Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gifa

ciemno brązowe plamy na wkładce higienicznej?? co to moze byc??

Polecane posty

Gość Agusiax
Wydaje mi sie ze masz endometruim.ale lepiej dla ciebie abys poszła do lekarza gin.

Gość bez obrazy..
ale endometrium to ma każda z nas ;-) może chodizło ci o endometriozę??

takie plamienie moze byc wynikiem kilku spraw lbo przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych (ale to tylko w drugiej fazie cyklu) albo po przyjmowaniu lekow innych ale najczestsza przyczyna to nadzerka macicy ktora u kobiet jest dosc popularna leczy sie ja poprzez wypalanie i wymrazanie taki zabieg kosztuje ok.200-400zl i nie boli albo mozesz miec plamienie spowodowane chorobami nerek albo wrzody zoladka nie bagatelizuj tego a w nadzerce plamienia moga sie pojawiac rowniez po stosunku

takie plamienie moze byc wynikiem kilku spraw lbo przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych (ale to tylko w drugiej fazie cyklu) albo po przyjmowaniu lekow innych ale najczestsza przyczyna to nadzerka macicy ktora u kobiet jest dosc popularna leczy sie ja poprzez wypalanie i wymrazanie taki zabieg kosztuje ok.200-400zl i nie boli albo mozesz miec plamienie spowodowane chorobami nerek albo wrzody zoladka nie bagatelizuj tego a w nadzerce plamienia moga sie pojawiac rowniez po stosunku

Gość Marta1983
zbliża ci się okres.

Gość magdaniw2
Cześć dziewczynyJa tez miałam takie 4 do 5 dni plamienia po miesiaczce poszłam do lekarza i powiedziałam mu o tym,skierowała mnie na usg i w ten poniedziałek 14.01.08 wykryto u mnie torbiela ma 37mm czyli pariwe 4 cm,ale na przydatku nie wiem czym to sie różni od jajnika może któraś z was wie?Przepisała mi tabletki anty Regulon,powiedziała też ,ze powinny pomoc i po 3 miesiącach on sie nie wchłonie.Chociaż zasiegnełam porady inne lekarza ktory powiedział,ze moze sie wchłonac samoczynnie,ale ja juz wolę brać te tabletki (chociaz boję sie,ze moj organizm ich nie zaakceptuje)...Pozdrwiam

Gość aga_xxxxx
mialam ostatnio podobny problem, okres mialam pod koniec kwietnia i zaniepokoilo mnie troche to ze byl ciemnobrazowy,momentami az czarny. wiem ze moze byc kilka tego powodow bo przed okresem wyjechalam do innego kraju, poza tym biore tabletki antykoncepcyjne. I wlasnie dzieki tabletkom mialam zawsze regularne okresy, zawsze zaczynaly sie 4 dni po ostatniej tabletce i trwaly 4 dni, a ostatni okres zaczal mi sie 1 dzien po tabletce i trwal 3 dni, dodam ze byl bardzo skapy. To niby nic takiego, takie rzeczy sie zdarzaja tym bardziej przy braniu tabletek, ale od tygodnia strasznie wywalilo mi brzuch na wysokosci jajnikow i mam rozne dziwne bole brzucha, raczej w gornej czesci brzucha. Wiecie co to moze byc? Moze cos z jelitami lub wrzody? Albo jakas nadrzerka? Ciaze wykluczam bo biore tabletki i zawsze uzywam prezerwatyw wiec to raczej nie zbyt mozliwe. Prosze o odpowiedz bo aktualnie nie mam mozliwosci pojscia do ginekologa, w Polsce bede dopiero za jakis czas a angielskim lekarzom nie ufam.

Gość XXjaxx
a przed tez tak mialyscie? mi sie spoznia i zamiast okresu mam te [plamy !!!!!!! help!!!!!!!!!! ?

Gość podobnie
ja mam tak smao, mam ciemne uplawy przed miesiaczka a wlasciwie zamiast niej i chyba zadzwonie dzisiaj do ginekologa :/

Gość Bozena36
ja 3 miesiace po porodzie wypisalam sobie tabletki jasmin zaczelam je brac od pierwszego dnia miesiaczki i zaczelo sie bolesci w dole brzucha poty i te straszne plamienia brazowe sa one ciagle od miesiaca nosze ciagle wkladki jak do miesiaczki mam dosc sama nie wiem co sie dzieje czy to od antykoncepcji wczesniej bylam badana i moja lekarka stwierdzila ze po porodzie super jest wygojone i mozna brac a ciagle mam uczucie ze bola mnie jajniki i brzuch takie macenie w dole brzucha niewiem co mam o tym myslec juz czy dalej mam brac te leki anty...

