie znam sie na farbach więc napiszcie mi jak ten kolor rozjaśnić, a może sam sie zmyje i jak wrócić domowymi sposobami do jaśniejszego odcienia włosów. Ścinanie nie wchodzi w grę ponieważ na kilka miesięcy mam ślub i zapuszczam włosy na jak najdłuższe się da. ratujcie niedługo mam wesele przyjaciółki muszę z tym coś zrobić. czy nałożenie jaśniejszego odcienia farby coś pomoże?? pomocy:)

Gość Katka20
witaj Mala Mi, nie wydaje mis ie zeby nalozenie jasniejszej farby cokolwiek dalo, mozesz udac sie do fryzjera albo poprosic kolezanke zeby zrobila ci jasniejsze pasemka, to napewno rozswietli twoje wlosy i sprawi ze beda jasniejsze. do pasemek uzyj rozjasniacza z Joanny i powinno byc ok. P.s ja slub rowniez mam niedlugo i zchodze stopniowo do blodnu z czarnych. Uzywam do tego rozjasniacza JOanny i forb i efekt jest zadowalajacy:)

jak Ci idzie schodzenie z czarnych na blond? ja wlasnie mam czarne i chcialabym miec znowu brazowe tyle ze mam ten vzarnowo-brazowaty odcien ciagle i nie wiem jak calkowicie pozbyc sie tego czarnego ;) kiedys wiem ze po kazdym umyciu stosowalam taki rozjasniacz i spryskiwalam tym wlosy 9tak trzeba bylo robic0 i calkiem wlosy sobie zniszczylam tym wiec boje sie uzyc ponownie rozjasniacza. Co ty polecasz?

Witam ;) Jakieś rok temu miałam piękne włosy o kolorze ciemny blond, nie wiem co mnie wzięło i zaczęłam farbować je. Po jakimś czasie zaczęły mi się robić rude włosy, takie wyblakłe :/ . Próbowałam już farbować, kupując farby o kolorze blond, ale nic z tego ! To mi w ogóle nie łapie, dalej mam jakie mam, np. wczoraj kupiłam sobie farbę z Garniera Jasny Blond i tylko odrosty znikły, a reszta włosów taka sama jaka była na początku. Co ja mam zrobić, żeby uzyskać swój naturalny kolor ((Ciemny)Blond)) ? Rozjaśniaczem ? Czy jak ? Nie mam pojęcia . Pomóżcie ;) ;)

Gość zelunia90
Mam problem mialam robiony balejaz blond z brazem potem pomalowalam po calosci popielatym blondem i nastepnie superjasnym blondem z palet i brazowe powychodzily mi rude kolezanka troche mi te rude rozjasniaczem zamalowala ale wygladam okropnie jak moge zjesc do ciemniejszego blondu?;( prosze o pomoc...

Gość clov-d
na balejage nieudane czy też odrosty polecam szamponetki. Najlepiej ciemniejsze o ton od obecnego koloru, ladnie wyrownaja wszystkie dziwne kolory do odrosniecia wlosow... innego sposoby aby wszystkie nie wypadly nie ma. Jak odrosna chociaz do polowy to dopiero warto sie zastanowic na rozjasniaczem i krotsza fryzura. Moje wlosy przeszly pierdyliardy roznych zabiegow, teraz zmadrzalam jak garsciami zaczely mi polamne wychodzic... powodzenia zycze wszystkim, dajcie wlosom troche oddechu a zobaczycie jak beda pieknialy :D

Mika7 ja kupuje z joanny i tez rozjasniajacy o 4-6 ;)) wedlug mnie sa nawet lepsze niz te drozsze hehe ;))

Gość inka-wu
mam problem....kilka dni temu miałam włosy farbowane u fryzjera. Wyszło strasznie...bardzo chciałam miec pasemka ciemny blond i jakiś brąz. Swoje włosy miałam już wczesniej farbowane, ale dośc dawno temu, już się zmyło i częściowo odrosly mi włosy więc dałoby radę. Niestety fryzjerka się uparla że tak się nie da. Zaproponowala mi brąz położony na całości.....nie wiem co ona zrobiła alę wyszedł mi okropny rudy odcień, do tego mocniejszy na odrostach. Po prostu załamka. Nie wiem czy teraz da się coś z tym zrobic. Czy da się zrobic jakieś pasemka na rudym?Jakie odcienie by pasowały do rudego??? Jestem dośc blada i niby rudy by mi pasował ale nie czuje się w tym dobrze.

