Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Merana

Problemy z cerą

Polecane posty

Gość Merana

Cześc kobietki, mam niemały problem i prosze Was o radę. Otóz moja cera nalezy do tłustych, co miesiąc robię oczyszczanie u kosmetyczki, ale i tak moja cera mocno sie zanieczyszcza. Pojawiaja mi sie ropne wypryski, moze nie jest ich az tak wiele,ale jest to uciążliwe. Oprocz tego dochodzi nadmierne owlosienie, szczegolnie na nogach oraz wypadajace wlosy. Zrobilam badania hormonalne i poszlam do endokrynologa. Stwierdzil on, ze z moimi hormonami wszystko ok, a oniewaz miesiaczki mam bardzo regularne i wykluczyl nadmierna prolaktyne to nie zalaca abym brala hormonalne leki typu yasmin czy diane, poniewaz mogloby to zakłócic moja godpodarke hormonalna i miesiaczki. Stwierdzil u mnie, ze moja skora jest za wrazliwa na testosteron i przepisal mi antybiotyk na tradzik , ktory jest skuteczny , ale przeciez nie bede caly czas jechac na antybiotyku, a lekow anty tez nie chce brac. Czy ktoras z was jest w podobnej sytuacji???Pomozcie!!!

hej do niedawna równiez miałm taki sam problem jak ty.Równiez chodziłam po dermatologach.Tyle kasy wydawałam na rózne kremy, masci.Dzis mam o niebo lepsza cere.Biorę tabletki z alg morskich codziennie.Smaruje sie brevoxylem i myje twarz zelem la rose posey i smaruje na dzien również kremem Firmy la rose posey do cery z trazikiem.(ten kremik zawiera kwas łagodny)pije cherbatke z bratka,czasami łykam witamine pp i moja cera sie poprawiła. Wczesniej smarowałam differenem,isotex- antybiotykami, które odstawiłam.napewno pomogły