Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dog in the fog

SPOSOBY NA NATURALNĄ REGULACJĘ HORMONÓW...

Polecane posty

Mówięnie tabletkom hormonalnym i chce jakośnaturalnymi sposobami wyregulowac hormony. Moim problemem nie są nieregularne miesiaczki lecz troszkę nadmiernego owłosienia, trądziku i przetłuszczania sięcery, włsów... Czy jest możliwe żeby w naturalny sposób przywróciś harmonię w organizmie? :D Zbyt duże szkody wyrządzają tabl hormonalne w organizmie żebym je brała (wiem to z własnego doświadczenia i mnóstwa innych osób, także z tego forum...)

Gość birra
sama sie nad tym zastanawiam ,czytalam ze soja reguluje prace hormonow .Ja tez nie preferuje tabletek hormonalnych,a mam problemy ze skora ,i nadmiernym owlosieniem ...nie wiem ...buu

Gość Axaa
Castagnus. Spróbujcie.

Gość mała wredna wesz
"preferuję" w zdaniu birry zupełnie nie pasuje znaczeniowo , preferować to nie znaczy lubić , tylko woleć , przedkładać nad

Gość badi
wyregulowac okres moga przeprowadzane regularnie glodowki zdrowotne jak i picie soku z noni

Gość ladacoladaco
Picie soku z noni może skutecznie wyregulować nadmiar gotówki w twoim portfelu.

Gość tz
Plantunio....nawet linka nie umiesz wkleic?:classic_cool:

Gość amalia ma
jest sporo regulujących damskie hormony homeopatycznych leków, jak feminon czy mastodynon, myslę jednak, że w przypadku nadmiernego owłosienia to nie jest tylko kwestia estrogenów i progesteronu, więc wydaje mi i sama o tym myślę, że najlepsza byłaby wizyta u lekarza homeopaty. Kiedyś nie chciałam nawet słyszeć o homeopatii, smiałam się z tego, ale wyciagnęłam dzieci z ciężkich chorób, siebie, po wczesniejszej terapii antybiotykowej (5 róznych antybiotyków i sterydy), brałam też kiedyś tabletki anty, to było straszne, jak mi organizm rozregulowały, serce, cisnienie, o rocznej bezpłodności, cyklach 40dniowych nie wspomnę. Jednak do rozsądnego zadziałania potrzebny jest lekarz, który wie, co brać, w jakim zestawieniu, na co.

Gość zaciekawionnna
napiszcie cos więcej o tym castagnusie :) prosze !!

Gość Atomowa_Betty
Hej :) mam ten sam problem. Biore lek Cyclo - Porogynova ale mam juz dosc!!!! :( Co z tym Castagnusem??

Ale czy ten Castagnus minimalizuje jakoś może przetłuszczanie sięwłosów, skóry i problemy z cerą zwłaszcza przed okresem? Bo u mnie nie ma raczej napięcia przedmies. i bolesnych miesiączek... :( Kurcze, może faktycznie wybiore siędo homeopaty,ale ostatnio tyle sięmówi że badania wkazują że to pic na wodę i fotomontaz:D....

dziękuję za linki, poczytam w wolnej chwili na pewno!! Trzeba sięwziąć za siebie i ratować przed chemią :)

Gość evi50
a czy znacie jakiś naturalny sposób na wyregulowanie testosteronu??

Gość bydbydbyd
czytałam w książce o ziołach: " Wloski sa objawem zmian hormonalnych. Sadze ze pomocne byloby popijanie celunduli d2 lub duzo tanszej tinctury calendualae (wyciag z nagietka) produkowanej przez herbapol. Dawkowanie jest nasteujace: dwa razy dziennie po 50 kropli. Funkcjonowanie jajnikow poprawia zazywanie mieszanki ziol: 50g jasnoty bialej, 50g koniczyny bialej, 100g nagietka. Ziola zemlec z cukrem, zazywac 2 razy dziennie po 1 lyzeczce, popic ciepla woda. Mozna rowniez stosowac na podbrzusze klady z kapusty. Doraznie moze pomoc woskowanie, lub pasty cukrowe ktore wykonuje sie w gabinecie kosmetycznym. Takze akupresura tu bedzie pomocna. Zielarstwo jest dlatego skuteczne, ze leczy glebokie przyczyny, nie zas skutki."

