Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobić

skaza białkowa u 2latka

Polecane posty

Gość corobić

Mój synek raptem dostał wysypki i okazało się, że to skaza białkowa. Jadł i pił wszystko. Co teraz dawać na kolacje i śniadania? Do tej pory órowały potrawy mleczne i nabiały. Może macie jakieś przepisy? zaqpraszam do podzielenia się tajnikami jak z tym sobie radzić. Czy to długo trwa? Czy są później jakieś tego skutki?

Witam...ja mam Atopowe zapalenie skóry i jak byłam mała rowniez mialam skaze białkową...mialam ropne krostki na calym ciele i wyladowałam w szpitalu. Wyleczyli mnie masciami....pozniej (jako 7 latka) mialam wysypki i pokrzywki pod kolanami...a jak w lato sie kapałam w morzu to az ropa wydostawała sie z tych krostek :( teraz mam to na lokciach i na szyi :( Tzn.nie krostki a swedzenie i zaczerwienienie.Latem to sie wyszusza kilka razy szybciej i zostaja białe plamy i trzeba nawilżać!!!!!Stosuje rózne kremy, mascie i duzo duzo innych rzeczy :(........ale wracajac do tematu....musisz poczytac o atopowym zapaleniu u dzieci :) co im dawac jeśc...jak pielegnowac....np. nie mozna zwyklym mydłem a specjalnym .Dobrze ze teraz takie są.....kiedyś nie było :( Ja chyba nie mogłam czekolady, bananów, orzeszków, a zalecali mi mięso z królika :| teraz jest lepiej.musisz tylko poczytac :) Pozdrawiam!!

Gość corobić
dzięki serdeczne