Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulinka

operacyjne usuwanie znamion u bobasów??!!

Polecane posty

Gość kasiulinka

Moja córeczka ma 6 miesięcy. Urodziła się z płaskim pieprzykiem o wymiarach 1,5 x 1 cm. Przez ten czas pieprzyk powiększył się do około 2, 5 x 1,5 cm. Lekarze stwierdzili, że znajduje się w miejscu narażonym na urazy (pośladek) i zalecili operacyjne wycięcie pod narkozą. Boję się, że moja córeczka jest za mała na takie zabiegi. Czy ktoś z Was poddał swoje dziecko takiej operacji? Czy nic się po niej nie działo? Bardzo proszę o informację, gdyż operacja ma być za dwa tygodnie (15 marca br.) a ja wciąż biję się z myślami czy powinnam pozwolić to ruszyć. ...::::Mama Nadii::::....

Gość kasiulinka
Właśnie stąd moje dylematy.. Niektórzy mają takie rzeczy całe życie i nic się z nimi nie dzieje, a tu lekarze straszą mnie jakimiś złośliwieniami. Z drugiej strony jak zostawię i coś się z tym stanie to będę sobie wyrzucać, że ich nie posłuchałam...

Gość brwita
Mam takii pieprzyk od 40 lat. Nie usuwałabym dziecku.

Gość kasiulinka
do moniki: słyszałam właśnie, że niektórzy zalecają czekanie z wycinaniem takich rzeczy aż dziecko skończy intensywnie rosnąć. Chyba też wolałabym poczekać, choć w wypadku Nadii znamie trochę rośnie więc za jakiś czas trzeba będzie usunąć więcej skóry...

Gość kasiulinka
Jutro będzie wizyta w innym szpitalu, ale znając życie usłyszę kolejną wersję i wogóle zgupieję co robić... :(

Moja córeczka ma znamie na czole i lekarz mówił nam żeby pójść z nią do dermatologa bo warto to usunąć dopóki dziecko jest małe. Nam to absolutnie nie przeszkadza ale gadania babć że będą się inne dzieci śmiały są dołujące. Nasłuchałam się że trzeba pobrać najpierw wycinek żeby coś stwierdzić. Nie chcę jej narażać na takie rzeczy dlatego do lekarza jeszcze nie poszliśmy....

Mój synek ma 9 m-cy i nad okiem naczyniaka, sporego, różni lekarza różnie mówili, lecz przekonał mnie ordynator- z wszelkimi zabiegami wymagającymi narkozy czekać aż dziecko skńczy 2 lata, chyba, że istnieje zagrożenie życia. Więc ja czekam, choć Bartek zaczyna chodzić, i upada i tłucze sie ciągle, z raczej nie powinien w to oczko. Lekarz mówi, żeby pilnować, ale nie przesadzac. W przypadku wycinania znamion narkoz może byc potrzebnych kilka -do badań, do zabiegu i potem do ew. przeszczepu, im starsze dziecko, tym lepiej to zniesie... Trzymam kciuki za Twoją córcię, nieważne kiedy zabieg, ważne, żeby skończył się pomyślnie!

Gość kasiulinka
dziś byłyśmy na konsultacji i kolejna doktor zaleciła usunięcie :((( Boję się bardzo tego zabiegu ale nie będę podważać wiedzy lekarzy. Mam nadzieję, że wiedzą co robią... 11 marca czeka nas operacja... Trzymajcie kciuki :*

Teraz lekarze maja taka tendencje do zleania usuwania wszystkiego co tylko mozna. Kazdy jeden pieprzyk kaza usunac... Na Pani miejscu poradzilabym sie lekarza onkologa czy w ciagu dwoch - trzech lat moze cos sie z tym stac, u malego dziecka - przeciez to nie bedzie ani podrazniane ani wystawiane na slonce. Miliony ludzi maja pieprzyki i znamiona, a przez caly ten szal dotyczacy raka skory wycina sie teraz wszystko - slyszalam ze niepotrzebnie. zastanowilabym sie czy naprawde warto meczyc takie malenstwo, czy naprawde moze cos sie stac w ciagu tych kilku lat. Bo ze lekarz kaze usunac to wiadomo. zaraz za antybiotykiem to ich druga ulubiona diagnoza. Sprobowalabym zatem nabrac dystansu. Pozwolilam sobie wyslac Pani maila, na podany przy nicku adres. Pozdrawiam