Gość bydbydbyd
Prosze napiszcie czy cos wam pomogło, ja próbowałam ta tincture, rzeczywiscie, działa, tyle ze ta moja tak smierdzi i nieco sie bałam tak ryzykować i piłam przez miesiac moze 15-20 kropli góra raz dziennie, działa,,,tylko nie wiem w ktora strone, powiedzmy ze wyregulowala mi na jakis czas wielka ochote na igraszki-serio, jak piłam ja to zawsze miałam duzo wieksza ochote, - jakos boje sie jej pic wiecej, wolałabym zasiegnac jeszcze opini kogos , jakiegos lekarza, bo o niej przeczytałam w ksiazce o ziołach. A jak tam Castagnus?? Jakie macie po tym efekty?? Mi najbardziej dokucza to nieco za duzo wloskow, kiedys niepotrzebnie (bylam glupia i za mało wiedziałam) je goliłam, przez co sie wzmocniny i staly ciemniejsze. Nie chce brac hormonow, chce miec dzieci i narazie nie chce z nimi ryzykowac. Moze do endokrynologa powinnam sie wybrac?? tylko boje sie ze oni wypisuja tylko hormony- macie jakies doswiadczenia?

Gość olej z wiesiolka

Słyszałam, że picie mięty obniża poziom androgenów, które są odpowiedzialne za nadmierne owłosienie, przetłuszczanie się cery i włosów. Nie jest to żadna ściema, mówili o tym w Teleexpresie, że odkryli to jacyś naukowcy.

Gość siemie lniane

Gość ciekawe...
"Nadmierne owłosienie? Polecamy herbatę miętową" "Dane opublikowane w piśmie Phytotherapy Research wskazują, że wypijanie dwóch kubków herbaty miętowej przez pięć dni może obniżyć poziom androgenów u kobiet z hirsutyzmem. Obecne metody terapii opierają się albo na doustnych pigułkach antykoncepcyjnych, albo na takich lekarstwach, jak spironolakton, które nie dopuszczają do tego, by ciało zareagowało na androgeny. Najnowsze badania wykazały jednak, że mięta może być dobrą naturalną alternatywą dla pań z łagodnymi objawami — mówi profesor Mehmet Numan Tamer. Testy przeprowadzono na Suleyman Demirel University w Isparcie (Turcja). Napój przyrządzano następująco. Pięć gramów suszonych liści (kopiatą łyżeczkę) zalewano 250 mililitrami wrzącej wody i zaparzano przez 5-10 minut. Naukowcy zdecydowali się właśnie na tę roślinę, ponieważ wcześniejsze badania wykazały, że wyciąg z mięty (Mentha spicata Labiatae) zmniejsza u mężczyzn popęd płciowy. Za prawdopodobną przyczyną stłumienia libido uznano spadek stężenia testosteronu. Potwierdziło to inne badanie na szczurach. Teraz trzeba potwierdzić uzyskane dane i sprawdzić, do jakiego stopnia obniżony poziom androgenów pomaga kobietom z nadmiernym owłosieniem — konkluduje Tamer. Nadmiar włosów występuje na twarzy, klatce piersiowej oraz brzuchu. U płci pięknej niechciane włosy to duży stres. Przez nie panie czują się mniej kobiece i atrakcyjne. Często hirsutyzm występuje rodzinnie. Wiąże się go z maskulinizującym oddziaływaniem androgenów. Anna Błońska"

Gość kadinka
dziewczyny ja duzo naczytalam sie na temat masazu stop. (tzw masaz receptorow) to podobno na prawde reguluje rozne procesy w organizmie...moze warto sprobowac, sadze ze nie zaszkodzi

Gość kadinka
dziewczyny ja duzo naczytalam sie na temat masazu stop. (tzw masaz receptorow) to podobno na prawde reguluje rozne procesy w organizmie...moze warto sprobowac, sadze ze nie zaszkodzi

Gość ja mam 21 lat

Gość oOoOoOo
czy castangus pomaga na nadmierne owlosienie?

w moim przypadku olejek z wiesiolka (evening primrose oil) pomogl. biore od 2 lat: polepszyla sie cera zdecydowanie, (a bylo tak zle ze lekarz zapisal mi minocykline ktora bralam przez miesiac dopoki nie nawalil mi zaladek), okres sie wyregulowal rowniez. Biore rowniez witamine E, B complex i C z cynkiem i jestem przekonana ze ta mieszanka miala cos wspolnego z poprawa cery. jesli chodzi o wlosy to zawsze mialam ich wiecej niz bym chciala i sie z tym pogodzilam i depiluje jak najeta ;)

Gość xxdd1313
jak to zrobic zeby w naturalny sposub usunąc owłosienie? duzo osob sie nasmiewa ze mnie z tego powodu.. Jak usunąc zbedne owłosienie na twarzy.. pomozcie plisss

Gość sasasssassasasasas
dobre pytanie tesh z tym mam problemy

Gość Mozna usunać trwale
owłosienie na twarzy i zrobi to dobrze doświadczona kosmetyczka,powodzenia

Gość xarsa
usuwać włoski z twarzy pensetą, a następnie miejsca te samarować wodą utlenioną 9%-12%

Gość a taka tam
czy któraś z was próbowała pić mięte??? i czy to pomogło na włoski na twarzy???? a co z tym olejkiem z siemienia i tym drugim?? piszcie!! jakie są rezultaty??