Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka_20

steper czy rower??

Polecane posty

Gość Aneczka_20

co lepiej kupić?? chodzi mi aby schudnąć moze macie w domu i mi poradzicie

Gość MAŁAuroczaJULIA
ja miałam stepper, ale sie zepsuł i w sklepie oddali mi kase. Dołożyłam i dla odmiani kupiłam rower, i jestem bardziej zadowolona, bo jak pedałuje, to czytam gazety i czas szybciej leci:D A co do efektów to czytałam, że podobno od steppera sie bardziej mięśnie wyrabiają...

Gość Aneczka_20
a moze jeszcze ktoś się wypowie :)

Gość Aneczka_20
nikt niema ani tego ani tego w domu??? i niechce mi pomóc

Ja mam w domu stepper..i faktycznie mięśnie pracują,dlatego trzeba pierw zrobić jakąs aerobową rozgrzewkę(np.5 minut biegu w miejscu),a na końcu rozciągnąć mięśnie nóg(stretching).

Gość zdecydowanie orbitrek
bo pracuja i ręce i nogi- ja cwicząc 4-5 razy w tygodniu po 40 min (na silowni) - schudłam ze 3 kg- ale w cm uciekła mi znacznie wiecej wiec polecam jest super i latwiej się cwiczy- zlwaszcza jak cos ogladasz albo sluchasz muzyki- mozna krecic do tylu- wtedy miesnie posladkow super sie ksztaltuja teraz sama sie przymierzam do kupna- niestety mieszkam w bloku i nie mam za duzej powierzchni :( ale naprawde polecam z obciazeniem mechanicznym (cichsze niz mechaniczny), i z jak najciezym kolem- bo wtedy wykonuje sie wieksze ruchy i wiecej miesni pracuje

Ja zdecydowanie wybralabym steper.. Ale nie taki domowy tylko takie jak są na silowni- zmiany obciążen, wysokosci stepu, pomiar kalorii, tętna i zmiany całych treningów, które automatycznie steper ustala. Dla mnie rewelacja- ćwicze na małych obciążeniach i od tego zdecydowanie się chudnie! Rowe jest nudnyi tyle- a miesnie przy rowerze wyrabiają sie niestetyt dużo większe- zwłaszcza uda.

Witam :) ja cwicze na stepperku od 4 dni :) codziennie, po 2300stepow, na najmniejszym obciazeniu, trwa to kolo 32minut :) i podoba mi sie :) wlaczam sobie tv i leci szybko, a po 1000stepach miesnie mam juz bardzo zozgrzane :) lubie to ! wczesniej biegalam odpoczatku stycznia 4 razy w tyg :) narazie zostaje przy steperze :) czy ktos wie po jakim czasie mozna zobaczyc efekty? u mnie narazie wyrazna poprawa samopoczucia :) i sily wiecej :) energii tez :) chce wyrzezbic troszke nozki swoje :) bo mam takie bez miesni w ogole ;) no i pozbyd sie cellulitu :)))

Gość julka0071
Dziewczyny,któraś mi poradzi..... Cw. na stepperze około 4 tyg. ,co 2 dni po 40 min. na lekkim obciąćeniu i ważę więcej,chociaż jem same lekkie potrawy. Jakby mi uda przybrały....... /rzucić ten steper e kąt czy co???????