Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kggg

łuszczy mi sie skóra na nosie

Polecane posty

Gość kggg

a jak nałożlę podkład, to już fatalka - wyglądam okropnie, dodam, że używam mleczka do demakijazu, toniku, mało wysuszająego mydła, o co chodzi?

Gość Masz
suchą zle odzywiona skóre do mycia twarzy polevam zele nawilzające soraya krem do twarzy do cery bardzo suchej i maseczki nawilzające oraz zaprzestanie uzywania na kilka dnii pudrów,fluidów etc..... gdy skóra wróci do normy polecam podkłady loreal cashmire

Gość zdecydowanie
no właśnie używam Loreal Cashmere i jeszcze Transluide czy jakoś tak, a najdziwniejsze jest to, że generalnie mam cerę mieszaną i zawsze czoło, broda i NOS mi się świeci, a jednocześnie łuszczy - kto mi to wytłumaczy?

Gość magdaaaaaaaaaaaaaaa
tez tak mam i jak naloze krem to nos jest tlusty i luszczy sie nadal....

Gość E-vie
Witam, mam podobny problem. Z jednej strony w ciągu dnia moja skóra wytwarza dużo sebum: na czole, nosie, na policzkach blisko nosa i brodzie, ale jak nie posmaruję jej po demakijażu kremem to czuję ogromny dyskomfort, bo wręcz się 'ściąga'... A o rozsmarowaniu podkładu bez kremu to już w ogóle nie ma mowy, bo na czole mam przesuszone plamki, na których zatrzymuje się fluid :( Z resztą nawet z kremem też nie ma rewelacji... Słyszałam coś o tym, że oprócz nawilżania na zewnątrz trzeba jeszcze nawilżać skórę od wewnątrz, czyli pić dużo wody. No ja muszę się przyznać, że nie piję zbyt dużo... Jeśli ma ktoś jakieś rady to niech się podzieli, ok? Z góry dziękuję w imieniu nas dwóch :)

Gość bo łój zmienia ph skóry
i zazwyczaj jest zaróżowiona (podrażniona) i się łuszczy.

Gość BBBDDD
TO ZRÓB SOBIE PEELING, A POTEM UŻYJ NA NOC DOBREGO KREMU, DO RANA NIE BĘDZIE PROBLEMU :)

Gość ja tez to mam
z tym nawilzaniem od srodka to bardzo dobry pomysl ! trzeba tez nakladac krem nawilzajacy kilka razy dziennie. mi tez bardzo sie luszczy i rano nakladam gruba warstwe kremu czekam chwilke az sie wchlonie- a to co pozostanie scieram delikatnie szorstkim recznikiem- robie sobie taki delikatny peeling recznikiem. nie wiem czy to dobrze ale dzieki temu przynajmniej pozbywam sie tych skorek :(

Dzięki za rady :) Peeling średnio działa... No właśnie, moja skórka robi się też czerwona po każdym drobnym zabiegu :(

Gość kryniakosz
Ja mam podobne problemy - napiszcie jakie kremy stosujeci epod podkład !!!