Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołekk1

Co negatywnie wpływa na skuteczność pigułek???

Polecane posty

Gość aniołekk1

Hej!Mam pytanie!Zaczelam brac tabletki yasmin i jestem ciekawa co może obnizyc skutecznośc jego dziąłania.Są różne opinie na ten temat.Zaskoczylo mnie ze nawet witamina C moze wplynac.Dodatkowow mam pytanie:zatrulam się i niestety wymiotowałam po 11h od zarzycia tabletki.Czy zdarzyla sie wchlonac?? Pozdrawiam wszytskie laski i cezkam na odpowiedzi:*:*:*

Gość 13 lat
biorę tabsy, więc coś wiem. Antybiotyki zdecydowanie obniżają skutecznośc działania tabsów. Wymioty i biegunka też, ale dopiero po 4 godzinach od zażycia. Jak zwymiotowałaś po 11, to nie ppowinnaś się martwić. Do środków obniżających skuteczność należy jeszcze dziurawiec...

Gość aniołekk1
dzięki:)Jestem mało doświadczona w tym temacie.I zalezy mi na jak najwyzszej skutecznosci.Czyli mam rozumieć,że im pozniej np,wymiotuje sie tym jest mniejsze ryzyko? Podobno tabletka wchlania sie gdzieś po 4 godzinach:> :)

Gość 13 lat
dokładnie tak, przez pierwsze 4 godziny istnieje prawdopodobieństwo, że się mogła całkowicie nie wchłonąć, ale im później są wymioty tym bezpieczniej... :)

Gość aniołekk1
dziękuję Ci za uświadomienie mnie:)