Gość porcelanka
To proste! Mam głęboki rudy i też właśnie znowu schodzę na bardzo jaśniutki blond (moje naturalne to jak platyna). Jak to robię? Gdy mam rudę trochę je katuję, ale skutecznie - rozjaśniacz z Joanny "super blond 6-8 tonów). Gdy wysuszę i mam tęcze na głowie, nakładam następne opakowanie rozjaśniacza, gdy zmyję i mam bardzo jaśniutki (takie jak u barbie, ble), to wtedy nakładam jakiś blond, najkorzystniej u mnie wychodzi londa i wtedy mam murowany efekt ładnego, jaśniutkiego, naturalnego blondu :) tylko trzeba pamiętać, że jeśli ktoś nie ma mocnych włosów, to dwa rozjaśniacze i farba w ciągu jednego dnia, to dość drastyczny wstrząs dla włókna naszego włosa. Ale powodzenia ;)

Gość dzikowo87
Ja probując dojść z czerni do jakiegoś ładnego blodnu postanowiłam iść do fryzjera. Okazało się ze żaden nie chciał mi zdekoloryzować - rozjaśnić. Fryzjerka postanowiła brazem z odcienią czerwieni schodzić z czerni... chodziłam tak troche - odrost nieco bardziej ciemno czerwony a reszta czarno bordowa. Wkurzało mnie to już wiec kupiłam dekoloryzator z Chantala wyszedł naturalno - czerwony kolor nalozyłam farbe 2 tony jaśniejszą wyszedł "jelonkowy" ale odrosty jaśniejsze o sporo. Za to wlosy po chantalu miałam cudowne - przestaly wypadać i wogole lux. (pewnie mi siarki brakowało). Potem jakos po miesiącu postanowiłam rozjaśnić oczywiscie profesjonalnymi środkami. Zrobiłam 2 rozjaśniania pod rząd i wyszedł marchewkowo blond (wiadomo po czerwonym pigmencie nic lepszego nie uzyskasz szybko). Po tygodniu powtórzyłam rozjaśnianie 2 razy kąpielą rozjaśniającą i poza lekko rudawymi końcówkami ale leciutk reszte mam ładny blond. Teraz troche poczekam i nałoże farbe 9/03 chantala. Wszystko teraz robię sama bo uczę sie fryzjerstwa i powiem wam ze da się a moje wlosy wyglądają nadal zdrowo i pięknie.

Gość SMerfika
Hej Dziewczyny. Mam Czarne krótkie włoski, taki niby bobik. Włosów juz nie farbowałam 3 miesiące, mam odrosty 3 cm. Chcę bardzo blond. Ogólnie to chciałam przeczekać aż odrosną mi moje i wtedy nałożyć farbę, ale musiała bym czekać minimum rok, jak nie więcej. Co mi doradzicie ?

Gość Wakaa
-SMerfika- a masz swoje naturalneee czarne, czy może malowane?

Gość Daruśqa
Mała mi słuchaj kup sobie szampon przeciwłupieżowy i myj nim głowe on troszke wypłukuje farbe ale potrzebna cierpliwość a jesli to nic nie da to do fryzjera i odbarwić o 1-3 tony w zależności ile jest zaciemny twój kolor myśle że wystarczy rozjaśniacz z oksydantem 3% lub 6% ale 3 powinien starczycz no i z pół godziny siedzenia albo 15 minut i nastepnie kolejną farbe nałożyć inaczej nie rozwiążesz tego problemu chyba ze będziesz czekała aż ci odrosną twoje włosy. pozdrawiam

Hej dziewczyny znacie moze jakas dovr fryzjerke ktora moze mnie z rudeggo na blond wyprowadzic;p? nie chce za bardzo schodzic na blond pasemkami bo balagan na glowie ale z 2giej strony boje sie ze po dekoloryzacji beda pomaranczowe co jest calkiem mozliwe;/hmm

Hej dziewczyny znacie moze jakas dovr fryzjerke ktora moze mnie z rudeggo na blond wyprowadzic;p? nie chce za bardzo schodzic na blond pasemkami bo balagan na glowie ale z 2giej strony boje sie ze po dekoloryzacji beda pomaranczowe co jest calkiem mozliwe;/hmm

Gość wakaa
powiem Ci tak... każda fryzjerka sie podejmie zejścia z rudego na blond :) Ale Uwaga :D!. Jeśli będziesz chciała po rudym mieć włosy jaśniejsze no to niestety... nigdy nie uzyskasz efektu 'czystego' blondu. Zawsze będzie wyłaził odcień rudego. Niestety. Nie zniwelujesz tego odcieniu. Rudy to mocny pigment :|