Gość czarnula_25
Witam dziewczeta- no ja własnie tez tak mam czasem - po miesiaczce niewielkia ilosc krwi w sluzie - wczesniej mi to nie przeszkadzalo bo trwalo to pare dni 3-4 - tłumaczylam to owolucja bo tak czasem sie zdaza ale w tym miesiacu trwa to za długo a mianowicie tydzien - jutro ide sie zarejestrowac do gina na ogolna kontole tych czesci ciala i powiem mu ze to mnie niepokoi i dam znac jak bedzie po wszystkim - mam nadzieje ze to jest jak jedna z dziewczyn tu pisala ze niedokonca zluszczyla mi sie scianka, blona w czasie miesiaczki

Gość RENIA23
Tak mam plamy ciemno brązowe jestem po usunięciu nadżerki laserem po tygdniu mialam założony opatrunek tj.19-12-08 martwie się

Gość anka6
ja się bardzo martwie mam 14 lat miesiączki mam nieregularne ale w zeszłym miesiącu juz był lepiej a teraz w połowie cyklu około po 14 dniach od okresu pojawiał się plamienie co to oznacza?? prosze pomóżcie!!!

Witam, bardzo duzo czasu spedzilam juz na roznych stronach czytajac na temat podobnych dolegliwosci. Mam pewien problem i bardzo prosze o pomoc. Mianowicie przy ostatniej wizycie u ginekologa stwierdzono stan zapalny bralam summamed i gynalgin. Tuz po zakonczeniu leczenia dostalam okresu dokladnie 22.11.2009. okres mam standardowo 5 dni. 30.12 zaczely mi sie dziwne plamienia mocno brazowe i geste, fakt w nie wielkiej ilosci ale itak mnie to nie co zmartwilo. Cykl trwa 26 dni. Obecnie plamienia maja jasniejszy kolor. Dodam ze przy tym boli mnie brzuch. Wiem ze z takimi objawami to do lekarza ale pojde dopiero za tydzien bo wtedy zlapie mojego lekarza. Nie stosuje antykoncepcji hormonalnej. Bardzo prosze o pomoc skad takie plamienia>(

Wszelkie plamienia nie przed miesiączka i nie po miesiączce moga świadczyc o ciąży lub o poronieniu.

Gość Kolas
Ja tez tak mam tylko ze ja mam male brazowe uplawy i pojawilo sie cos niewielkiego wygladajacego jak brazowy gil (sory za porownanie ale nie umiem inaczej tego opisac).Nie znam sie na tym wogole a ostatni raz u ginekologa bylam jakies 6 lat temu - przy pierwszym okresie.Nie biore tabletek antykoncepcyjnych, mam stalego partnera,dbam o higiene ale mimo to bardzo sie boje...Co to moze byc?

Gość Kolas
Dodam ze okres skonczyl mi sie miesiac temu, plamienia sa raczej bezzapachowe i nic mnie nie boli.

Gość Kolas
Nie miesiac temu tylko tydzien...;p

Gość huhihihyi
ja tak miałam ale nie było to spowodowane ani nadżerką, ani endometriozą tylko odchudzaniem. po prostu kiedy mi spada waga to plamienie oznacza brak fazy owulacyjnej spowodowanej za niskim progesteronem

Gość Kolas
Ja sie nie odchudzam.Tzn ostatni raz jakis rok temu sie w to bawilam.Zastanawiam sie czym to jest spowodowane, wizyte mam za 2 tyg dopiero u ginekologa i chce sie troche uspokoic...

Gość majoja
Minoł tydzien po okresie mam brazowe opławy kilka dni temu bolał mnie brzuch a dzis jeszcze na dodatek czuje nabzmiałe piersi boje sie nie wiem co sie ze mna dzieje

Gość klaudyna1502
ja tez mam takie brazowe plamienia ale dzis pierwszy raz. a okres mialam 1 marca. czemu tak mam?czym to moze byc spowodowane? martwie sie. prosze o pomoc

Gość gabbbi
witam was. mam tylko 11 lat i jednego dnia dostałam takich brązowych plam jakieś 3 dni temu i nic więcej. Nie wiem co to mogło być, na początek myślałam że to może okres ale następnego dnia już tego nie było. Wyczytałam że macie to po okresie. Ja mam same plamy i nic więcej! Liczę na pomoc!

Gość gabbbi
dodam że brązowe plamy występowały na bieliźnie;)

Gość jeszczeNie
hej dziewczyny mam taki problem mianowicie 20lipca kochałam się że swoim facecem gdy dochodził wyszedł ze mnie po 5 dniach poszłam do ginekologa stwierdził nadzerke przepisał antybiotyk nystatyna i tabletki dopochwowe pinafucin narazie zażywan antybiotyk i od 2 dni mam planienia brązowe a 2 lipca miałam okres więc dziś jest 30 dzień i go nie ma robiłam 2 testy ciążowe oby dwa negatywne więc w ciąży nie jestem ale czemu mam te planienia czy ma na to wpływ nadzerka? i czemu dalej nie mam okresu ? Pomóżcie mi proszę Was