Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga.m

podkład do baaaardzo tłustej skóry

Polecane posty

Gość aga.m

szukam jakiegoś dobrego podkładu który zapewniałby przynajmniej kilkugodzinny mat. Mam bardzo mocno przetłuszczającą się skórę w strefie T, a przy rosnących wiosną temperaturach to dopiero będzie tragedia. Nie musi być bardzo kryjący. Sprawdzałam na wizażu ale ciężko sugerować się opiniami osób które mają inny typ cery. Cena nie gra roli. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Gość ja Pani
proponuję Rimmel Stay Matte.Mam bardzo tłustą cerę i ten podkład sprawdza się u mnie świetnie.Cena ok.30 zł.

Gość teeerw
A na ile matuje skore ten podklad?

Gość ja Pani
u mnie na ok.7-8 godzinek

Gość rimmel to niezly syf
zły gatunkowo :O

Gość Aneczka_20
ja polecam Fluid matująco-wygładzający firmy Lirene około 20 zł dlamnie super tez mam tłustą cere

Gość aga.m
może jeszcze jakieś pomysły???

Gość ja polecam
Max Factor Lasting Performance

Gość no to ja
mam rewelację! Mam tak tłustą cerę, że coś okropnego. Po kilku godzinach od wykonania makijażu moja twarz opływała tłuszczem. Zawsze, pomimo to, stosowałam podkład, gdyż moja cera pozostawia wiele do życzenia.Najpierw szukałam czegoś odpowiedniego dla mojej cery, tzn. wszelkiego rodzaju kryjące, matujące itd. Po jakimś czsie poddałam się, gdyż nie trafiłam na odpowiedni. Pozostałam przy jednym typie na bardzo długi okres. Jednak ostatnio odkryłam cos zupełnie rewelacyjnego. Mianowicie, kiedy skończył mi się "stary" podkład, poszłam do Natury, po kolejny. Już miałam brać ten "mój", kiedy w oko wpadły mi podkłady LIRENE dr.Ireny Eris. Postanowiłam spróbować. Z uwagi na to, że wśród matujących nie było mojego odcienia, wzięłam rozświetlający. I to jest to!!! Słuchaj, ten podkład to rewelacja!!! On nie tylko pięknie rozświetla twarz, ale przedewszystkim nie powoduje, że jest ona tłusta (a na tym mi zawsze najbardziej zależało). Przez cały dzień w pracy mam twarz matową, bez odrobiny tłustej powłoczki i dodatkowo taką satynową w dotyku! Efekt bardzo mnie zaskoczył, nigdy bym się nie spodziewała takiego, tym bardziej, że przez lata wypróbowałam masę podkładów. NAPRAWDĘ SZCZERZE POLECAM! Nie wiem jakie są inne podkłady z serii Lirene, ale podejrzewam, że równie dobre.

Gość no to ja
zaznaczam tylko, że chodzi o podład ten z dozownikiem, nie w tubce. Cena około 15 zł w promocji-sklepy Natura.

A nie jest tak, że podkład rozświetlający powoduje świecenie się skóry?

Gość no to ja
absolutnie nie. Skóra się nie świeci, podkład powoduje "odbicie"światła. Jedynie lekko się mieni, ale nie ma to n ic wspólnego ze świeceniem. Nie wiem jak to wytłumaczyć.

moze sproboj jakas baze matujaca zastosowac pod podklad?? wiem ze sephora ma taka w swojej ofercie. a potem dopiero jakis podklad matujacy np LOreal True Math

Gość marllenka
a ja polecam pure mat manhattanu, co prawda mocno kryje ale matuje cały dzień

Gość Felicitaa
ja mam tłustą cere do tego trądzik,kuiłam u dermatologa krem z pigmentem,dobrze kryje i troche wysusza

Gość Felicitaa
zapomniałam napisać nazwy- Excipial