Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesrine

Pizza Knorr prosze o pomoc - !!!

Polecane posty

Witajcie!! Chcialam zrobic jutro jakas kolacje we dwoje narzeczonemu, myslalam nad Lasagne jego ulubione lub knedelki z śliwkami ale przemysllamam to i z tym jest troszke za duzo pracy bo wiem z eon chce mnie ejszcze zaprosc do kina wiec pomyslalm ze zorbie taka pizze knorra na szybko do tego jakies dobre winko lub piwko ale nie mam zadnego doswiadczenia z ta pizza wiec jesli mozna to prosze o pomoc, co dac na gore zeby osiagnac z tej zwyczajnej pizzy super efekt - dodam ze narzecozny jest miesozerny i uwielbia wszelkie miesne dodatki w przecixwnosic do mnie nie wyobraza sobie dnaia bez miesa wiec prosze o pomoc i przepis co na gorre zeby bylo super?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa++
Moim zadaniem super- lepsza niz w pizzeri. Zawsze mialam problem z ciastem , gdyz wychodziło za grube (taki mały chlebek ;-)) a to jest cienkie. Zycze smacznego ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiax
Ja tez ja jadlam....:) Musisz tylko aziac pod uwage, ze w pudelku jest troche malo sosu pomodorowego, mozesz do niego dodac sok pomodowrowy i przyprwy bedzie tego wiecej. Ja tez jestem miesozerna, dodaje do pizzy np salami, kawalki piersi kurczaka wczesniej pokrojonej na mala kosteczke i posypana przyprawami. Poza tym ser, duuuuzo sera:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziekuje bardoz w tkaim razie kupie ta pizze i zorbie raz bedize inaczej no narzewczony to jest tak mieoszerny ze az nie do wiary dlateog najbardizej lubi spagetti z meisem mielony lazanie wszelkie kotlety nadizewane i nie a raz chcialam cos bardziej lekkiego a jednak z mieskiem, moze ktos jeszcze polecic cos dobrego na ta pizze super nadizenie do niej nap mi tez czy ten sos jest ok czy trzeba go sobie ejszcze bardziej przyprawic no i to ciasto jest gotowe cyz jak tylko je uformowac? ile pieczecie tak ja na opakownaiu? i na ile starcza?? czy lepiej kupic 2 opakowania dla mojgo glodomora?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiax
Kup dwa opakowania...my z siostra bylysmy glodne po jednym. Co do instrukcji obslugi, to wszystko jest napisane na opakowaniu. Sos jest w porzadku, ale mozesz go przeciez sprobowac przed polaniem pizzy. Aha, jak nie wiesz co polozyc na pizze, to poszukaj na czarnej oliwce na o2 w przepisach internautow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mała_Mi*
ja często robię i jest super...a jako nadzienie to kupuję piersi z kurczaka kroję na malutkie paseczki i piekę na patelni z przyprawiami i wychodzi taki ala gyros:) z pomidorkiem oliwką i co tam jeszcze mam:) pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mmm dizekuje wam bardzo to kupie 2 opakowania i do dziela, jelsi ktos ma jakis pomysl co na gore zeby bylo smacznie pysznie i miescnie to podawajcie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mała_Mi*
i do tego soso czosnkowy...chociaż...na kolacje we dwoje to nie wiem....;) musicie oboje jeść;) najwyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa++
naszym ulubionym dodatkiem jest tuńczyk (+ oliwki zielone, kukurydza) , ostatnio robiłam ta pizze z mięsem mielonym - wyszła super. Na góre daje ser pizza (mozna kupic w markecie) uważam , ze lepiej sie ciągnie od mozarelli ;-) Jezeli chodzi o wielkośc tej pizzy to mi wychodzi cała blacha ( taka jaką sie wkłada do piekarnika -ta duża) i zazwyczaj zostaje jeszcze kawałek na sniadanie drugiego dnia ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziekuje Haniu :-) moze podasz mi ten przepis z miesem mielonym? z gory dziekuje , a ten ser pizza to jakiej firmy i ile kosztuje albo chociaz w jakim markeice jest dostepny nie slyszalam o nim?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa++
Sos z mięsem mielonym - mięsko mielone -ząbek czosnku -cebulka -koncentrat pomidorowy lub pomidory świeze - przyprawy :sól, pieprz, papryka mielona, oregano reszta według uznania;-) wszystko podsmazam na oliwie i zalewam sosem pomidorowym z torebki (np.amino) sos musi byc gęsty , Robie ciasto wg. przepisu na torebce (zwsze wychodzi takie same) dodaje sos i oliwki zielone, to posypuje serem pizza. Jezeli chodzi o ser to nie wiem kto go produkuje, ja zawsze kupuje w tesco albo w centrum. Ser sie nazywa "ser PIZZA"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa++
Cena ok 14-15 zł za kilogram . Mi wystarcza 15-20 dkg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziekuje Ci bardzo haniu 🌼 mam jeszcze pytanie czy to sie z tej pizzy nie wylewa? robisz to na tkaiej formie tortownicy? i ile ma to byc w piekarniku ??? i na ile jeszcze raz dziekuje serdecznie ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja znam najprostszy na swiecie przepis na ciasto pizza: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oliwy (lub oleju) szczypta soli mleko i oliwę nalezy razem wymieszać i wlewać powoli do garnka z mąką solą i proszkiem do piecz. Ciasto wyrabiamy widelcem a jak robi się taki \"kluch\" to dalej wyrabiamy w rękach. Żeby było cienkie można rozwałkować (ale uwaga kleji się, trzeba zastosować posypanie mąką) ja wyrabiam zwykle w rekach i rozkładam na blachę. Jeśli chodzi o ser to mieszam zawsze dwa rodzaje najtańszego sera 20 dkg np liliputa i 20 dkg goudy. Na wierzch wrzucam słoik lecza pieczarkowego firmy np Abra i dodaję mięska. Całkowite przygotowanie zajmuje mi góra 15-20 minut a pieczenie ok 30-45 minut. Jest to porcja na dużą blachę. Polecam naprawdę smaczne i szybkie i tanie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa+++
Ja robie w takiej standardowej blaszce ( jak kupujesz piekarnik to w srodku jest dwie duze kwadratowe blachy- to tak). Nie powinno się wylewać jak zawiniesz lekko brzegi (mozesz je nadziac serem!!-tez pyszne). A piekarnik m atemperat. 180-200 stopni (jak wkładam ma 200 potem troszeczke zmniejszam)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa+++
Jezeli chodzi o ciasto to prówbowałam juz setki przepisów i nigdy nie wychodziło tak dobre jak to Knorra. ps. Jestem wielbicielka Włoch i włoskiej kuchni, ta pizza smakuje jak we Włoszech;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slicznie dziekuje wszystkim pomocnym duszyczka i Tobie Haniu oczywiscie tez bardzo mi pomoglas tak wiec do dzieja na zakupy a jutro zabieram sie do pizzy napisze jak w koncu zrobilam i jak wyszla serdecznie dziekuje ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haniaa+++
Zycze smacznego;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monikos
kurde powiedzcie więc czemu mi nie wychodzi ta Knorrowska chemia???!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pascal
Kochana nie wychodzi Ci poniewarz nie podsypujesz blatu mąką i nie piecz tyle ile jest napisane na opakowaniu tylko z 30 min>>>>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ejmiodula
Mam pytanie, wlasnie robie te pizze i co sie robi z blatem ? kiedy mamy wlozyc juzte pizze na te blaszke to czy ja sie czyms posypyuje? maka czy czyms innym ? Bo tam na opakowaniu nic nie jest napisane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×