Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzka..

podróż autobusem do Aten??

Polecane posty

Gość jadzka..

czy ktoś jechał?? cieżko jest wytrzymać tyle w autobusie?? planuje wakacje w grecji zle przeraża mnie ta długa droga

Witaj! Muszę napisać że jest bardzo ciężko. Jechałam do Grecji( środkowa Grecja) autokarem 3 lata temu.Podróż trwała 34 godziny. Musisz zaopatrzyć się w taki zagłówek a właściwie takie coś co zakłada się na szyję ,aby przy drzemce głowa nie latała w różne strony. można to kupić w super markecie. Jeszcze jedna rada , musisz często wstawać i chodzić w miejscu, nogi puchną bardzo. Ja po takiej podróży do dziś nie mogę dojść do ładu z nogami. Nigdy więcej w tak daleką podróż autokarem. Zyczę powodzenia!

Gość Bohema
Ja jade autokarem do Wenecji a pozniej promem na Korfu tez sie boje . Byłam juz w Grecji autokarem to jest trudne do wytrzymania jedyne pocieszenie to cena .

ja jechałam autokarem do Włoch. Juz nigdy więcej nie wsiądę do autobusu na dłużej niz dwie godziny :)

przesadzacie, jezdzilam na obozy do grecji, wloch,chorwacji i wytrzymallam i zyje,powiklan zadnych nie mam :) jest ciezko fakt ale mozna dac rade :)

jasne, że można się przemęczyc ale po co jak samolotem kosztuje tyle samo a do tego jest o wiele szybciej :)

Moja pierwsza podróż za granicę (lata temu) trwała 32 godziny autokarem! Na Sylwestra do Paryża. I to autokarem gdzie nie było takich bajerów jak rozkładane siedzenia itp. Na własne życzenie byłam też u koleżanki w Niemczech kilka razy i jechałam po 22 godziny - 1300 km. Da się przeżyć, ale powoli autokary też mnie męczą.

Nie przesadzajcie,Jechałam do Włoch autokarem,i jakoś przeżyłam,nie było tak zle,i nie mam zadnych powikłan.

Gość emiro
ale moje kochanie, które właśnie siedzi koło mnie twierdzi, że było warto:)

ile kosztuje autobusem bo na line4you.pl sprawdziłam, że samolotem do Aten można poleciec juz za 100 zł

Gość stanowczo odradzam
jeździłam wielokrotnie jako pilotka, mogłam się pokręcic po autokarze, a biedny turysta raczej nie do Aten od granicy jeszcze kawał drogi szukaj tanich połączeń lotniczych jeszcze te koszmarne granice, postoje w Serbii, beznadziejne czekanie...

Gość MArika83
line4you.pl ma spoko stronkę, mam nadzieję , że zmodernizują serwis niedługo by korzystanie było jeszcze przyjemniejsze:P

Gość Bogusia Ludmiwska
Hmm tylko 100 zł ? co tak tanio ? heh;o

jeśli zarezerwujesz bilet juz teraz a wybierasz sie np w wakacje to nie powinno byc problemu ze znalezieniem takiej oferty :)

Gość alfa omega
znczy, ze wystarczy dorze zaplanowac podróż?

dokładnie tak :) dla leniwych polecam jednak zorganizowany wyjazd. Taki tez nie trudno znalezc. zazwyczaj organizuje sobie wypady wakacyjne sama ale jakis czas temu po raz pierwszy zamówiłam pełen pakiet (dojazd, zakwaterowanie, wyzywienie) i jestem naprawde zadowolona. nie myslałam ze istnieją jeszcze takie biura, które w taki sposób dbają o klienta.

Gość alfa omega
a co bierzesz jeszcze pod uwagę planując podróż?

