Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiadob

Czy to ciąża?????? ?

Polecane posty

Dzisiaj wydarzyło sie cos niespodziewanego. Zrobilam test- wyszło ze jestem w ciązy. Moze zaczne od tego ze 6 lat temu mialam cysty na jajnikach, po operacji zaczely rosnac ponownie, wiec przypisali mi tabletki. Bralam je przez 5 lat non stop. Rok temu postanowilam przestac je brac, z mezem zdecydowalismy ze chcemy miec dzidzie. Jednak nic nie wychodzilo (pomimo ze wszedzie czytalam ze 3 mies po odstawieniu ma sie najwieksze szanse na ciążę). Po odstawieniu tabletek tylko przez 4 mies wszystko wygladalo na ok, tzn mialam regularne @. A potem wszystko sie zepsuło. Przez ostatnie 5 mies @ mialam srednio co 2 mies. Mialam uciążliwe bole jajnikow, czulam sie starsznie.Usg wyszło ok. 2 mies temu na mojej ostatniej wizycie u ginekologa dostalam skierowanie na badanie hormonow i na droznosc jajowodow. Wiec od tego momentu czekalam na@aby umowic sie na to badanie (robi sie je zaraz po @). Wlasciwie juz starcilam nadzije na łatwe zajscie w ciąże, przestalam o tym myslec. Mialam w domu jeszcze 2 testy. Jeden zrobiłam 2 tyg temu - negatywny. Drugi dzisiaj (wlasciwie nie wiem dlaczego zrobilam, chyba z nudow) - i wynik pozytywny. Pomyslalam ze to wadliwy test, kupilam jeszcze jeden i wynik pozytywny po raz drugi. Nie wiem co o tym myslec, boje sie ekscytowac ta sytuacja gdyz mysle ze rozczarowanie bedzie bolało. mam bole brzucha jakbym miala dostac@, bola mnie piersi jak przed@, nie mam podwyzszonej temp, nie mdli mnie, nie mam zachcianek , tylko ten POZYTYWNY wynik. Czy to mozliwe ze moje marzenia sie spełniły???????

rawdo podobnie to ciaża!!!!jestem tego pewna idz jak anjszybiej do lekarza on potwierdzi lub wykluczy zyzce powodzenia ;)

Gość danis
uważam, że jesteś w ciąży nie mialam mdłości zachcianek tylko nabrzmiałe piersi i po tym od razu wiedziałam, że jestem w ciąży. Zorientowałam się bardzo szybko bo po tygodniu od spodziewanej miesiączki. Cała ciąże czulam się rewalacyjnie. Podobnie jak Ty miałam torbielki na jajnikach i nawet my ślałam, ze nie mogę mieć dzieci chociaż nigdy nie bylo takiej dioagnozy a tu masz po 11 latach małżeństwa jestem w ciąży. Teraz moja córeczka ma 2 latka za kilka dni i jest super.

Trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci ciąży. Myslę, że duży udział miało to , że sobie odpuściłaś, nie byłaś nakręcona, a uspokojenie emocji to duzy komfort dla organizmu. Ja też bardzo chciałam i nie udawało się, pierwsza próba z dopingiem nie powiodsła się, lakarz zalecił około 4 -5 mięsiecy wyluzowania bez zadnych leków, po tym czasie kolejna próba z hormonami. Miałam takie podejscie: gin kazał wziąć to wezmę, byłam troche zgaszona, że pierwsza próba sie nie powiodła i nie wiązałam nadziei z kolejną i własnie wtedy udało się. Dbaj o siebie i wybierz sie do ginekologa.

Gość szymula
ja jestem w ciazy 4 tygodnie. palnowalismy to od miesiecy i udalo sie po pierwszym razie,wczesniej bralkam witaminy i kwas foliwy od kilku miesiecy a moje objawy to.... na kilka dni przed okresem mialam cos w rodzaju zatrucia pokarowego a pozniej spoaniajacy sie okres, zrobilam test. czuje sie bardzoi dobrze, zero mdlosci i zlego samopoczucia tylko.... ciagle spac mi sie chce!!!! :D ty sdze ze tez jestes w ciazy, trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!