Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Nesrine

Pizza Knorr prosze o pomoc - !!!

Polecane posty

Witajcie!! Chcialam zrobic jutro jakas kolacje we dwoje narzeczonemu, myslalam nad Lasagne jego ulubione lub knedelki z 艣liwkami ale przemysllamam to i z tym jest troszke za duzo pracy bo wiem z eon chce mnie ejszcze zaprosc do kina wiec pomyslalm ze zorbie taka pizze knorra na szybko do tego jakies dobre winko lub piwko ale nie mam zadnego doswiadczenia z ta pizza wiec jesli mozna to prosze o pomoc, co dac na gore zeby osiagnac z tej zwyczajnej pizzy super efekt - dodam ze narzecozny jest miesozerny i uwielbia wszelkie miesne dodatki w przecixwnosic do mnie nie wyobraza sobie dnaia bez miesa wiec prosze o pomoc i przepis co na gorre zeby bylo super?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 haniaa++
Moim zadaniem super- lepsza niz w pizzeri. Zawsze mialam problem z ciastem , gdyz wychodzi艂o za grube (taki ma艂y chlebek ;-)) a to jest cienkie. Zycze smacznego ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiax
Ja tez ja jadlam....:) Musisz tylko aziac pod uwage, ze w pudelku jest troche malo sosu pomodorowego, mozesz do niego dodac sok pomodowrowy i przyprwy bedzie tego wiecej. Ja tez jestem miesozerna, dodaje do pizzy np salami, kawalki piersi kurczaka wczesniej pokrojonej na mala kosteczke i posypana przyprawami. Poza tym ser, duuuuzo sera:)

Udost臋pnij ten post

dziekuje bardoz w tkaim razie kupie ta pizze i zorbie raz bedize inaczej no narzewczony to jest tak mieoszerny ze az nie do wiary dlateog najbardizej lubi spagetti z meisem mielony lazanie wszelkie kotlety nadizewane i nie a raz chcialam cos bardziej lekkiego a jednak z mieskiem, moze ktos jeszcze polecic cos dobrego na ta pizze super nadizenie do niej nap mi tez czy ten sos jest ok czy trzeba go sobie ejszcze bardziej przyprawic no i to ciasto jest gotowe cyz jak tylko je uformowac? ile pieczecie tak ja na opakownaiu? i na ile starcza?? czy lepiej kupic 2 opakowania dla mojgo glodomora?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiax
Kup dwa opakowania...my z siostra bylysmy glodne po jednym. Co do instrukcji obslugi, to wszystko jest napisane na opakowaniu. Sos jest w porzadku, ale mozesz go przeciez sprobowac przed polaniem pizzy. Aha, jak nie wiesz co polozyc na pizze, to poszukaj na czarnej oliwce na o2 w przepisach internautow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂a_Mi*
ja cz臋sto robi臋 i jest super...a jako nadzienie to kupuj臋 piersi z kurczaka kroj臋 na malutkie paseczki i piek臋 na patelni z przyprawiami i wychodzi taki ala gyros:) z pomidorkiem oliwk膮 i co tam jeszcze mam:) pycha:)

Udost臋pnij ten post

mmm dizekuje wam bardzo to kupie 2 opakowania i do dziela, jelsi ktos ma jakis pomysl co na gore zeby bylo smacznie pysznie i miescnie to podawajcie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂a_Mi*
i do tego soso czosnkowy...chocia偶...na kolacje we dwoje to nie wiem....;) musicie oboje je艣膰;) najwy偶ej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa++
naszym ulubionym dodatkiem jest tu艅czyk (+ oliwki zielone, kukurydza) , ostatnio robi艂am ta pizze z mi臋sem mielonym - wysz艂a super. Na g贸re daje ser pizza (mozna kupic w markecie) uwa偶am , ze lepiej sie ci膮gnie od mozarelli ;-) Jezeli chodzi o wielko艣c tej pizzy to mi wychodzi ca艂a blacha ( taka jak膮 sie wk艂ada do piekarnika -ta du偶a) i zazwyczaj zostaje jeszcze kawa艂ek na sniadanie drugiego dnia ;-)

