Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana.

FARBOWAĆ czy NIEFARBOWAĆ? oto jest pytanie

Polecane posty

Gość niezdecydowana.

otóż mam włosy w kolorze ciemny blond, długie (do pasa), proste, gładkie i lśniące, ale i cienkie i delikatne. Noszę je niezmnienne od tylu lat... że chcę odmiany. Jakiś jaśniejszy odcień blondu chyba odpada, bo przy takich długich włosach farba je tylko zniszczy dlatego zastanawiam się nad jakimś ciemnym kolorem (mam nadzieję, że nie będzie mnie postarzał). Doradźcie proszę jakiś kolor i naprawdę dobrą farbę:) poza tym mam bardzo ciemne oczy, ciemną oprawę oczu i śniadą cerę

jeśli już zmiana koloru to moze zacząć od balejażu czy pasemek? I koniecznie w gabinecie fryzjerskim, dobrymi farbami - zadnych pallet, garnierów itp.

Gość plim plam
Jak chcesz zmiany to raczej je podetnij. Farbowanie tragicznie wysusza włosy i wyglądają potem jak kopa siana. Ciesz sie, że masz zdrowe i lśniące - po farbie na pewno takie nie będą.

Gość niezdecydowana.
Jakiś balejaż na ciemno? jest coś takiego? sorry, że tak wypytuję jak idiotka:O ale po prostu kompletnie się na tym nie znam.

Gość niezdecydowana.
Na krótko nie obetnę, bo wiem, że będę się źle czuła poza tym jeszcze nie mogę ściąć, bo muszę mieć długie włosy do ślubu:) dlatego tak pomyślałam o tym farbowaniu...

a nie lepiej iść do fryzjera powiedzieć mu co gra?

Gość do słownika
zachecam do zapoznania się z zawartoscią słownika ortograficznego języka polskiego,podpowiem szukaj tresci pod tytułem " pisownia 'nie' z czasownikami " NIEFARBOWAĆ

Gość Zuzaneczkaa
Jesli chodzi o balejage to moga Ci zrobic kazdy kolor popros najpierw o jeden delikatny- jesli masz ciemna karnacje to np ciemny orzech daje ładne efekty na ciemnym blondzie

Gość niezdecydowana.
Dziękuję za poprawienie. Pisałam to dosyć szybko, że nawet nie zauważyłam:)

Gość niezdecydowana.
Zuzaneczka-----> dziękuję za podpowiedź:) Moka------> chyba tak uczynię o ile większość nie odwiedzie mnie od tego pomysłu:) ile będzie mnie kosztować taka "przyjemność" u fryzjera?

Gość do słownika
proszę bardzo :) a tak od siebie radzę..kiedys miałam rowniez blond...az mi się znudziło ,poszłam do fryzjera, zrobilam drastyczną zmianę tzn pomalowano mi wlosy kolor Heban...teraz jest o wiele lepiej, mam ciemne oczy

Gość niezdecydowana.
do słownika-------> heban to chyba całkiem ciemny kolor... nie dodaje Ci lat? tak teoretycznie to jasny odmładza, a ciemny dodaje wieku więc pytam:)

Gość Zuzaneczkaa
z TYM DODAWANIEM WIEKU TO TYLKO WTEDY GDY MASZ WORY POD OCZAMI I NIEZDROWA CERE

Gość do słownika
w blondzie wygladałam jakbym miała 16 lat. nawet fajki kupujac zadali dowodu :) pomalowałąm na ciemno ..raz, ze jest o wiele lepiej to lat nie dodało ,po prostu wygladam na swoj wiek :)

Gość niezdecydowana.
W sumie worów nie mam, ale trochę podkrążone oczy to tak (taka moja uroda). Ciągle się waham nad tym ciemniejszym kolorem właśnie dlatego żeby nie wyglądać jak stara baba:O