Gość jap
autobusem na sycylie jechałem i nikomu nie życzę więcej zapłacić ale samolotem nigdy autobusem

Gość jap
przecinki wstawcie w którym miejscu chcecie:)

Mnie tam nie męczyło jechanie autokarem, tylko najgorsze jest z sikaniem :/ Niby jest kibel w środku ale z tego co pamiętam to z niego i tak nie można było korzystać :/ Mi się zawsze chce siku jak nie ma pozsoju a jak jets to mi się nie chce :/ Poza tym ja się boję jechać autokarem :/ Tysiąc razy lepiej samolotem. Raz jeszcze jechałam autokarem w zimę do Włoch, ale coś sobie nie moge przypomnieć jak to było :/

po pierwsze musze wiedziec czy jade odpocząc czy zwiedzac ( bo wiadomo, ze mozna sie przy tym niezle umeczyc). po drugie czy chce grzac sie w sloncu czy raczej wole bardziej optymalne warunki:) po trzecie kiedy mam zamiar sie tam wybrac. Wtedy wiem czy zdążę jeszcze na oferte first minute czy raczej czekac na last minute. no i oczywiscie cena, co jest w nia wliczone a czego nie zawiera.zazwyczaj szukam ofert w internecie np na blizejslonca.pl i dzwonie. mówie na czym mi zalezy i otrzymuje specjalnie przygotowana dla mnie oferte, wybieram to co najbardziej mi sie podoba, pakuje i jade :) Jeśli organizuje wyjazd na wlasna reke to poprostu wczesniej zamawiam bilet.

Gość AthenaB
Do Aten jechałam chyba 3 razy autokarem (x2 bo jeszcze droga powrotna) i nie polecam takiej faormy podróżowania. W nocy padało, szyby były nieszczelne wieci zmokłam, w dzień w Rumunii było strasznie gorąco; mało miejsca, mało postojów. Ale to było poarę dobrych lat temu. Teraz jak ceny biletów potaniały (mam na myśli lotnicze) to opłaca sie o wiele bardziej poleciec niż pojechać.

Gość AthenaB
boomcia, teraz przeczytałam dokładniej- piszesz o line4u, czy to jest jakiś portal o lataniu czy giełda biletów? Korzystałas z tej strony?

Gość Anna apos
Byłam w ubiegłym roku z bliżej słońca i nie zawiodłam się.Dlaczego? Ponieważ znakomicie działa u nich coś takiego jak call center, czego nie widziałam u poprzedniego pośrednika- mała rzecz a cieszy co nie? :)

Gość Anna apos
Co do wypowiedzi boomci ~ w blizej slonca właśnie maja ta zaletę, ze nigdy nie poleca np matce z dzieckiem plaż kamienistych- bowiem wiedzą, że dziecko takie potrzebuje plaż z piaskiem, gdzie mogłoby sie swobodnie bawić- szczegół taki ale warto pamiętać o tym.

Gość Marko8ar
...bo w interesie danego pośrednika powinno być właśnie to, że o klienta KAŻDEGO dba się jak o jajko ( śmieszne porównanie ale nie potrafiłem inaczej tego sprecyzować:P ) .

Prawda to wszystko co piszecie jak powinno być :) ale ja pierwszy raz spotkałam się z tym że tak naprawde jest- chodzi mi o obsługę klienta w blizejslonca.pl. Kto wie może inni tez teraz tak dbają ale ja bede wierna pewniakowi:)

hmm zdaje się że większość portali tak działa jak pisze boomcia. wakacje, easygo, cititravel, travelplanet czy wspomniane blizej słońca.... i długo by jeszcze wymieniać pozostałe Wszędzie można złożyć zapytanie. wiadomo, im więcej informacji się poda tym lepszą ofertę przygotują. Nic nowego. w cititravel.pl można samemu sobie kupić wakacje od a-z przez internet bez konsultacji z call center. Wystarczy tylko wiedzieć czego się chce :)) Chyba jeszcze jakiś inny portal też to ma, ale nie szukałam i nie testowałam jeszcze. a że jeste wierna cititravel, to pewnie drugie wakacje (październikowe, albo grudniowe) kupię już on line.