Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojkot

dziecko - czy moze az tak grac?

Polecane posty

Gość bojkot

Moja 10-cioletnia sasiadka jest dosc niesmiala. Nie ma wielu przyjaciol i nie jest pelnym zycia dzieckiem. Ale jest bardzo inteligentna i wesola- z rodzenstwem bawi sie na prawde swietnie - wtedy widac ile ta dziewczynka ma energii. Raz w tygodniu z klasa jezdzi na basen, ktorego nie cierpi - nie umie plywac, boi sie wody, upokorzenia przed klasa, ze prawie jako jedyna - nie umie plywac... I co tydzien przed wyjsciem - wymiotuje... jej mama jest bardzo zla, ze ona udaje, na sile to robi, zeby pokazac ze jest chora i zostac w domu... Czy 10-ciolenie dziecko moze wymiotowac na sile z takiego powodu...? mama na nia zawsze po tym krzyczy - a jak ona na prawde sie tak strasznie denerwuje? :(

Gość niestety moze
silne pobudzenie, zdenerwowanie moze prowadzic do wymiotów.....MYśle, ze mama powiina darowac corce wyjscia na basen.......ja tez mialam paniczny strach przed woda, nigdy się nie nauczyłam pływac i zyje i mam się całkiem dobrze. Po co dziecko nasile uczyc ?? Jak bedzie wieksza to zdecuyduje sama czy chce umiec plywac czy nie .....

Gość bojkot
dziekuje - takch slow wlasnie potrzebowalam do dzialania :-) pogadam z mama - w koncu to moja przyjaicolka...