Gość bvfjkvfbghj
Powiem tak moje naturalne wlosy to cos w rodzaju mysiego blondu,z tego co pamietam. Juz dlugi czas wlosy farbowalam co miesiac od rosty na czarno przez okolo 8 lat,az przyszedl taki dzien dokladnie wrzesien 2011 i postanowilam pojsc do fryzjera aby sciagnac kolor.Najlepsze bylo to ze to byl taki impuls mialam wolne mowie ide pochodze po paru salonach popytam ale mi zalezalo na czasie zeby to zrobic dzis i udalo sie w ciagu tego samego dnia a spedzilam tam chyba z 4godziny fryzjerka rozjasnila mi wlosy.Wyszly czerwono-brazowe.Oczywiscie rozjasniacz a pozniej dobrala odpowiedni kolor z braz z czerwienia.Po okolo miesiacu juz sama kupilam saszetke rozjasniacza ten proszek loreal + wode z joanny i kolezanka mi nalozyla ten rozjasniacz pozniej farba loreal jasny blond,powiem wyszlo niby dobrze gdyby nie te koncowki,poznie znowu rozjasniacz z sayoss o7tonow bodajze najmocniejszy + farba sredni blond wyszly cudowne wlosy.Ale oczywiscie znowu mi sie zachcialo jasniejszego zeby te konce byly jasne ale poszlam do fryzjera nie wyszlo tak jak chcialo,fryzjerka sciela mi te konce poprostu wlosy mialam krotkie.Chyba po miesiacu znowu wymyslilam jasny braz z welli a wyszedl jak czarny,minely 2 tygodnie a ja znowu rozjasniacz mimo krotkich wlosow zuzylam 3 opakowania z londy ciezko sie rozprowadzal zasychal szybko na wlosach mama mi robila i na to farba sayoss jasny blond.Teraz w efekcie mam wlosy troszke za ucho,ladny blondzik,robie plukanka jak myje wlosy co 3-4dni sa bardzo zniszczone.Tone odzywek loreal wax,olejek rycynowy.Cement z loreala do prostowania uzywam.Kazdy mowi ze pasuje mi ten kolor i ze ladnie i ze nie widac ze wlosy sa zniszczone,a po umyciu sa ja guma.ehh.Ale jestem zadowolona,Jak to sie mowi, przeciez odrosna,za kazdym razem to sobie powtarzam.

Gość wakaa
Noo ale naruszyłaś strukturę włosa :/ ja mam rude i nigdy bym na jaśniejsze nie przefarbowała. Too jest tak jak ze smażeniem jajka na gorącym tłuszczu. Keratyna się ścina na włosie pod wpływem mocnych rozjaśniaczy i gorących temperatur. A końcówki miałaś zniszczone i nie chciały Ci się rozjaśniać bo wchłonęły dużo sztucznego pigmentu. niestety. To są uroki farbowania i rozjaśniania. :D Ale fakt. Odrosnąć odrosną ale nie katuj ich tak.:) Odżywiaj i regeneruj:)

Gość Caroline2111111111111
tez wlasnie sobie umyslilam z rudego na jasniutki blond zrobic ,,, tylko nie wiem fryzjerka mi mowi jedna ze balejage ale nie chce wygladac jak smerf jakis rude wlosy i pasemka w kolrze jajo wiec odpada , druga mi mowila zebym kupila sobie farbe blond i kilka razy w odstepach czasowych 3 tyg pofarbowala znowu i rozjasnia sie ,jednak zadlugo trzeba czekac ... mysle nad rozjaśniaczem slyszalam ze z sayosa i joanny sa dobre ? uzywala ktoras

Gość Caroline2111111111111
naturalne mam brazowe , a rude farbowane , mialam juz keidys jasniutki blond i postanowilam znowu wrocic do niego jak to zrobic, macie jakies sprawdzone sposoby ?

