Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesrine

Pizza Knorr prosze o pomoc - !!!

Polecane posty

Witajcie!! Chcialam zrobic jutro jakas kolacje we dwoje narzeczonemu, myslalam nad Lasagne jego ulubione lub knedelki z śliwkami ale przemysllamam to i z tym jest troszke za duzo pracy bo wiem z eon chce mnie ejszcze zaprosc do kina wiec pomyslalm ze zorbie taka pizze knorra na szybko do tego jakies dobre winko lub piwko ale nie mam zadnego doswiadczenia z ta pizza wiec jesli mozna to prosze o pomoc, co dac na gore zeby osiagnac z tej zwyczajnej pizzy super efekt - dodam ze narzecozny jest miesozerny i uwielbia wszelkie miesne dodatki w przecixwnosic do mnie nie wyobraza sobie dnaia bez miesa wiec prosze o pomoc i przepis co na gorre zeby bylo super?

Gość haniaa++
Moim zadaniem super- lepsza niz w pizzeri. Zawsze mialam problem z ciastem , gdyz wychodziło za grube (taki mały chlebek ;-)) a to jest cienkie. Zycze smacznego ;-)

Gość gosiax
Ja tez ja jadlam....:) Musisz tylko aziac pod uwage, ze w pudelku jest troche malo sosu pomodorowego, mozesz do niego dodac sok pomodowrowy i przyprwy bedzie tego wiecej. Ja tez jestem miesozerna, dodaje do pizzy np salami, kawalki piersi kurczaka wczesniej pokrojonej na mala kosteczke i posypana przyprawami. Poza tym ser, duuuuzo sera:)

dziekuje bardoz w tkaim razie kupie ta pizze i zorbie raz bedize inaczej no narzewczony to jest tak mieoszerny ze az nie do wiary dlateog najbardizej lubi spagetti z meisem mielony lazanie wszelkie kotlety nadizewane i nie a raz chcialam cos bardziej lekkiego a jednak z mieskiem, moze ktos jeszcze polecic cos dobrego na ta pizze super nadizenie do niej nap mi tez czy ten sos jest ok czy trzeba go sobie ejszcze bardziej przyprawic no i to ciasto jest gotowe cyz jak tylko je uformowac? ile pieczecie tak ja na opakownaiu? i na ile starcza?? czy lepiej kupic 2 opakowania dla mojgo glodomora?

Gość gosiax
Kup dwa opakowania...my z siostra bylysmy glodne po jednym. Co do instrukcji obslugi, to wszystko jest napisane na opakowaniu. Sos jest w porzadku, ale mozesz go przeciez sprobowac przed polaniem pizzy. Aha, jak nie wiesz co polozyc na pizze, to poszukaj na czarnej oliwce na o2 w przepisach internautow.

Gość Mała_Mi*
ja często robię i jest super...a jako nadzienie to kupuję piersi z kurczaka kroję na malutkie paseczki i piekę na patelni z przyprawiami i wychodzi taki ala gyros:) z pomidorkiem oliwką i co tam jeszcze mam:) pycha:)

mmm dizekuje wam bardzo to kupie 2 opakowania i do dziela, jelsi ktos ma jakis pomysl co na gore zeby bylo smacznie pysznie i miescnie to podawajcie :-)

Gość Mała_Mi*
i do tego soso czosnkowy...chociaż...na kolacje we dwoje to nie wiem....;) musicie oboje jeść;) najwyżej

Gość haniaa++
naszym ulubionym dodatkiem jest tuńczyk (+ oliwki zielone, kukurydza) , ostatnio robiłam ta pizze z mięsem mielonym - wyszła super. Na góre daje ser pizza (mozna kupic w markecie) uważam , ze lepiej sie ciągnie od mozarelli ;-) Jezeli chodzi o wielkośc tej pizzy to mi wychodzi cała blacha ( taka jaką sie wkłada do piekarnika -ta duża) i zazwyczaj zostaje jeszcze kawałek na sniadanie drugiego dnia ;-)

dziekuje Haniu :-) moze podasz mi ten przepis z miesem mielonym? z gory dziekuje , a ten ser pizza to jakiej firmy i ile kosztuje albo chociaz w jakim markeice jest dostepny nie slyszalam o nim?

