Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotostudio

czy ktos mieszka we francji??? jak tam sie zyje???

Polecane posty

Gość gość
hej, ja to juz sie dopisze kilka lat po ale zawsze ktos jeszcze przeczyta. Mieszkam we Francji od niecalego roku, w Lille, polnoc i tylko polnoc jesli chodzi o ludzi, ich podejscie, zyczliwosc. Wybieram je nawet, pomimo slabej w porownaniu do poludniowej czesci pogody. Francja jak Francja, bez jezyka raczej ciezko, chyba ze partner/partnerka jest stamtad, tak jak bylo w moim przypadku, moj pomysl byl szalony pojechalem bez jakiejkolwiek znajomosci jezyka, powaznie. po 10 miesiacach, nie jest najgorzej, mam poziom B1-B2, szybko sie ucze. nigdy nie wroce do polski, a jesli to nie szybciej niz 2050 roku, o ile dozyje. pozdro. ps fajnie sie tu mieszka w porownaniu zwlaszcza z Polska, ale rowniez calymi wyspami itd. kasa to jedno, ale czuc sie trzeba dobrze, spedzilem lacznie 3 lata w Glasgow i Dublinie, a dopiero we Francji odnalazlem swoje miejsce/

Gość gość
Gosc powyzej - ja jestem Francji dopiero od pół roku, mam do Ciebie kilka pytań, m.in o doświadczenia związane z nauka jezyka - można się z Tobą jakoś skontaktowac poza forum? Pozdrowionka!