Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutka21

DEPILACJA- PROBLEM

Polecane posty

Gość nutka21

Witam. Otóż mam problem. Od niedawna goliłam nogi. Nie robiłam tego często, raczej wtedy kiedy je odsłaniałam. Wszyscy mówią, że to nie prawda, ze po depilacji wlosy odrastają dłuzsze i geściejsze. A w moim przypadku to niestety smutna prawda:( Zauwazyłam, że ze skóry wyrastają podwójne malutkie wloski, tzn dwa z jednego miejsca. Przestałam depilować i nie robie tego już od jakichś 5 miesięcy, a włosy od ostatniej depilacji urosły dwa razy dłuższe i jest ich wiecej. Dlaczego tak sie dzieje? Czy są jakieś kremy osłabiające włoski?

Gość ja też golę
Nie ma cud kremów !!! Do końca życia bedziesz już golic nogi , żeby ładnie wyglądały...Nawet kilka razy w tygodniu... przyzwyczaj się do tej myśli...

Gość kosmetyczkaaaa
włosy po goleniu nie odrastają gęstsze i twardsze- to tylko mit. Są po prostu ścięte pod kątem dlatego wydają się ostrzejsze. Dobrze raz w tygoniu zrobić peeling co zapobiega wrastaniu włosów

Gość to popatrz
Tak to jest. Naczytają się dziewczyny gazet, nasłuchają w telewizji i potem wierzą w takie głupoty. Jak już się zacznie to się przestać nie może, bo wygląda to gorzej niż wcześniej.

Gość Axaa
Spróbuj depilacji cukrowej. Ja tak robię.