Gość haniaa++
Sos z mięsem mielonym - mięsko mielone -ząbek czosnku -cebulka -koncentrat pomidorowy lub pomidory świeze - przyprawy :sól, pieprz, papryka mielona, oregano reszta według uznania;-) wszystko podsmazam na oliwie i zalewam sosem pomidorowym z torebki (np.amino) sos musi byc gęsty , Robie ciasto wg. przepisu na torebce (zwsze wychodzi takie same) dodaje sos i oliwki zielone, to posypuje serem pizza. Jezeli chodzi o ser to nie wiem kto go produkuje, ja zawsze kupuje w tesco albo w centrum. Ser sie nazywa "ser PIZZA"

Gość haniaa++
Cena ok 14-15 zł za kilogram . Mi wystarcza 15-20 dkg

dziekuje Ci bardzo haniu 🌼 mam jeszcze pytanie czy to sie z tej pizzy nie wylewa? robisz to na tkaiej formie tortownicy? i ile ma to byc w piekarniku ??? i na ile jeszcze raz dziekuje serdecznie ❤️

a ja znam najprostszy na swiecie przepis na ciasto pizza: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oliwy (lub oleju) szczypta soli mleko i oliwę nalezy razem wymieszać i wlewać powoli do garnka z mąką solą i proszkiem do piecz. Ciasto wyrabiamy widelcem a jak robi się taki \"kluch\" to dalej wyrabiamy w rękach. Żeby było cienkie można rozwałkować (ale uwaga kleji się, trzeba zastosować posypanie mąką) ja wyrabiam zwykle w rekach i rozkładam na blachę. Jeśli chodzi o ser to mieszam zawsze dwa rodzaje najtańszego sera 20 dkg np liliputa i 20 dkg goudy. Na wierzch wrzucam słoik lecza pieczarkowego firmy np Abra i dodaję mięska. Całkowite przygotowanie zajmuje mi góra 15-20 minut a pieczenie ok 30-45 minut. Jest to porcja na dużą blachę. Polecam naprawdę smaczne i szybkie i tanie :D

Gość haniaa+++
Ja robie w takiej standardowej blaszce ( jak kupujesz piekarnik to w srodku jest dwie duze kwadratowe blachy- to tak). Nie powinno się wylewać jak zawiniesz lekko brzegi (mozesz je nadziac serem!!-tez pyszne). A piekarnik m atemperat. 180-200 stopni (jak wkładam ma 200 potem troszeczke zmniejszam)

Gość haniaa+++
Jezeli chodzi o ciasto to prówbowałam juz setki przepisów i nigdy nie wychodziło tak dobre jak to Knorra. ps. Jestem wielbicielka Włoch i włoskiej kuchni, ta pizza smakuje jak we Włoszech;-)

slicznie dziekuje wszystkim pomocnym duszyczka i Tobie Haniu oczywiscie tez bardzo mi pomoglas tak wiec do dzieja na zakupy a jutro zabieram sie do pizzy napisze jak w koncu zrobilam i jak wyszla serdecznie dziekuje ❤️

Gość haniaa+++
Zycze smacznego;-)

Gość Monikos
kurde powiedzcie więc czemu mi nie wychodzi ta Knorrowska chemia???!!!

Gość Pascal
Kochana nie wychodzi Ci poniewarz nie podsypujesz blatu mąką i nie piecz tyle ile jest napisane na opakowaniu tylko z 30 min>>>>

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość ejmiodula
Mam pytanie, wlasnie robie te pizze i co sie robi z blatem ? kiedy mamy wlozyc juzte pizze na te blaszke to czy ja sie czyms posypyuje? maka czy czyms innym ? Bo tam na opakowaniu nic nie jest napisane