Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Beata 122

Jogurty - jakie lubicie?

Polecane posty

Go艣膰 a wiecie ze do jogurt贸w
sklepowych dodaj膮 cz臋stozamiast cukru asprtam(szczeg贸lnie w tych light):-oTo dopiero jest trucizna.Dlatego nale偶y uwaznie czytac sk膮艂d jogurtu.Albo kupowac naturalne albo robi膰 sobie jogurcik w domu;)Tez sie zastanawiam czy nie zacza膰 robic jogurtu w domu,w sumie mam duzo wolnego czasu wiec czemu nie...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jumi
Zauwa偶y艂am mn贸stwo r贸偶nych fobii wr臋cz,luddzie robicie sobie jogurty to o.k ale nie r贸bcie takiego szumu,偶e chemia,偶e niezdrowe itd.S膮 zdrowe,poza tym nie da si臋 unikn膮膰 chemii a nasze organizmy musz膮 si臋 do niej przyzwyczai膰.To nale偶a艂oby samemu wyrabia膰 chleb,robi膰 makaron i w og贸le wszystko,tylko kto ma na to czas i ochot臋.Ja tam lubi臋 jogurty wypisane przez mnie wy偶ej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie jadam kupnych
nie ma 偶adnych fobii na punkcie chemia dodawanej do zywno艣ic ale taki domowy jogurt bardziej mi smakuje niz ten kupny,wychodiz taniej no i jak ju偶 by艂o wcze艣niej wspominane lepiej wybrac mniejsze zlo:-)Opr贸cze tego,ze jogurty robi臋 wd omu to wszystkie inne produkty kupuje normalnie w sklepach:-P

Udost臋pnij ten post

Smakuje mi Danone. Bakoma - 艣rednio. Za to uwielbiam jogurty i serki Campiny, moim zdaniem s膮 najlepsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak spekuluj臋
No w艂a艣nie Jumi, co艣 w tym co napisa艂a艣 jest... ja powolij zmierzam w kierunku 艣rodka, bo po wielu latach uwa偶ania na to co jem, nabawi艂am si臋 ju偶 prawie fobi 偶ywieniowej, teraz to wygl膮da u mnie normalniej. Ale wiecie co, kiedy upiek臋 chleb, to zaraz mi znika, bo rodzina, znajomi, ka偶膮 sobie odkraja膰 i zabieraj膮 do domu, nieraz nie zd膮偶y mi dobrze ostygn膮膰 nawet :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agniewicz
Z mojej strony na pewno nie ma fobii, bo pewnie gdyby by艂a nie oddycha艂abym nawet:D ale lubi臋 eksperymentowa膰 i interesuje mnie wszystko czego jeszcze nie spr贸bowa艂am. Ostatnio dosta艂am maszyn臋 do robienia chleba i ca艂y czas piek臋 sw贸j chlebek. To naprawd臋 fajna sprawa. A post臋pu cywilizacji nie uda si臋 unikn膮膰 i mam pe艂n膮 tego 艣wiadomo艣膰, szczeg贸lnie w du偶ym mie艣cie jakim jest Wroc艂aw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m贸j znajomy tez piecze
chleb;)Samkuje mi o bardzo!!!!!Jets lepszy od tego kupnego,nie to ze mam jakas fobie na punkcie zdrowej zywonosci ale uwazam ze taki domowy chleb jest bardzo smaczny,tak jak domowe ciasta i ciasteczka;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agniewicz
Moi znajomi te偶 s膮 zachwyceni i chyba wszyscy nied艂ugo stan膮 si臋 posiadaczami maszyn do robienia chleba bez mojego namawiania, bo chlebek swoim smakiem, a przede wszystkim chrupi膮c膮 sk贸rk膮 m贸wi sam za siebie:)

Udost臋pnij ten post

Chemia jest wsz臋dzie i we wszystkim. Nie dajmy si臋 zwariowa膰! Gdyby cz艂owiek wiedzia艂, jak i z czego robione s膮 produkty spo偶ywcze to nic by nie jad艂. Mia艂am okazj臋 widzie膰 jak robi si臋 super-zdrowe soki owocowe. Producent 艣mia艂 si臋 偶e do produkcji soku truskawkowego nie potrzebuje truskawek, a najlepszy aromat do soku pomara艅czowego daj膮 nadple艣nia艂e pomara艅cze. Trzeba by艂o widzie膰 t膮 zielonkaw膮 brej臋 z kt贸rej robili przecier :o Ale wystarczy troch臋 chemii i wszystko jest 艣liczne, smaczne i klarowne. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agniewicz
A naj艣mieszniejsze s膮 te ostatnie reklamy w TV o sokach pomara艅czowych w kartonikach, w kt贸rych zawartych jest 2,5 kg pomara艅czy:D tylko nikt nie zastanowi si臋 dlaczego 2,5 kg pomara艅czy kosztuje 15z艂, a sok 3,50z艂:D