Gość aguku
naturalnie mam jasny brazik. rudy kolor wyszedł mi przypadkiem, ale zostawiłam bo bardzo mi sie podobał. i od roku farbuje na 'płomienny rudy' z joanny + dodaje jedno opakowanie jakiegoś jasnego blondu z joanny. na początku miałam tylko refleksy blond, a teraz kolor mi wychodzi coraz jaśniejszy.:) co mi sie bardzo podoba. Niestety odrosty są masakryczne. Raz postanowiłam wrócić do naturalnego i pofarbowałam na 'słodkie cappucino' z joanny ale niestety kolor trzymał sie przez dwa mycia a później wróciły rude

Gość pony.tail
Moje włosy były jasnym blondem na poziomie 10, złocistym, naturalny kolor to taki karmelowy ciemny blond... Bardzo lubię rude włosy i już dwa razy uprzednio miałam po blondzie rude i ładnie się wypłukiwały (równomiernie), a teraz to jakiś koszmar (może dlatego, że mam długie włosy). Ufarbowałam je 2 tyg temu na ciemny blond miedziano czerwony (Majirel 6.46 z 6% oxy) i początkowo byłam zachwycona, ale teraz... Na grzywce i do ucha (górnej części ucha :P) mam bardzo ładny rudy kolor, już nie ciemny, bez czerwieni... a dalej jest gorzej :P wypłowiały truskawkowy blond. Dwukolorowe włosy. Nie mogę na to patrzeć :D i proszę o radę - czy jest możliwość zafarbowania moich włosów na kolor blond (może być naturalny poziom 6-7, nie zależy mi od razu na jasnym), tak, żeby pozbyć się różnokolorowej czupryny? Rudość jest piękna, ale musiałabym farbować włosy co 2 tygodnie, obawiam się, że nie przeżyją. :)

Gość ewkaekm
pony.tail mam ten sam problem :/ tylko, że ja mam wręcz 3-4 kolory na głowie... u samej góry jasny blond, potem pomarańczowo-czerwony rudy, potem średni brąz, a w nim jasny blond pasemek pomieszany ze spranym rudym. mam długie włosy, wcześniej był fajny jasny blond, a mi się zachciało spróbować rudego i po kilku myciach tak głupio mi się sprał :/ nie wiem co zrobić żeby wrócić do w miarę równomiernego koloru (blondu lub brązu - nie wiem co szybsze i łatwiejsze)... Ktoś pomoże?

Gość MalaMi91
Moze ja Wam pomoge :) mialam wlosy typowy bob w kolorze ciemny rudy - jesienny lisv Joanna farbowane od kilku lat. Zeszlam na czysty blond w ciagu 1 dnia:)! Jestem fryzjerka wiec zrobilam to sama. Mam cienkie ale geste wlosy kyore sa srednio wytrzymale. Krok 1. profesjonalny tozjasniacz z oksydantem 9%. efeky na.naturalnym odroscie ciemnym blondzie platyna dalej totalna zolc ale.nie ptzejmujmy sie :) na to farba rozjasniajaca z oksydantem 6% niwelujaca zolty odcien czyli w odcieniach bezu lub popieli efekt platyna + zlote koncowki i na to fsrba w.odcieniu mroznych blondow koncowy efekt - platynka z pieknym naturalnym odcieniem bezu. oczywiscie konvowki ok 2 cm trxeba zciac

Gość gość
Cześć! Mam mega problem. Mieszkam w szwecji a tu fryzjerzy są mega drodzy. Za zafarbowanie moich długich włosów zażyczyli sobie w większości salonów od 1600 do 2000 koron szwedzkich (jakieś 800-1000 polskich złotych) owszem mam włosy do pasa, mój naturalny kolor jest dość różny bo od spodu były brązowe i im bliżej czubka głowy tym jaśniejsze w dodatku plamka (platynowe pasemko). Postanowiłam się pierwszy raz w życiu zafarbować i użyłam farby w kolorze kasztanowego brązu (taka nagła fanaberia). Były piękne, ale gdy zaczęły się spłukiwać po miesiącu miałam nadal brąz od spodu ale mega rudości na wierzchu. Potem znów parę przygód z powrotem do blondu, ale był to ciemny, płaski efekt blondu który na początku był nawet lekko zielony ;P Ale to było w zeszłym roku, potem miałam przerwę bo zaszłam w ciążę i była zagrożona więc mimo że zdania są podzielone, nie ryzykowałam. Ale teraz kiedy jest już PO moje włosy nabrały głupią tendencję do rudości.. Chciałam chłodny odcień blondu, ale jest złocisty i to jest nawet ok, ale cholernie przebija wszędzie rudy poza końcówkami. OTO PYTANIE: CO ZROBIĆ ABY MOJE WŁOSY MIAŁY ODCIEŃ PIĘKNEGO JASNEGO BLONDU BEZ KOMPLETNIE ŻADNYCH RUDOŚCI? BŁAGAM POMÓŻCIE!