Udost臋pnij ten post

dziekuje Haniu :-) moze podasz mi ten przepis z miesem mielonym? z gory dziekuje , a ten ser pizza to jakiej firmy i ile kosztuje albo chociaz w jakim markeice jest dostepny nie slyszalam o nim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa++
Sos z mi臋sem mielonym - mi臋sko mielone -z膮bek czosnku -cebulka -koncentrat pomidorowy lub pomidory 艣wieze - przyprawy :s贸l, pieprz, papryka mielona, oregano reszta wed艂ug uznania;-) wszystko podsmazam na oliwie i zalewam sosem pomidorowym z torebki (np.amino) sos musi byc g臋sty , Robie ciasto wg. przepisu na torebce (zwsze wychodzi takie same) dodaje sos i oliwki zielone, to posypuje serem pizza. Jezeli chodzi o ser to nie wiem kto go produkuje, ja zawsze kupuje w tesco albo w centrum. Ser sie nazywa "ser PIZZA"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa++
Cena ok 14-15 z艂 za kilogram . Mi wystarcza 15-20 dkg

Udost臋pnij ten post

dziekuje Ci bardzo haniu 馃尲 mam jeszcze pytanie czy to sie z tej pizzy nie wylewa? robisz to na tkaiej formie tortownicy? i ile ma to byc w piekarniku ??? i na ile jeszcze raz dziekuje serdecznie 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

a ja znam najprostszy na swiecie przepis na ciasto pizza: 3 szklanki m膮ki 3 艂y偶eczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oliwy (lub oleju) szczypta soli mleko i oliw臋 nalezy razem wymiesza膰 i wlewa膰 powoli do garnka z m膮k膮 sol膮 i proszkiem do piecz. Ciasto wyrabiamy widelcem a jak robi si臋 taki \"kluch\" to dalej wyrabiamy w r臋kach. 呕eby by艂o cienkie mo偶na rozwa艂kowa膰 (ale uwaga kleji si臋, trzeba zastosowa膰 posypanie m膮k膮) ja wyrabiam zwykle w rekach i rozk艂adam na blach臋. Je艣li chodzi o ser to mieszam zawsze dwa rodzaje najta艅szego sera 20 dkg np liliputa i 20 dkg goudy. Na wierzch wrzucam s艂oik lecza pieczarkowego firmy np Abra i dodaj臋 mi臋ska. Ca艂kowite przygotowanie zajmuje mi g贸ra 15-20 minut a pieczenie ok 30-45 minut. Jest to porcja na du偶膮 blach臋. Polecam naprawd臋 smaczne i szybkie i tanie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa+++
Ja robie w takiej standardowej blaszce ( jak kupujesz piekarnik to w srodku jest dwie duze kwadratowe blachy- to tak). Nie powinno si臋 wylewa膰 jak zawiniesz lekko brzegi (mozesz je nadziac serem!!-tez pyszne). A piekarnik m atemperat. 180-200 stopni (jak wk艂adam ma 200 potem troszeczke zmniejszam)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa+++
Jezeli chodzi o ciasto to pr贸wbowa艂am juz setki przepis贸w i nigdy nie wychodzi艂o tak dobre jak to Knorra. ps. Jestem wielbicielka W艂och i w艂oskiej kuchni, ta pizza smakuje jak we W艂oszech;-)

Udost臋pnij ten post

slicznie dziekuje wszystkim pomocnym duszyczka i Tobie Haniu oczywiscie tez bardzo mi pomoglas tak wiec do dzieja na zakupy a jutro zabieram sie do pizzy napisze jak w koncu zrobilam i jak wyszla serdecznie dziekuje 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haniaa+++
Zycze smacznego;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monikos
kurde powiedzcie wi臋c czemu mi nie wychodzi ta Knorrowska chemia???!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pascal
Kochana nie wychodzi Ci poniewarz nie podsypujesz blatu m膮k膮 i nie piecz tyle ile jest napisane na opakowaniu tylko z 30 min>>>>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejmiodula
Mam pytanie, wlasnie robie te pizze i co sie robi z blatem ? kiedy mamy wlozyc juzte pizze na te blaszke to czy ja sie czyms posypyuje? maka czy czyms innym ? Bo tam na opakowaniu nic nie jest napisane

Udost臋pnij ten post