Udost臋pnij ten post

15 z艂? U mnie znacznie mniej. Trzeba wzi膮膰 pod uwag臋 偶e wielkie koncerny maj膮 owoce za u艂amek sklepowej ceny, gdy偶 maj膮 kontrakty z plantatorami, bior膮 hurtowe ilo艣ci wi臋c p艂ac膮 sporo taniej, a do sklepowych cen nalicza si臋 ceny po艣rednik贸w, mar偶臋 sklepu i wy偶sz膮 op艂at臋 za detal. Co nie zmienia faktu, 偶e to reklamy dla naiwnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak spekuluj臋
a bo najlepiej kupi膰 sobie kilka pomara艅czy, przekroi膰 na p贸艂 i samemu wycisn膮膰 sok, ja tak robi臋 :p tylko tu te偶 czyha zagro偶enie :D ot贸偶 trzeba je dok艂adnie my膰/szorowa膰 mam znajom膮, kt贸ra handluje owocami, ona powiedzia艂a mi, 偶e sk贸rki pomara艅czy, cytryn itp. posypuje si臋 silnymi 艣rodkami grzybob贸jczymi, a jab艂ka dodatkowo powleka si臋 jakimi艣 substancjami woskuj膮cymi, 偶eby 艂adniej wygl膮da艂y i d艂u偶ej zachowywa艂y 艣wie偶o艣膰 nie mam maszynki do pieczenia chleba, nawet nie wiedzia艂am 偶e taka dobra, drogi to sprz臋t ? a pr贸bowa艂y艣cie mo偶e piec chleb cebulowy ? te偶 bardzo smaczny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ile kosztuje taka maszyna
do pieczenia chleba i gdzie mo偶na ja kupi膰?A chlbka cebulowego to ch臋tnie bym sobie zjad艂a;)Niekiedy kupuje taki buleczki cebulowe,pycha!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma moze ktos przepis na
ten chlebek cebulowy?Mozna go piec w normalnym piekarniku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak spekuluj臋
ja pi臋k臋 chleb normalnie, w piekarniku albo w prodi偶u, niestety pieca kaflowego tak jak moja babcia nie mam ;) bo taki prawdziwy chleb to w piecu, na li艣ciach 艂opianu si臋 piek艂o, czy jako艣 tak ;) chlebek cebulowy piecze si臋 tak samo jak normalny, tylko si臋 dodaje do ciasta pokrojon膮 cebul臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agniewicz
A to r贸偶nie, ale ju偶 od 150z艂 mo偶na kupi膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzi臋ki za odp.
:-)Musze si臋 porozgl膮da膰 za tymi masyznkami do chleba;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beatka 122
Baaaaaaardzo Wam dziekuje:* jestescie naprawde kochani :* Oczywiscie chodzilo mi nie o jogobelle tylko o Bakome (musialam byc zmeczona kiedy to pisalam ... ) Jezeli ktos bylby jeszcze chetny do udzielenia mi odp. na ta ankiete to z gory dziekuje... Naprawde sympatyczni ludzie wchodza na to forum, bede czesciej tu zagladala bo jestescie ekstra :)

Udost臋pnij ten post

konserwanty w jogurtach? uwierze, jak zobacze. jogurty produkuje sie z mleka pasteryzowanego, a po dodaniu zakwasu, same bakterie jogurtowe spelniaja funkcje stabilizujaca, gdyz szybko obnizaja pH i dzialaja antagonistycznie na bakterie, ktore moglyby byc niebezpieczne. co do aspartamu, nie ma w nim nic niebezpiecznego, chyba, ze ktos ma fenyloketonurie. te plotki rozsiewaja producenci alternatywnych srodkow slodzacych, a moze i cukrownicy, aspartam to tylko zmetylowany dipeptyd. wiem, ze rozne rzeczy sie dzieja, ale bez jaj, ludzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maxmara35
moje ulubione? naturalny zott< plus gar艣膰 musli i rozgnieciony banan > jogobella , nalepiej brzoskwiniowa oraz gruszkowy Danone . Ogolnie rzecz ujmuj膮c jogurty owocowe s膮 dla mnie za slodkie dlatego kazdy jeden 艂acz臋 z naturalnym inaczej nie chc膮 przej艣膰 mi przez gard艂o. Nie kupuj臋 jogutr贸w ,,bez cukru,, albowiem slodzone s膮 w zast臋pstwie aspartanem a staram si臋 unika膰 zbednych , sztucznych dodatk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do tych co m贸wi膮 ze niezdrowe
ludzie to s膮 takie ciemne jak dwunasta w nocy. m贸wi膮 ze jogurty zawieraj膮 konserwanty podczas gdy pewnie nawet nie wiedz膮 co to konserwant. dla waszej wiadomo艣ci - nie zawieraj膮! a te domowe jogurciki to z czego sobie robicie? zapewne z owoc贸w kupionych w sklepie a te to dopiero sa naszpikowane chemi膮. smacznego. a propos pewnie sobie jeszcze wytwarzacie w艂asne sery mleko w臋dliny wode czerpiecie ze studni a co rano pijecie w艂asny mocz dla przeczyszczenia organizmu. nie nale偶y popadac w 偶adne paranoje.

Udost臋pnij ten post