Gość do słownika
ja radze ci pociemnic tylko troszkę i zobaczysz czy tak moze byc jesli bedziesz chciałą wiecej to sobie pofarbujesz całe włosy ale poki co...baleage

Gość tez bym chciala
cos zrobic z wlosami, mam podobnie do Was, tylko ze oprawe oczu jasna, ale wlosy rowniez ciemny, zdrowy blond i ciemne oczy. Tylko czy jesli raz zafarbuje, to nie bede musiala juz tego robic do konca? Tego sie obawiam. Ogolnie wszyscy mowia, ze mam ladny ten kolor, ale ilez mozna chodzic w takich samych wlosach, no i mam tak jak slownik, wygladam duzo mlodziej.

Gość niezdecydowana.
do słownika-------> właściwie to nie chcę farować włosów na blond nie tylko z tego powodu, który wymieniłam na samym początku, ale przede wszystkim dlatego, że czułabym się jak słodka idiotka (nikogo nie obrażając, nie o to mi chodziło, mówię tylko i wyłącznie o sobie) dlatego jeśli ktoś jeszcze powie, że lepiej się czuje w ciemnych włosach niż w blond to "robię sie na brunetkę":) ale na początek może jakiś orzech żebym nie umarla z przerażenia na swój widok w lustrze:D

Gość niezdecydowana.
też bym chciała------> jeśli masz jasną cerę to wydaje mi sie, że w jakimś ciemniejszym kolorze będzie Ci ładnie:) nie jakimś bardzo ciemnym, ale ciemniejszym

Gość niezdecydowana.
do słownika------> a jeśli najpierw zrobię balejaż to później spokojnie farba chwyci mi na całych włosach? Napiszcie ile mniej więcej kosztuje farbowanie długich włosów w salonie i jak często trzeba potem farbować włosy.

Gość tez bym chciala
dzieki niezdecydowana, przemyślę sobie tą kwestię i może się skuszę ;)

Gość do słownika
radze zrobic na poczatek balejaz naprawde, bo mozesz załowac bo bedzie duza zmiana, nie martw sie nawet jak zrobisz balejaz to potem farba dobrze ci chwyci na całych wlosach...tylko nie rob balejazu w warunkach domowych idz do fryzjera :)

Gość niezdecydowana.
DO FRYZJERA, to już postanowione:) tylko napiszcie jak często trzeba odnawiać kolor i ile to kosztuje?

Gość do słownika
to zalezy gdzie robisz, ja mam zaufana fryzjerke,od jakiegos czasu juz do niej chodze, mam włosy do hmmm troche za ramiona i za sciecie i malowanie jej farba bierze 40 zł NAtomiast moja kolezanka z tego samego miasta chodzi do fryzjera gdzies w centrum i za sciecie i balejaz płaci około 150 zł , podzwon fo yzjerach i popytaj ile kosztuje :) a moze jakas kolezanka zna jakiegos niedrogiego i dobrego

Gość do słownika
jak czesto....ja chodze do fryzjera mniej/wiecej raz na 2miesiace maluje i scinam ,natomiast jesli dlugosc wlosow jest ok to maluje sobie sama w domu dobra farba :)ale na pierwszy raz radze isc do fryzjera

Gość niezdecydowana.
do słownika------> dzięki za wszystko:) popytam te już pofarbowane koleżanki:) pozdrawiam

Gość niezdecydowana.
do słownika------> jeszcze jedno: jakiej obecnie farby używasz?

Gość do słownika
LOREAL :)

Gość niezdecydowana.
a dokładniej? Feria, Preference czy może Excellence? bo chyba nie CASTING (to szampon koloryzujący)

Gość do słownika
to jest farba z salonu fryzjerskiego załatwia mi kolezanka...nie pamietam dokłądniejszej nazwy ale jest to jakas nowa seria kolorow LOREALU, to ta co wcalnie nie ma zapachu tzn nie smierdzi jak sie nia maluje